Šestitýdenní mimi - spaní na břiše

6
11.8.17 14:45

Šestitýdenní mimi - spaní na břiše

Všude se píše, že by miminka neměla spát na břiše, dokud se sama nedokáží otočit.
Naše dcera od 5 týdnů odmítá spát na zádech. Pokud jí dám na záda brečí. Usne jedině na boku nebo na bříšku. Pokud jí ve spánku otočíme na záda, do 5ti minut se probudí a brečí. Máte někdo obdobnou zkušenost. Nemůže být spánek na bříšku pro mimi opravdu tak nebezpečný, jak se všude píše?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1212
11.8.17 14:49

No dle pediatrů zvyšuje riziko SIDS - syndromu náhleho umrtí kojenců. Moje dcera, čerstvé 4 týdny přes den spí jenom na břiše, v noci spí na zádech nebo bocích. Pokud máš babysence tak bych se toho moc nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
11.8.17 14:52

Na břísko jedině v bdělém stavu. Dávala bych na bok a obložila polštářem, aby se nepřekulila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.8.17 14:53

Ano, pokud máš monitor, pak bych s opatrností nechala spát na bříšku, pokud ne, polohuj jen na bok. Může jí trápit bříško, proto jí ta poloha ulevuje, pak může pomoci i zavinovačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.8.17 14:54

Jo a syn měl něco podobného (ale na bříško nechtěl), jen mu na zádech nebylo pohodlně, tak jsem mu vždy pod nožičky dala polštářek, aby neměl natažené bříško a to pomáhalo skvěle :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.8.17 15:17

@Patricia89 Tak ono se nezalkne ani na zádech. Malinké dítě snad není hned odveleno do samostatného pokoje a v momentě, kdy se už umí točit alespoň na bok, což většina dětí zvládá kolem 3m, ho tělo instinktivně při zvracení převalí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
11.8.17 15:17

Moje druhé dítě, hned od příchodu z porodnice spalo na břiše. Na zádech a na boku řev, jakmile jsme ho dali na břicho tak během minuty usnulo. Nechávala jsem i přes noc spát na břiše, ale meli jsme monitor dechu. Postupně to vymizelo a začalo spát zas na zádech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
11.8.17 15:19

Už v porodnici dávali malého spát na břicho, takže to asi nevadí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
11.8.17 15:26

Moje máma mi říkala, že jim zase doporučovali dávat mimina na bříško, teď se to pro změnu zakazuje. :nevim: Já prý jinak spát nechtěla a můj syn teda spí na břiše zhruba od 14 dní, v jiné poloze je neklidný a budí se. V 6 týdnech už umí dcera určite i zvednout hlavu, tak bych se tolik nebála, ale samozřejmě nenechávat uplne bez dozoru, aby si třeba nenahrabala přikrývku do obličeje a blbě se jí nedychalo nebo si pod sebe neublinkla a pak se v tom nerochnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.8.17 16:15

@Patricia89 To je sice fakt, na druhou stranu dřív se třeba nevědělo, co způsobuje SIDS, nebyly o tom studie a výzkumy. Maminky dávaly novorozencům do postýlek peřinky a polštářky, plyšáčky, dávaly je spát na bříško atd. - pokud se to dnes ví, tak se tomu logicky snažíme vyhýbat ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.8.17 16:26

@Patricia89 Nechápu, jak můžeš napsat v jedné větě „o SIDS jsem se nikdy nezajímala“ a „dělám pro děti to, co je nejlepší“ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1787
11.8.17 17:06

@unuděná pokud vím, tak příčina SIDS pořád není známá. Všechno jsou jen doporučení, která mohou snižovat riziko SIDS. Ale proč se to děje, se prostě neví :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
13.8.17 14:02

@unuděná no jenže ono nevědí, co SIDS způsobuje, pouze na základě statistiky vědí, že se o něco častěji vyskytl u dětí spících na břiše, ale taky třeba i u kluků, u dětí co spaly v jiné místnosti… Tak samozřejmě že doporučí, pokud to jde, minimalizovat rizika, ale je dost pravděpodobné, že to s tím, jak mimino spí, vůbec nesouvisí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí