Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jo a holky, Kristýnka nemá ještě ani jeden zoubek, jak jste na tom vy, respektivě dětičky ![]()
lucije, naše Julinka je taky bez zoubku
navíc se teď vzteká, jelikož se umí dostat na čtyři, péruje, ale neví, jak dál ![]()
U nás taky zuby nula nula nic - i doktorka se dívala minulý týden a prd. Já jí do pusy hledím denodenně, protože na to čekám jak na smilování - říkám si, že zčásti je třeba to její řvaní a vztekání i kvůli tomu… ale nevím. Gábina se na 4 ještě dostat neumí, vzepře se buď na rukou a nohy má za sebou, nebo je bradou na zemi a nohama tak jako strašně rychle jede - jako by lezla, ale je na místě (a je to mimochodem strašně srandovní) - no jenže jak jí to nejde, zas je řev. A tak pořád dokola. Ale snaží se holka… je v tomhle neúnavná.
Madlen, to kmitání nožkama dělá Julie taky, ruce má zvednutý nahoru a nohama jede ![]()
sterezie píše:
Madlen, to kmitání nožkama dělá Julie taky, ruce má zvednutý nahoru a nohama jede
Mi se strašně líbí, že do toho vkládá tolik úsilí, jakoby si myslela, že čím rychleji těma nohama bude hýbat, tím líp jí to půjde. A ono nic. ![]()
A omluva ostatním za trochu off topic.
Hmmmm, tak Kristý jde na čtyři, když si podepře ručičky třeba o mé nohy, když spolu jsme na zemi
… Ale to rozčilování nad vším, co nejde, je děsný … Říkám si, že vím, jaký povahy jsem já a jaký přítel, takže se nemůžu ničemu divit, ale to nejde, je to šílený číslo ![]()
Jo,taky jsem si myslela, že to vztekání je třeba kvůli zubům, ale to asi neee, protože to trvá fakt delší dobu
… No, máme se na co těšit s těma našema zlatíčkama
![]()
U nás to taky trvá už dlouho, akorát že to začínalo nenápadně - vztekala se (to, jak to popisuje zakladatelka) třeba jen 2× za den a krátce, jenže to dost graduje a dneska jsme se dopracovali k tomu, že odpoledne a k večeru už je to skoro furt. Možná má na tom podíl i únava, co já vím… Bude to asi mix povahy (s manželem bychom jí taky nemohli nic vyčítat, kliďasi taky nejsme), únavy, zubů, touhy lézt a něco nového dokázat a velká část bude to, že to prostě zkoušejí, naučili se to a tak to budou teď nějakou dobu dělat… Nevím.
Ahoj, holky! Tak jak jste na tom? Právě prožíváme tohle období jeceni a vzteku. Malému je skoro 7 měsíců. A začalo to asi před týdnem. Jak dlouho to trvalo u vás? Přešlo to vůbec?
@maranafa
no..někdy to přejde, ale věkem se to pěkně stupňuje
já to mám občas dvakrát a ještě pár let to potrvá ![]()
@lucije28 píše:
holky, tak my máme stejný problém, respektivě má dcera, je ďáblíkJe vzteklá, jako prasátko
, taky se bojím, že jí praskne cévka
, napne se u toho, no, mne začínaj rupat nervy… Hodně často už zlobí, téměř celý den se vzteká a teď se naučila prskat
U oběda, když jí to přestane bavit, začne prskat a je to všude
![]()
…
Já tedy, když už je to nesnesitelný, tak zvednu ukázováček a zvýšeným hlasem řeknu TYTYTY a tvářím se přísně, ale ona se začne smát a nevím, jaké jiné výchovné metody a praktiky můžu začít používat
Taky praská a směje se, strašné ho to baví. A vymyslela jsem na něj fintu, že mu dám do ručičky ještě jednu lžičku a on se tím nebaví a zapomene na prskani ![]()
To s tou lzickou jsem zkousela taky, ale strkala si ji do pusy misto te moji s jidlem a hlavne az do krku takze jsem to hned zase zatrhla
A kdyz jsem se snazila ji tu lzicku z pusinky vyndat tak se semnou pekne pretahovala ![]()