7-8 týden těhotenství slabé špinění

29
4.10.25 14:02

7-8 týden těhotenství slabé špinění

Jsem v 7 -8 tt. Již před cca 10 dny jsem začala trochu špinit, u doktora vše v pořádku, dal mi progesteron. Do pár dnů přestalo. Teď asi tři dny už progesteron neužívám a dnes jsem začala opět trochu špinit. Není to nic výrazné. Jinak mi nic není.
Na těhotenském testu se mi zdá čárka slabá ale možná je to normální. Na kontrolu jdu příští týden. Setkal se s tím někdo? Jinak na sobě vůbec nepociťuji žádné příznaky těhotenství. Je to druhé těhotenství. To první jsem také vůbec nepociťovala. Je mi 42let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17377
4.10.25 14:21
@Azat píše: Více

Mela jsem to stejne a byl z toho samovolný potrat… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
4.10.25 14:37

V tomhle týdnů nemá co čárka slábnout. Zašla bych k lékaři co nejdřív, minimálně myslím, že pokud je těhotenství zatím prosperující, nasadí ti opět progesteron. To ti řekl lékař, že ho máš užívat nějakou konkrétní omezenou dobu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3719
4.10.25 15:27

@Azat a proč si přestala brát progesteron? To ti vyloženě řekl doktor? Ja brala utrogestan až do 15tt, jinak by se těhotenství neudrželo. Nechci ti nic samozřejmě ordinovat, ale začala bych okamžitě progesteron hned zase brat tak jak máš. Kolik si brala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76909
4.10.25 16:17

@Katalpaz @suzka1 progesteron je v podstatě placebo, zaniklé těhotenství fakt nedokáže zachránit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
4.10.25 16:20
@stinga píše: Více

Tak samozřejmě že zaniklé těhotenství nezachrání. A i přes progesteron může těhotenství zaniknout. Ale podporuje nidaci a působí protektivně v prvních týdnech těhotenství. Není to žádné placebo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15176
4.10.25 16:36

A když jsi byla minulé u doktora, tak viděl co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
4.10.25 16:43

@Katalpaz progesteron jsem brala jedno balení asi týden..nic mi doktor pak neřekl. příští týden jdu na kontrolu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
4.10.25 16:43

@suzka1 progesteron jsem brala jedno balení asi týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3719
4.10.25 18:03

@stinga zanikle těhotenství samozřejmě nezachrání nic, ale podporuje fungujici těhotenství. Ja brala vzdy do 15tt a děti bych bez toho nedonosila. Konstantně mám hrozně málo progesteronu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
4.10.25 19:53

@suzka1 progesteron jsem brala jedno balení asi týden. @suzka1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
4.10.25 21:25

Asi takhle - pokud to těhotenství je ještě prosperující, je lepší ten progesteron opět nasadit co nejdřív - pak se obvykle nechává alespoň do 12. týdne. Pokud chceš pro to teda udělat maximum. Jsou ale i lidi s názorem, že je lepší to v nízkém týdnu těhotenství nechat „na přírodě“. Já bych to ale řešila. Nicméně, do té doby, než jsem měla špatnou zkušenost, jsem byla taky míň řešící. Teď o tom vím víc, než bych si přála :) Slabší čárka na testu bohužel nevěstí nic dobrého, v tento týden má být hCG hodně vysoké, ale musí to spíš zhodnotit doktor na UZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IvčaKu
4.10.25 22:01

Co se týká slábnoucího testu: četla jsem o něčem, co se jmenuje „hook effect“, jde o to, že při příliš vysoké hladině hcg začne test zase slábnout. dohledej si. údajně se to stává od cca 8tt. držím palce aby bylo vše ok. :palec:

• Citovat
  • Upravit
TRG
5476
4.10.25 23:26

Pokud je to hook effect, tak by naředění moči mělo způsobit silnější testovací čárku (zní to divně, vím).

A pokud to není hook effect, tak mi zas přijde divné, že by během té chvilky, co začalo znovu špinění, pokud bychom tedy uvažovali tu nejhorší variantu, spadlo hCG natolik, že by byl test takhle světlý.

Anebo… Je to prostě test, kde je málo barviva.
Myslím, že v takhle „pokročilém“ stádiu těhotenství je lepší se netestovat. Špinění není vůbec konec světa a divím se, že ten progesteron nebyl předepsaný do konce prvního trimestru. Skočila bych znovu za doktorem, měl by předepsat další a zkontrolovat situaci. Nejhorší progesteron nezachrání, ale špinění by zastavit měl.

EDIT: Jenom jsem zapomněla dopsat, že ten Hookův effekt je podle všeho extrémně vzácný, v 7.-8. týdnu je na něj (minimálně u normálního těhotenství) moc brzy a vsadila bych tchýni a půl zahrady k tomu, že to to není tenhle případ. Osobně bych doufala ve vadný test a/nebo nedostatek barviva, pokud se tedy něco nezhoršilo.

Příspěvek upraven 05.10.25 v 00:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.10.25 00:46

Já krvacela obe tehotenstvi od cca 8tt a hodně, tmava i svetla krev nonstop. Mam srdcovou delohu a údajně je to tím. Nicméně progesteron mi nasadili u prvniho az v 16tt takže celý první trimestr jsem krvacela a bylo to dost nepříjemné. U druhého nasadili progesteron okamžitě od prvniho krvaceni 8tt a u obou jsem ho brala az do 36 tt. Ale to je asi výjimka protože mam i dvě konizace tak mi ho nechavali dlouho kvůli kračimu čípku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí