Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
tak nevím co to je- dcerka měla od soboty do pondělí horečky 38,5-39, bez jakýchkoliv příznaků, 2× jsme byly ve špitále (naše obvodačka má dovču a její zástup je tam pouze 1 hod denně), krev a moč všev normě, CRP pod 8, čili viroza.Od včera je bez teplot (pod 37) a měla lehounkou vyrážku - takové jemné červené mapy na tvářích a čele až do vklásků, to pouze ráno, do večera to zmizelo, a dnes ráno to samé, akorát výraznější- červená vyrážka obličej (skoro celý) a hroní část trupu + zad, trochu paže- ale na trupu a pažíchj je to jako potničky, ale více. volala jsem do špitálu dr., která nás viděla na pohot. a ta řekla že jde o 6. nemoc. ale všude čtu, že 6. nemoc není na obličeji a 5. nemoc zase je na obličeji, ale nemá takové horečky, příp. je zvýšená teplota zˇároven s vyrážkou. nechce se mi zase do špitálu, aby malá něco navíc nechytla, zvlášť, když už je bez teplot. máte některá zkušebost že dítě mělo 6. nemoc i na obličerji?
matyášek to v obličeji měl..takové červené mapky..jako by slité fleky…
Malý šestou nemoc měl a byl otečkovaný úplně všude - nejvíc bříško, nožičky, ručičky. Na obličeji už si tedy nevzpomínám, ale myslím, že ne.
Hlavní, že je už bez teplot a vyrážka mu mizí.Ony ty nemoci nemají u všech dětí stejný průběh, u každého je to více či méně intenzivní.
Když už to ustupuje, tak bych nikam do špitálu nejezdila. Těch různých batolecích viróz s teplotou a vyrážkou je víc a ani nejsou kolikrát pojmenované, liší se jen tou vyrážkou.
my meli i v obliceji a sesta potvrzena v Motole(potrebovala jsem to rozlisit od alergie na ATB, ktera jsme meli soucasen na anginu
)sedelo to, ac jsme ATB brali dal, vyrazka vybledla a ztratila se…
Právě řešíme jestli náš syn 2.5roku také nemá 6.nemoc.
Začalo to vysokýmy horečkami 39.5-40 asi 3dny, bral i antibiotika.Horečky ustoupily a potom se osypal drobnými růžovými pupínky. A po 2 dnech se to změnilo na malé bílé puchýřky, které během pár hodin zčervenaly a vytvořily se mu rudé mapky po obličeji i na tělíčku a končetinách.Je bez horečky a čilý. Občas ho to svědí a postupně to mizí a zase se to objevuje na různých místech. Myslíte si, že je to 6.nemoc?
Syn právě leží v nemocnici, ale tam nikdo nic neví,myslí si, že by to mohla být nějaká alergie.Krev má v pořádku.
nyní mame také 6. nemoc a máto na obličeji hlavě ve vlaskách a na břiše ![]()