Novorozenec nechce spát

101
4.7.17 11:20

Novorozenec nechce spát

Prosím o radu,
naše holčička (4 týdny) nechce spát, resp. je asi problém ji uspat. Zkoušeli jsme už všechno - kojení, balon, zavinovačku, hacku, šátek, bílý šum, Karpa, zpívání… Jedině sem tam zabere usnutí u kojení, spíše v noci. Ale někdy se při dávání do postele vzbudí.

Je přitom unavená a vypadá, že by spát chtěla. Ale nezabere. :(

Předem děkuji za nápady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23966
4.7.17 11:24

Mě starší dcera taky nespala. Buď jsem ukojila a nebo jsme nosili/chovali/vozili než odpadla. Ony všechny děti nespí tabulkově. Důležitý je jestli je klidná když je vzhůru. Jestli jo, tak jí nechte vzhůru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
4.7.17 11:33

Já nosila v Manduce a prso měl v puse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
4.7.17 11:38

@Netopirek Takhle to děláme taky. Ale je to náročné, uspává se takhle i hodinu. Vzhledem k tomu, že cca co dvě hodiny chce kojit, moc toho spánku pak není :( A vzhůru bohužel sama nevydrží - výjimečně pár minut ráno si „vykládá“, ale pak jen brečí dokud ji někdo nenosí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
4.7.17 11:40

@Hadumi POužíváme šátek, jenže i v něm usne jen někdy. A když se položí do postýlky, tak se brzo vzbudí. :( Z celodenního nošení mě už dost bolí záda, tak právě hledám alternativu, ať můžu alespoň odskočit na záchod, udělat si jídlo atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
4.7.17 11:40

My dokonce litali. :lol: dali jsme ho do vajicka a mavali s nim ve vzduchu. :lol: takhle usnul. A i vse vyse zminene. Vse pomohlo na chvili. Nejdele vydrzelo uspavat v lehatku. Houpala jsem s nim. Mne tedy porad rval. Takze ja byla na nervy a pomohl jen cas. U nas to trvalo 6 mesicu to nejhorsi, pak se to zacalo zlepsovat a musim rict, ze od 2let je to zlaticko. Tak vydrz. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
4.7.17 11:48

@abidail Tak vajíčko jsme ještě nezkoušeli :D No, šest měsíců, tak to klobouk dolů, že jste to vydrželi. My už meleme z posledního teď :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
4.7.17 11:51

Něco podobného jsme měli taky, nakonec jsme uspávali při skákání na gymnastickém míči, usnul max do dvaceti minut. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
4.7.17 11:57

@abidail tak to se máte za moje se naučila spát víc jak 4hod v kuse až v 18m. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
4.7.17 12:05

@claireg
Zkusila bych položit na bříško do postele…
Syn taky hrozně knoural ale na bříšku spokojený, spal na něm od 6 týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
4.7.17 12:19

A co kočárek? Drncání přes práh se dříve docela dost praktikovalo.

Syn, když byl vzhůru, tak taky pořád řval. Abych si mohla aspoň vyčistit zuby, tak jsme pořídili kolotoč nad postýlku a na chvilinku to vždycky pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
4.7.17 12:30

@odlaska Míč také používáme, ale jak doskáčeme, koukne očkem a je po spaní :( Někdy teda tak usne, ale to už musí být jooo unavená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
4.7.17 12:31

@Anix Bříško zkoušíme, i kvůli prdíkům, ale to se nelíbí. Brečí a vzteká se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9950
4.7.17 12:33

@alviola tak práh jsem dlouho neviděla :D..v nových bytech a RD už moc nebývají..takže záleží, jestli ho zakladatelka vůbec má :mrgreen:

@claireg jinak mě u malé pomáhalo..na celkové sklidnění i usnuti..dát si ji tělo na tělo (obě nahé)..tak ať je brzo líp :kytka:..mě to čeká za pár týdnů 8)..tak mě moc nestraš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
4.7.17 12:33

@alviola Kočárek nám úplně bojkotuje. Co ji do něj dáme, jen křičí, jak by ji na noše bral. Na procházku můžeme jen s vajíčkem, a to máme nový a celkem houpajicí se kočár. Dokonce jsem zkusila uspat a pak dát do kočáru a i tak byl během pár minut jekot.

Taky už jsem, bohužel, musela nechat chvíli brečet, abych si mohla skočit alespoň na záchod. Kolotoč jsme včera připevnili. Zatím ji moc nezajímá, ale tak třeba začne každou chvíli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí