7 měsíců - vztekání?

578
14.7.11 14:07

7 měs. - vztekání?

Moje andělsky hodná holčička začala v půl roce „hučet“, to už jsem tu někde psala, a teď přidala ještě něco, co nemůžu nazvat jinak než jako vztekání. Prostě jakoby „tlačí“, celá zrudne, křičí u toho. Nejčastěji když jí položím na přebalovák, ale taky když je unavená nebo když se prostě děje něco, co se jí nelíbí. Co s tím? Zažily jste to u tak malých dětí? Zatím prostě přebaluju dál a mluvim na ní, nebo jí přitulím, no ale nezačala s tím nějak moc brzo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
14.7.11 14:35

A bude hůř… :mrgreen:
Vyvíjí se, chce dát nějak najevo nelibost, je to normální… 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
14.7.11 14:48

Takže už to začíná, jo? No, to se máme na co těšit:-)) D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21908
14.7.11 15:22

jj, a fakt bude hůř :mrgreen: každé dítě má jiný čas, kdy se začne prosazovat. prostě musíte už začít nastavovat mantinely ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
15.7.11 11:39

Gábina to taky dělá, asi 2 nebo 3 týdny už… nejdřív jsem se lekla co to je a myslela jsem, že tlačí, dokonce jsem jí začla cvičit s nohama a tak… :-) (no a bezvýsledně samozřejmě), až pak mi došlo že se princezna vzteká. Teď už si toho nevšímám a vždycky počkám až to přejde. Jak tu psaly holky, musíme počítat s tím, že bude hůř. Vypadá to ale děsně, já vím… vždycky si říkám, že jí při tom musí prasknout cévka v mozku nebo tak… :-)

Nozu, a jak nastavovat mantinely u půlročního mimina? Já jsem taková měkota - a určo nebudu sama. Jak nejlíp začít a zlepší se to vztekání potom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
15.7.11 12:17

holky, tak my máme stejný problém, respektivě má dcera, je ďáblík :cert: Je vzteklá, jako prasátko :pocitac:, taky se bojím, že jí praskne cévka :lol:, napne se u toho, no, mne začínaj rupat nervy… Hodně často už zlobí, téměř celý den se vzteká a teď se naučila prskat :zed: U oběda, když jí to přestane bavit, začne prskat a je to všude :zed: :pocitac:
Já tedy, když už je to nesnesitelný, tak zvednu ukázováček a zvýšeným hlasem řeknu TYTYTY a tvářím se přísně, ale ona se začne smát a nevím, jaké jiné výchovné metody a praktiky můžu začít používat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
15.7.11 12:30
lucije28 píše:
holky, tak my máme stejný problém, respektivě má dcera, je ďáblík :cert: Je vzteklá, jako prasátko :pocitac:, taky se bojím, že jí praskne cévka :lol:, napne se u toho, no, mne začínaj rupat nervy… Hodně často už zlobí, téměř celý den se vzteká a teď se naučila prskat :zed: U oběda, když jí to přestane bavit, začne prskat a je to všude :zed: :pocitac:
Já tedy, když už je to nesnesitelný, tak zvednu ukázováček a zvýšeným hlasem řeknu TYTYTY a tvářím se přísně, ale ona se začne smát a nevím, jaké jiné výchovné metody a praktiky můžu začít používat :D

No, ta moje lásečka prská taky a má z toho děsnou srandu. Dokonce jak se vzteká, tak se u toho střídavě usmívá, fakt - asi ji baví, jak s náma točí. :-) Vztyčený prst taky praktikuju a je fakt, že přestane. Reaguje i na důrazné NE. Jenže… příště (za 5 minut :-) ) je to totéž, ale chápu, že po ní asi ještě nemůžu chtít, aby si to pamatovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
15.7.11 14:41

JJ, když se vzteká, a já jí do toho kecám, že jako NE, už se nevztekej, tak se snaží smát a střídá to :D :D a neví, jestli se má smát nebo brečet :lol: :mrgreen:
Ona taky reaguje, ale jen opravdu na chvíli a je jí to vcelku jedno :D, že já se zlobím, že se to nemá :lol: :
To prskání mne fakt točí, všude byl dnes oběd :( :( :pocitac:, ale chápu, že to patří k vývoji dítěte, ale … :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
15.7.11 18:50

