Uspávání desetiměsíčního dítěte

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
69
9.7.17 12:12

uspávání desetiměsíčního dítěte

Ahoj, dceru 10 měsíců stále kojím. Od narození mi vždy před spaním u kojení usne v náručí, dělá to doteď, když ale neusne při kojení, tak neumí usnout sama v postýlce jinak. Je zkrátka zvyklá, že ji uspávám v náručí a pak přendám do postýlky. Zkoušela jsem řvací metodu, nechala ji řvát a občas se jí ukázala, ale bez úspěchu, je schopná vyvádět do rána. Mám strach jestli to nedělám špatně, aby nebyla rozmazlená. Ostatní maminy kolem mě to tak nemají a děti položí a ty spí hned (ale nekojí). Dělám to špatně? :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2495
9.7.17 12:17

@Katka66 kazde mimi je jine :( nam zabralo uz od mala davat jeste bdiciho do postylky… pak uz vedel, ze vzdy prijdu a nemusi se bat, jak rostl byly obcas krize, ze plakal, ale nechala jsem, prisla, pochovala, polozila, i kdyz rval, odesla jsem.. za dva dny se vzdy srovnalo, v tomhle veku mel rad velikou (doted ji miluje) sovu s velkyma ocima, k ty se otocil a dival se ji do oci a pak na ni ruzne sahal, zkoumal, az usnul v klidu… snad se vam to co nejdrive zlepsi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35741
9.7.17 12:19

Já uspavala v kojením v posteli až do dvou let. Ono jak si dítě naučíš, tak to umí. Je jedno jak to mají ostatní, podstatné je jak to vyhovuje tobě. Bohužel preučuje se špatně a já nejsem zastánce nějakých radikálních metod jako nechat dítě brečet. Teď jsou ji 4 a sama usně málokdy. Ale třeba ve školce bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
9.7.17 12:21

Uspavam dodnes. Bude ji šest. Za me je to nejhezčí část dne. Kojenim jsem ji uspavala do dvou a pul. Řvát jsem ji nikdy před spaním nenechala, nevidím v tom nic přinosneho pro matku ani pro dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
9.7.17 12:24

Tohle fakt není rozmazlenost. Jako volný večer budeš mít tak jako tak. Akorát tam s ni prostě chvíli jses. Pokud by se co hodinu budila a hledala me, tak bych to asi řešila… Ale ona prostě usne a spí… A všichni jsou spokojeni. Já zase znam v podstatě jen lidi co maji deti ve své posteli i ve skolkovem věku :mrgreen: včetně me :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
9.7.17 12:26

Nevim proc si vsichni mysli ze takove miminko musi usnout samo :( ja teda v okoli nemam nikoho takoveho a to znam mamin dost… az to prijde tak to prijde, vždyť je malinká.

Syn rok, zniceho nic v 10m usinal pred osmou v postylce po peti minutach hlazeni, joo bylo to super. Vydrzelo to dva mesice, roste pet zubu a k postylce se nemuzem priblizit a usina az v devet. Odhodi hracky, prijde si ke me a usne. Neresim, za mesic to zas bude jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
9.7.17 12:28

Já ji uspávám ráda, nevadí mi to. Ale slyším kolem sebe kritiku a náznaky, jak je rozmazlená a jak to dělám špatně. Tak jsem se chtěla poradit. :-) Bojím se té rozmazlenosti, tím jak kojím jsme si strašně blízko a je na mě totálně závislá. Chce být furt semnou a u ostatních řve a hledá mě. Furt poslouchám, jak bude rozmazlená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
9.7.17 12:30

U nas do asi 5m uspavani za velkeho breku v naruci. Chodilo se minimalne 20min, zpivani, dudanek, houpani az zalomila. Pak nekdy na 5,5m nastal zlom a zacala se v naruci propinat a rvat jako tur. Bylo jasne, ze nechce byt chovana. 8o 8o 8o Nas maly chovanek, ktery si vyzadoval chovani i nekolik hodin denne naraz nechce byt chovana? No toto…

Ted ji je 7 a pul mesice a usina na posteli, i kdyz mne k tomu stale potrebuje. Kdyz vidim, ze zacina byt mrzuta, lehnu si k ni, dam dudanka do pusinky, plysaka na licko, hladim po hlavicce, obcas ji skoro septem neco zpivam do ouska… a ona se postupne uklidni a usne. Nekdy to trva, jindy je behem minuty tuha. Tohle bys mohla zkusit.

Vyrvavat taky nenechavam. Chudak dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
9.7.17 12:31

@Katka66 jasne to jsou ty super chytre rady. Nechat vyrvat a bude to ok…Taky prichazi separacka v tomto obdobi… ja nastesti takove lidi kolem sebe nemam. Delej to podle sebe, pokud to ani jedne z vas nevadi tak kde je problem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2061
9.7.17 12:31

Vždyť je to malé miminko a co je krásnějšího než to ze te potřebuje mít u sebe! Na okolí se vykašli. Můj syn bude mít tři roky a prošel si různými obdobími, kdy usinal u prsa, pak sám, pak na rukách kdy jsem uspavala, od roka do dvou spal sám v pokojiku, stačilo položit a odejít, pak se nám přestěhoval do ložnice kde spí do teď. Říká ze chce být s maminkou a tatínek v pelisku. A po obědě ho uspavam v kocarku. Nikdy jsem to neřešila, a okolí už vůbec ne.. vždy jsem to nechala na něm jak mu to vyhovuje a volil nejjednodušší cestu odporu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.17 12:32

Malému budou v prosinci 3 roky.
Do cca dvou let usínám u kojení. Teď pustíme jeho oblíbenou písničku od Zagorove usnul nám spi lehnu si k němu malej se přítmí a za chvilku spinká

• Citovat
  • Upravit
9266
9.7.17 12:35

Ja proste obe sve deti uspavam. Maji tu potrebu, tak to respektujeme. Nepovazuji vyrvani za idealni. Jednou jsem chtela deti, tak se jim venuju. Jako nechat vyrvat abych mela vecer klid na cuceni do telky, fakt neeee :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
9.7.17 12:44
@Schara píše:
Ja proste obe sve deti uspavam. Maji tu potrebu, tak to respektujeme. Nepovazuji vyrvani za idealni. Jednou jsem chtela deti, tak se jim venuju. Jako nechat vyrvat abych mela vecer klid na cuceni do telky, fakt neeee :mrgreen:

ja teda vecer spis uklizim. Pres den to nejak nedavam. Clovek da vyprat pradlo, povesi, slozi nadobi do mycky. Prichysta decko a kocar na prochazku, zajde nakoupit potraviny, pak prichystat prikrmy, nakrmit, uspat, pohrat si s ditetem… pak jeste rychle nejakou veceri pro manzela a potazmo vykoupat malou a naraz je vecer. Blbe tedy je, ze nase mala cacorka uz pred 21 neusne vubec. Nekdy je vzhuru i do 22 a ne a ne zalomit. Takze ja mezi 10-11 vecerni drhnu kuchyn, sterilizuju flasky a pripravuju krmeni na rano, obcas i zehlim, zbiram rarochy po byte a zalivam balkon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
9.7.17 12:44

Holky co bych za to dala… syn 17 měsíců usíná od miminka jedině sám v postýlce. Několikrát když měl teploty, byl nemocný atd, jsem zkoušela dát si malého k sobě do postele, ale začne mi skákat po hlavě, leze z postele a spát nee. Ale dám ho zpět do postýlky a spí hned. Takže užívejte si to, protože mě to mrzí, že se mnou spinkat nechce. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
9.7.17 13:05

@Emisis Ahoj, četla jsem, že ještě uspavas v kočárku. Jaky kočárek máš, že se Ti tam vejde? Já mám dítko 1,5 roku, ještě taky spinká přes den v kočárku, ale už to má tak akorát, myslím, že po lete se tam už nevejde. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí