Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
mám 15m synka a spaní v noci je naprostá hruza. Ráno vstává kolem půl sedmé s každý den chodil po 9.h znovu spunkat, tak na 1-2h. Odpoledne už téměř nikdy neusnul.
Je to pár dní zpět, tak odmítá dopoledne spát a usina na 2hodinky po obědě. Zda se mi, ze od te doby i lépe i noci spí.
Jak to mají vaše děti v tomto věku? Spí 1×, 2×? Dopoledne, odpoledne?
Dcera spí jednou denně, cca od 12 do 13:30-14. Večer chodí spát v 8 a vstává mezi 7-8.
Od roka jsem dávala dceru jen po obědě (cca 12:30-15:30), je jí 2.5 a čas pořád dodržujeme.
U nas chodi syn spat cca od 10-12 a odpoledne uz nespi. Kdyz jsem zkousela davat spat az po obede, tak to dopoledne nedaval, byl hrozne unavenej. Tak uvidim, snad to postupne posuneme.
Od roka dávám po obede, nyní 19m. a porad si to drzi..kdyz si jo privstane, tak je schopny usnout kolem 11…mam vypozorovano, ze vydrzi 5-6hodin cily, odpo trochu dyl, pak chce spinkat..standardne rano vstává 5.45, večer jde kolem 20.30.
Mám dvojčátka 21m a od roka spí pouze po obědě cca od 12 - 14. (14.30). Ráno vstávají o šesti a večer chodí spát okolo osmé. Určitě bych nedávala přes dopo nebo i odpo spát. Děti se pak nabijí energií a chvíli jim trvá než ji vybijou (něco jiného je když jsou nemocní)
Můj 14 měsíční chodí spát jednou denně kolem poledne. Plus mínus o půl 12. Spí jak kdy, většinou tak hodinku a půl. Oběd má až po spaní. Večer chodí spát v 19:30 - 20:00. Ale v noci mi teda spinká dobře, celou noc. Ráno se budí mezi 6 a půl 7, vypije mlíko a ještě usne. Teď o prázdninách když nechodíme se starším do školky, vstává většinou kolem půl 9.
Kluci do roka a pul spali 2× denne.Pak po obede cca 1,5-2h. Starsimu je 5 a stale chodi spat, nekdy tedy uz neusne. Mladsi se jevi, ze prestane spat poo driv.
Mám 15m holčičku a večer chodí spát kolem půl deváté, budí se většinou v 6. A pak spinká dopoledne cca od 10 do 12 hod.
Synovi je 14 měsíců a spí klidně ještě 5 i 6 hodin přes den. Chodí jak dopo tak odpoledne. Večer usíná teď cca. ve 22 hodin, jak je dlouho světlo, leží ale v postýlce od 20 hodin a ráno vstává pravidelně v 6 ![]()