Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, které používáte zavinování na miminko. Mám doma 2 měsíčního chlapečka, kterého na noc zavinuji. Používám velkou tetra plenu. Co používáte teď v těch vedrech vy?
@tvardkovamonika já používala merino zavinovačku a to i ve vedrech. Však se říká, že vlna v zimě hřeje, v létě chladí.
Jen jsem nechávala ručičky venku.
@tvardkovamonika já jsem si ušila velký čtverec z damašku, přijde mi že je prodyšný a chladivý, mám taky 2m chlapečka a spoceny není
ta tetra plena mi přijde dost hrubá ![]()
Já 4m nezavinuji. Ale pravda je, že jsem přestala dávno, dost se vrtí a začala se vykopávat
A zavinujete i pres den? On mi moc nepospi jedine kdyz ho mam na sobe a to porad nejde, protoze mam doma jeste 3 letyho. Jak ho uspim a polozim, tak je za chvilku je rev.
Zavinovala jsem do tetrapleny, na sobe mel tricko z moiry ultralight, zkousela jsem merino, dite mokry jak mys a milion potnicek. Moira vsechen pot odsala.
@tvardkovamonika píše:
A zavinujete i pres den? On mi moc nepospi jedine kdyz ho mam na sobe a to porad nejde, protoze mam doma jeste 3 letyho. Jak ho uspim a polozim, tak je za chvilku je rev.
Ve dne v noci, pustila jsem lux, dala dudlik, do 5 měsíců, mozna i dyl, uz nevim. A zavinovala bych dite klidne do puberty, kdyby to bylo jeste fungovalo ![]()
@tvardkovamonika staršího jsem zavinovala ve dne v noci snad do 8 měsíců, pak už nebylo do čeho, protože se ze všeho vymotal, jakmile začal být protivný a mrskal sebou, hned zabalit a uspat
pak jsem mu začala dávat hajánka na mazlení a spacák a šlo to, teď toho mladšího taky balím jakmile začne být protivný, protože je většinou unavený a nemůže usnout, zavinu, pohoupu a je tuhej
položím do postýlky a krásně spinká, jakmile bude umět držet věci v ručičkách zase zkusím přejít na hajánka a spacák ![]()
@tvardkovamonika hajánek nebo někdo říká usínáček, je to taková plyšová hračka se kterou se šmudlá dokud neusne, u nás to teda funguje na 100%, přikládám orientační foto