Altche, Lucko a ostatní řešící tento problém,

a ječí vám ty děcka kromě toho vztekání? Altche psala, že ječí u toho, Gábina teda taky, ale krom toho se ještě naučila ječet jen tak - bez toho napínání. Jenže to dělá skoro furt, no teď odpo a večer nepřetržitě a nedá se rozptýlit. Je to šílený řev (nebrečí, prostě jen řve), nevím k čemu to připodobnit - papoušek? motorová pila? Decibely jako kráva, bolí mě uši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonym11
15.7.11 19:23

Ahojky,mam pocit jako by jsi psala o nasi holcice,do nedavna zlate miminko a od pul roku nam zacla hucet,rikam ji:nehuc huco a posledni dny se hrozne vzteka,kdyz neni po jejim zacne cervenat a rvat a je hrozne nasamostatna,hraje si jen kdxz u ni sedim a hraji si sni,nebo tam aspon musim byt,kdyz odejdu z mistnosti hned rev a taky prska,hlavne v noci kdyz se vzbudi a to se nam ted budi aj 4× za noc.tak nevim jestli je to jen obdobi a bude zas lip,nebo uz bude jen hur?taky nevim jak reagovat,rikam ji at se uklidni,ze to se nedela,tytyty,ale taky se me vzdy vysmeje.

• Citovat
  • Upravit
sterezie
15.7.11 22:26

Holky!přidávám se do klubu vzteklounů :mrgreen: zrovna dneska to byla hrůza, nejdřív se jen vztekala, ale pak to přešlo v neutišitelný pláč a sotva jsme vyrazily z domu, měla jsem v kočáru zas ten můj poklad :srdce: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
anonym11
16.7.11 08:44

Taky presne nas pripad :-) Prijde me, taka nedobra,vztekla jen doma,asi uz ju to tady nudi,jak to tady uz vse zna a ma okoukane :lol:

• Citovat
  • Upravit
21908
16.7.11 10:56

maddlen, tak s tím nastavováním mantinelů je to u nás třeba tak, že viktora strašně zajímají zásuvky. mám je všechny zaslepené, ale stejně nechci, aby se v nich šťoural. takže několikrát opakujeme postup: důrazné ne, plácnutí přes ruku, odnesení jinam. dokud ho to nepřestane bavit. pokud mi prská jídlo, končí a další dostane až v běžný čas. jinak u přebalování se ho snažím zabavit a pokud to nejde na přebalovacím pultu, tak holt je to v obýváku na zemi. občas teda dítě lovím přes půlku místnosti, protože mi odchází :-) ale to je spíš obdobím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
16.7.11 13:41

Aspoň, že je nás víc - víc hlav víc ví a třeba navzájem dáme dohromady nějaké tipy jak dětičky usměrnit. Jenže okolo toho půl roku toho asi ještě moc nepoberou, ale holt něnkdy se začít musí. Rodiče mi pořád říkají - nech ji, je malá, ještě to nechápe - ale mi přijde, že je vysloveně+ vyčůraná a v těch vzteklých chvilkách ví až MOC DOBŘE co a proč dělá. Včera večer už to byl mazec, ječela tím hnusným vzteklým nesnesitelným způsobem, tak jsem ji čapla (fakt už nervy v kýblu), zavřela do pokojíčku do postýlky (neodsuzujte mě, prosím - tež mi z toho nebylo dobře) a pak jsem stála za dveřma a poslouchala… a ticho. Gabka si začala úplně v klidu v postýlce hrát, po řevu ani památky. Tak mi to vysvětlete :-) kdo se má v tom děcku vyznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
16.7.11 20:11

Madlen - tak to ječení je u nás pořád :) …, ale raději ať ječí, než řve a vzteká se (alespoň pro mne je to lepší :dance:) ..
Dnes jsme zrovna dopo byly na nákupech a ječela jak pominutá, já se buď jen usměju a nechám ji (ono se s tím stejně nedá nic dělat :palec:) .. Lidi tedy koukají, ale ona, když jí řeknu NEJEČ, tak přestane a za pár sekund opět začne :cert:
Jo, a s tím hraním - taky problém, hraje si jen, když jsem u ní nebo někdo jiný, ale sama teď NE .. řev, vztekání a já nic neudělám :pocitac: :zed:
Nozu - já tedy, když už dělá u jídla fakt hovadiny :zed:, tak zvýším hlas, TYTYTY a plácnu přes ručičky a kouká a KONEC jídla … přesně tak … Ale ono to stejně nejde jí krmit. Zrovna dnes jí krmila moje mamka (šla jsem raději sekat zahradu :palec:) a říkala, že fakt zlobí, dělá blbosti, a bylo to na dlouhý lokte :( :( … snad to přejde včas :D :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí