6 měsíců - nespí přes den

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5
24.8.17 13:31

6měsíců- nespí přes den

Zajímá mě názor, jestli děláme něco špatně, nebo jestli prostě máme více aktivní dítě a nedá se s tím nic moc dělat- dřív měl náš chlapeček už z porodnice tvrdý režim- krmení (kojení + příkrm) po 3 hodinách, v noci mu stačilo jen jedno krmení. Rád spal, bez problémů.
To mu vydrželo cca do 3-4měsíců, ale od té doby co už dobře vidí a vnímá, prostě asi nemá čas ztrácet čas spánkem :) Večer ho kolem 19hod nakrmím a dám do postýlky, kde si ještě chvíli hraje a pak sám usne. V noci se budí na krmení 2×, ráno je vzhůru úderem 6hodiny.
Pak už ale během dne nemůže usnout, i když mi připadá, že je unavený- protivný, několikrát i usíná (obvykle u prsu), ale když se ho snažím přenést do postýlky, tak se vzbudí, všimne si třeba plyšáka nebo kolotoče nad postýlkou, a v tu ránu je vzhůru a začne si s tím hrát, nebo to aspoň bedlivě pozorovat. Už nezabere. Za celý den usne dvakrát, a to přesně na 30 minut (jako by měl v sobě hodiny :potlesk: ) přičemž na dopolední usnutí musí být v jedoucím kočárku (a i v něm usne až po dlouhé době, když už prostě nejde tomu houpání vzdorovat). Odpoledne vytuhne jednou, když už je asi úplně vyčerpán.

Jsem dost unavená, v noci se o nepřerušovaném spánku mluvit nedá a přes den mě těch 30minut klidu nevytrhne.
Nemáte nějaké tipy jak mu usnadnit usínání a nerušený spánek během dne? Nebo se mám smířit s tím, že máme aktivní dítko :andel: Když slyším jak jiné děti spí dvakrát denně dvě hodiny, hrozně závidím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7552
24.8.17 13:35

@Elalil mela jsem to stejný. Mala spala 2× denně na 20min. V roce přešla na 1 spaní a to trvá 2h :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
24.8.17 13:37

Dcera to tak taky ma, ted ma 8 mesicu. V noci uz se teda vetsinou nebudi na jidlo, spi cca od pul osme do pul sedme, obcas spi hur, jindy lip. Pres den taky tak od tech 4 mesicu naspi hodinu-dve denne dohromady, obcas neco navic treba v aute. Neresim, prijde mi to normalni. Nedavam ji teda pres den do postylky ani nijak neuspavam, az nekde padne a usne, tak ji jenom prikryju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
24.8.17 13:38

Tip nedam, mam tez nespavce. Nakonec jsem prestala prenaset, spim s nim v posteli. V tomto obdobi mi ale take daval dve dvacetiminutovky denne. K tomu ale v noci vzhuru co dve hodiny. Zlepsilo se to, co zacal lezt, vic se unavil. Nekdy ted ty 2 h v tahu pres den da, ale jsou dny, kdy mi klimbne 2× 10 min v aute a to je cele. Vstava 6:30,spat jde ve 21.h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.8.17 13:39

Mam to samy, jen v noci se budi asi 5× :roll:
Spi 2× denne pul hodiny a musim uspavat u prsa, pokazdy pres den i v noci. Uz je to v pohode, byly casy kdy spala jen v nositku na balonu :mrgreen: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
24.8.17 13:45

Mam taky 6ti mesicni dite. Spi tak hodinu dopoledne doma a hodinu odpoledne v kocarku. A vecer tak od deviti do pul sedmy (v kuse). Ja bych se ho nesnazila prendavat do postylky, kdyz usne doma. Me at usne holka, kde usne, tak ji tam prikreju a spi. Kdybych ji prenasela, tak se taky vzbudi, zacne rvat a uz nezabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
24.8.17 13:48

Tak asi se smířím s tím, že je aktivní :) ja ho přenášela ve snaze nastavit nějaký režim, jakože má pochopit že po obědě se má prospat, ale nepochopil :) jinak ho potřebuju aspoň přendat od prsu na gauč když vytuhne, ale i to ho vzbudí :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
24.8.17 13:54
@Elalil píše:
Tak asi se smířím s tím, že je aktivní :) ja ho přenášela ve snaze nastavit nějaký režim, jakože má pochopit že po obědě se má prospat, ale nepochopil :) jinak ho potřebuju aspoň přendat od prsu na gauč když vytuhne, ale i to ho vzbudí :jazyk:

My mame taky rezim, jidlo, co se kdy dela a hlavne ze pred sedmou maminka z postele fakt nevstane :mrgreen:, ale zrovna v dennim spani vubec, spi pokazde jinak, takze ji nechavam. Kdyz usne u prsa a pri prendavani se vzbudi, rychle strcim dudlik a spi dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
24.8.17 13:56

Syn byl v tomhle věku stejný, ale stačilo mu třeba dvakrát 10 min. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5117
24.8.17 13:59

Tak mu ty plysaky vyndejte a kolotoc sundejte, kdyz tam nic mit nebude, nebude ho to rozptylovat a treba usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
24.8.17 14:02

Používám.bily.sum. dobře to ruší okolní zvuky a dítě spí. Ale v tomhle věku je na zavedení spíš pozdě (já už to budu pomalu odbourávat ;)) v noci spi odjazkiva bez

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
24.8.17 14:04

Na tvém místě bych ho teda nechala u prsa spát déle, aby byl opravdu tuhý. Když ho něco zaujme, tak tyhle věci odstranit.
Taky mám teď šestiměsíčního a zrovna mi v noci přestal spát. Dám ho spát v 8, do 22 hod se mi vzbudí 6×, pak po hodině do půlnoci. Od 3 do půl 5 je vzhůru a v 7 vstává. :zed:
Přes den jsem zavedla pevný režim spaní, protože mi taky nedal víc jak půlhodinku. Takže ráno jde spát podle toho jak je unavený 9.30 - 10 hod, na to odpoledne mezi 14 a 15 hod. jinak mi do večera nevydrží, usne dřív a pak blbě spí. Spí tak hodinu dopo a 2 hodiny odpo. Usíná buď u prsa nebo v kočárku a to musím jezdit a zakrýt plenkou, aby neviděl, dudlík do pusy. Zrovna včera křičel, jezdila jsem jako blázen, pak dostal dudlík a v ten moment vytuhnul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
24.8.17 14:19

@Elalil Radu nemám, jen přežít. Syn spal v půl roce tedy ještě tři krát denně, ale pouze v jedoucím kořčárku. Jinak řev a když po hodině odpadl, tak spal tak 10 minut. Takže jsme běhali venku s kočárem za každého počasí.

Dcera usínala relativně dobře (do půl roka jen u bílého šumu). Ale dávala si 3-4× denně 30-45 minut. Za tu dobu člověk sotva stihl uvařit.

A k tomu se samozřejmě budili v noci na kojení. Holt úděl matek. Po roce se to všechno výrazně zlepšilo - začli spát celou noc a jeden odpolení spánek byl na 2-3 hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
24.8.17 14:38

@Elalil já se synem v tomhle věku musela chodit na spací procházky, jinak neusnul. Spával tak 1 - 1,5 hodiny. V postýlce ani v posteli neusnul.
Musí to být vyčerpávající, když Ti tak málo přes den spí. Ale spí docela dlouho v noci ( u nás max 9 hodin přerušovaného spánku v noci).

• Citovat
  • Upravit
20518
24.8.17 14:39

Nutit dítě do něčeho, co mu nejde, je podle mně zbytečné. Já si to uvědomuji čím dál tím víc jak mi děti rostou. Jsou nějací a právěže musím říct, ona se ta povaha a vůbec ten životní rytmus nebo jak to nazvat, ty potřeby, projevovaly už u miminek. Opravdu ho necpi někam do nějaké škatulky a neporovnávej ho s dětma z okolí. Tu závist chápu, batole nespalo ve dne a mimino v noci, takže jsem si to užila jako opravdu se vší parádou… ale navíc je klučík v době, kdy se to taky může často měnit. Jak mi říkala moje, babi, z hlediska celého života je tohle opravdu jen dočasné… a ženská to vydrží, protože ženská vydrží víc než člověk :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí