6. týden těhotenství a hematom v děloze

2612
9.2.14 08:18

6.tt a hematom v děloze

Prosím o radu. Jsem na začátku těhotenství, v pátek jsem začala krváce jasnou krví, vyděsilo mě to. Jela jsem k doktorce. Na ultrazvuku bylo krásné mimi s bijícím srdíčkem odpovídající 6+0 tt. Ale vedle něho nalevo velký hematom 23×14×35mm. Dle dr. to bude buď a nebo. Nejlépe by bylo, kdybych špinila tmavě hnědou, hustou krví. To by byla známka, že se hematom vyprazdňuje. Já od té doby ale vůbec ani nešpiním. Může hematom i tak ohrozit miminko, nebo ho ohrožuje jen kdyby rychle odešel a miminko s sebou strhl? Nemůžu něčím pomoci, aby se hematom dříve vstřebal? Našla jsem, že mohou pomoci homeopatika arnica mantana, nemá někdo zkušenost? A poslední dotaz. Mám dodržovat klidový režím. Ale s 20-ti měsíčním raubířem opravdu není možné, abych celý den ležela. Samozřejmě, že nic těžkého netahám, ani syna nenosím, všichni mi pomáhají jak jen mohou. Ale chození po bytě se nevyhnu. Riskuji moc? Moc děkuji za příspěvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
871
9.2.14 08:28

@Adinka_2012 měla jsem podobný hematom v 8tt a tehdy jsem zašpinila jen jednou kapkou hnědé krve a to bylo vše, hematom tam zůstal celkem dlouho, ale vše bylo dobrý. Jen já jsem ležela cca 10 dní v nemocnici, byla jsem po IVF, ale je to už 6 let - šíleně dlouhá doba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleyt
9.2.14 08:33

Zdravím Tě a snad Tě i uklidním. :kytka: Já jsem měla v 8 tt hematomy dva a oba kolem prcka. Bylo to buď a nebo. Buď odkrvácí, nebo se vstřebá a nebo bohužel i to se stává, sebou strhne miminko. Chce to opravdu klid, co nejvíc to jde a myslet na to, že to bude dobré. Vím, je to těžké.
Až na kontrole ve 14 tt mi Dr. řekl, že jsou pryč.
Drž se :hug:

Příspěvek upraven 09.02.14 v 08:39

• Citovat
  • Upravit
1835
9.2.14 08:34

@Adinka_2012 ja dostala od doktora utrogestan a ascorutin na to same:-), malej to zvladl:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleyt
9.2.14 08:39

@plysatko ano..na to jsem zapoměla, brala jsem utrogestan

• Citovat
  • Upravit
3241
9.2.14 08:42

Taky jsem to tak měla, dokonce mám ve zprávách počínající potrat, dostala jsem duphaston a ascorutin a opravdu jsem ležela. Dneska má ten počínající potrat 4 roky. :-) :-) A ano říkala mi, že při námaze se to utrhne a vezme sebou ten plod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
9.2.14 08:43

Ahoj. I já jsem měla bohužel kolem 8tt. hematom a velikost byla téměř stejná jako u toho tvého. Doktroka mi to řekla tak v klidu, že mě ani nenapadlo, že by to mohlo miminko ohrozit, ale napala mi neschopenku, že mám co nejvíce ležet a odpočívat. Až doma jsem si přečetla co vše se může stát a vubec mi to nepomohlo :( Pak jak píšou holky, pár hnědých kapek krve a na další kontrole byl ten prevít pryč. Takže se nestresuj, pěkně si lehni a odpočívej. Všeschno bude dobré. Držím pěstičky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
905
9.2.14 08:44

U obou tehu na zacatku. Jsem mela hematom a oba se vstrebali az kolem 15tt. Brala jsem utrogestan a u druheho tehu sem se nesetrila musela jsem chodit do prace. Neboj se mysli pozitivne a drzim palecky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
9.2.14 08:58

Pozor na sex. Nedoporučuje se. teď je trend jej povolovat, ale za starých dob byl sex v těhu tabu a bylo to k něčemu. MIn. do 15tt by neměl být, aby se dobře embryo ujalo a zahnízdilo. Doporučení jednoho lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
9.2.14 09:44

Jsem ve 31. týdnu a krvácela jsem na konci 1.měsíce, pak na konci 2. měsíce a naposledy na konci 3. měsíce. První dvě krvácení byla mírná, jasná krev, ale příčina se nezjistila. Třetí krvácení bylo fakt silné, prokrvácela jsem durch tři vložky, na pohotovosti mi zjistili hematom 5,5mm/4mm (sestřička říkala, že to má kažká druhá těhule) a poslali mě domů ležet, nesměla jsem chodit ani na procházky, nic. Od prvního krvácení, až do 4 měsíce jsem brala utrogestan a pak ještě ascorutin a sex doporučovaný taky nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
9.2.14 09:51

Chci ještě dodat, že než jsem začala potřetí silně krvácet, tak hodinu před tím jsem si umyla doma dvě okna, a to byla ta chyba, sice jsem je umývala pomalu a dávala si fakt bacha, ale hodinu po tom jsem začala silně krvácet…a byl tam ten hematom nakonec tak za mě doporučuju, rači nic nedělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
9.2.14 10:09

Moc děkuji za reakce, člověka potěší, že bylo tolik případů, které dopadly dobře. Také beru ascorutin a duphaston a sex samozřejmě žádný není. Snažím se odpočívat, nic těžkého netahám, neuklízím, ale jen ležet prostě nejde. Já mám pořád před očima tu krásnou fazolku s bijícím srdíčkem a moc věřím, že to dopadne dobře.

Příspěvek upraven 09.02.14 v 10:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleyt
9.2.14 10:16

@Adinka_2012 Dopadne :hug:

• Citovat
  • Upravit
73
9.2.14 10:25

Kolem 8tt mi zjistili také hematom, rozměry nevím, ale doktor se sám děsil. Brala jsem preventivně asi 10 dnů ascorutin, pak byla další kontrola a hematom už byl o hodně menší. Zakázaný jsem měla sex, námahu, zvedání věcí, chodit rychle do schodů a dolů z nich běhat :) Je to druhé těhotenství, v prvním jsem potratila 24+4, takže vyhodnoceno jako velmi rizikové. No i přesto jsem musela dva dny tahat a balit ne zcela lehké věci (stěhování) a chodit se psem, bohužel mi nikdo nepomohl s ničím. Dopadlo to dobře, ale strach jsem měla pořádný. Tak doporučuji nedělat zbytečně nic co není nutné a co nejvíce polehávat pro vlastní klid, zatím minimálně do další kontroly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
9.2.14 10:33

@Adinka_2012 já jsem měla skoro to samé, co ty. Kolem 6 týdne jsem najednou měla velké křeče v břiše a začala jsem dost silně krvácet. Dokonce jsme museli i zavolat sanitku, protože jsem byli zrovna s manželem na nákupech bez auta. Nechali mě 4 dny v nemocnici, brala jsem ascorutin, utrogestan a magnézium. Pokud silně nekrvácíš, tak se nemůže nic stát, nebezpečí je v tom, že spolu s krví se odloučí i plod. Proto je opravdu dost důležité být v klidu a moc se nenamáhat. Já mám doma dvouleťáka a taky to zrovna úplně nešlo, ale dali jsme to. Několikrát jsem krvácela a lítala na pohotovost, pak jsem asi měsíc v kuse kolem 15 týdne trochu špinila a hematom byl pryč. Jak miminko roste, tak je méně a méně ohrožené, postupně přeroste ten hematom, ale někdy se stane, že se i hematom mlže zvětšovat. Já jsem kolem 12 týdne přestala tolik polehávat a hematom se zdvojnásobil, takže raději synovi zkus vymýšlet zábavu, u které se nebudeš moc namáhat, vím jak je to náročné, ale určitě se vám to podaří. Místo ascorutinu jsem po tom 12 týdnu začala brát cyklo3fort a hematom zmizel, tak mi to přišlo účinější, jsou to jen vitamíny, tak ty klidně můžeš, ale jsou jen na předpis. Ascorutin je volně prodejný. A taky doporučuju ládovat se pohankou a citrónovou šťávou.
Držím palce, bude to určitě dobré :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky