Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, dnes jsem šla na kontrolu ale ráno jsem začala krvácet. Doktorka mi vypsala neschopenku a dostala jsem utrogestan, jeden ráno jeden večer. Jsem v 6T3D. Bylo mi řečeno že kolem fazolky ale žádná krev není a že to zatím vypadá dobře. Na kontrolu jdu až za týden, pokud se to nejlepší hrozí mi nemocnice. Nemáte někdo zkušenosti?? Nechci přijít o svoji fazolku ![]()
Ahoj, Já jsem krvácela od 6 týdne a hrozil mě potrat nikdo to neovlivní ty ne lékaři ne léky ne
Já jsem krvácela, ale od 8 týdne opravdu masivně a skončila jsem opakovaně v nemocnici.
Ono do 13-14 týdne je vše nejisté a poté taky není nikdy ještě vyhráno.
Snaž se být v klidu odpočívat nestresovat se vím, že se to řekne já se snažila.
U mě byl, ale hematom v děloze, který se zvětšoval a krvácení bylo z něho.
Měla jsem utrogestan, ale 2-2-2 a ascorutin 1-1-1.
Ale ono i ty léky jsou hodně jako placebo pokud se zárodek rozhodne, že neni životschopný nebo bude mít nějakou vadu rozhdoně to léky neudrží.
U nás to dopadlo dobře sice jsem ještě hodně dlouho krvácela pak špinila.
Uvidíš nejde dopředu říct jak to dopadne hlavně když se neví z čeho krvácení je.
Ahoj, já krvácela taky od toho 6tt až do 12tt a všechno dobře dopadlo. Brala jsem taky utrogestan. Snaž se být v klidu ![]()
@Chmula taky jsem nekolikrat krvacelav 6tt pak i 10tt.. mela jsem taky utrogestan.. I me nerekli proc
pak uz nic drzim palce at to dobre dopadne!
@Chmula já krvácela od 7tt. měla jsem dokonce poměrně velký hematom těsně vedle embrya a vše dopadlo dobře. během těhotenství jsem pak krvácela ještě párkrát.
brala jsem utrogestan 1-1-1 a pak ascorutin. místo toho ascorutinu ale stačí zvýšit přísun vit. C a rutinu (ten je v pohance) - tyhle dvě látky totiž tvoří základ těch tabletek. pila jsem čaje s pohankou a sypala si pohanku do jogurtu. ne každému ta chuť ale sedne, chce to vyzkoušet. na vit. C třeba pít vodu s citronem.
jo a poctivě jsem odpočívala. stejně jsem byla šíleně utahaná (asi i po tom utrogestanu), takže jsem prospala klidně 17 hodin denně. co bych za to teď dala, když mám nespací dítě, co je schopný celý den proběhat ![]()
držím pěsti, ať to dobře dopadne ![]()
Já teda cca v 7. týdnu ne přímo krvácela, ale špinila. Taky jsem měla strach. Na prohlídce v 8. týdnu už ale doktor našel tlouct srdíčko
Říkal, že to špinění mohlo znamenat zahnizďování miminka…
Držím palce, ať je vše v pořádku
![]()
Opravdu vám všem děkuji, jste moc hodne. Je pravda že bych nrjradsi prospala celý den. Uvidíme v pondělí, napíšu ![]()
Nechci tě strašit, ale já mám opačnou zkušenost. V 6. TT jsem začala špinit, doktor mě poslal marodit a zakázal dělat prakticky vše a za dva dny mě vezli na pohotovost se silným krvácením, musela jsem na revizi.
Ale přeju ti, aby to nebyl tvůj případ a vše dobře dopadlo ![]()
@Chmula ahoj.. mam zkusenost.. ale ne s dobrym koncem ![]()
v 6tt krvaceni - obden.. podle dr - nic kolem miminka, napsala utrogestan.. v 7tt se pridaly bolesti, v 8tt vylozene krece.. v 9tt jsem musela na revizi - ale podle UZ uz tam skoro nic nebylo..odeslo to samo..
Já už od včera nekrvacim ani nesplnim, bolest také nemám. Tak doufám že to nebude můj případ a dopadne to dobře.. ![]()
Mi řekla Dr., že slabé krvácení nevadí. Já v pondělí měla slabé krvácení, ale naštěstí jen úplnou chviličku, tak taky doufám, že to bude dobré.:) Musíme věřit:) Jsem taky cca 6 tt.
Spíše, kdyby tě nějak až moc bolelo břicho, tak je dobré i dříve než za týden k doktorce zajít…
Ahoj holky, mám podobný dotaz jako ten předešlý. V 5tt jsem zacala lehce krvácet, dr mi také předepsala ascorutin, poté krvácení ustalo. Ted jsem v 7tt a opet slabé krvácení. Je to normální? Děkuji všem za radu
@Luciettka já jsem v 5tt, dr mne poslal na pozorování do nemocnice, špinila jsem 1den. Mám za sebou ale ZT ve 2 trimestru, tak mne asi víc hlídá. Nic mi na to nedali, jen klidový režim
Maminky mám dotaz dneska jsem šla na gyndu kvůli lehkemu spineni ale na ultrazvuku se doktoru mimi nelíbilo
místo toho aby bylo ohraničené a uvnitř černé tak bylo celé šedé ale našel nám busici srdíčko
nemáte někdo zkušenost?