6leté dítě náhle odmítá polykat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1512
25.12.21 13:26

@Tojsemja3 male deti okolo vubec ne, max bratranci pres rok, co uz jedi kousky. Samozrejme me napada jestli to neni psychicke, ona je dost tvrdohlava a taky vytrvala. Mozna ji v ty puse neco bolelo a ted uz se spis boji. Nechci na ni zas nejak extra tlacit, at se mi nezasekne uplne. Ted pres svatky toho moc nevyresime, tak budu proste cekat a zkouset jemne, uvidim jak se to vyvine. Po novem roce uvidime co ve skolce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
22.11.24 12:29

Zdravím, protože mi soukromě napsalo v průběhu času už několik maminek, které se svými podobně starými dětmi řeší stejné trápení a ptaly se, jak to s námi dopadlo, tak píšu náš závěr:

My jsme nakonec skončili v nemocnici po cca třech týdnech snahy se rozjíst doma. Nejedla už pak totiž vůbec nic kromě úplně tekuté a hladké stravy. Šíleně zhubla a byla kost a kůže. V nemocnici jsme byli pět dní, rentgen, odběry krve, ORL, nic nenašli. Třetí den v nemocnici začala postupně jíst (první „jídlo“ byl krém z nějaké sušenky). Začala pak jíst, ale neuvěřitelně pomalu.

Doktoři si v podstatě mysleli, že to je asi psychické. Ono to vypadalo, jako by zapomněla, jak posunovat stravu v puse. Řešila jsem to pak i na logopedii (kvůli tomu, že to vypadalo, že to mohl být i problém s jazykem), ale taky neměli zkušenosti, paní logopedka mi slíbila se zeptat na nějaké konferenci, ale nikdo netušil! Celkově cca po dvou měsících od začátku potíží byla už zase úplně ok a už se to nevrátilo.

Upřímně na to, že mi takto od roku 21 napsalo již několik maminek, tak se divím, že se všichni ti doktoři tváří, jako by o tom v životě neslyšeli a vlastně nevědí, co na tom dítěti hledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí