Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, ani nevim co chci slyset, asi jen nazory ![]()
Nase mala holcicka - pul roku - nejspise nema rada koupani! Vsechny deti se smeji, cakaji okolo sebe, trepou se ve vode radosti a Katerinka to vzdy prolezi, necha se oplachnout a kdyz ji necham ve vode lezet, ani nekopne nozickama, nerozhodi rucicky, neusmeje se!
Nekoupeme hladovou, protivnou, nemocnou, ospalou, ma svou oblibenou hracku, snazim se mit v koupelne prijemne, vodu tak akorat… Jinak je docela smisek, usmevy nesetri!
Myslite, ze se to zmeni?
Ani se mi s ni nechce treba na koupak, protoze by se jen trapila ![]()
no a proč nezkusíš to koupálko, jen tak ze zvědavosti? Můj malej teda taky zrovna v koupelně nevyvádí, pokud mu šikovně nenaleju vodu do očí při oplachování hlavičky
ale byli jsme na koupálku a tam se krásně vyblbnul
na to, že se ta voda zdála studená i mě, tak Domča byl statečnej a neskutečně si to užíval
![]()
já bych se taky přikláněla k tomu zkusit ten koupák,naše malá je sice starší alev doma se taky moc ráda nekoupe,natož umýt vlásky-to je horor a na koupáku si je namáčí sama a vůbec jí to nevadí. ![]()
No a musí si to užívat?
Náš prcek taky dvakrát neprožívá koupání, když teda už ve vaničce seděl, tak do vody plácal, ale to tak vše. Já už teď jen sprchuju ve velké vaně na stojáka, protože on koupání neprožívá vůbec a aby trpně seděl, škoda vody do vany ![]()
Ale miluje vodotrysky, kašny, u toho vydrží hodiny, sahá do trysek, plácá do vrstvičky vody po stěnách apod.
Já bych to neřešila, hlavně že ve vaně neřve ne? ![]()
Příspěvek upraven 13.07.11 v 21:19
Ahoj. Věř, že se to změní. Maruška taky jednu dobu neměla koupání ráda. Ani nevím, kdy a proč se to změnilo, ale teď by z vody nejradši nevylezla. Možná si jen zatím ve vodě neumí hrát. Pokud koupeš ve velké vaně, zkus jen vaničku (nebo naopak). Anežka se zase třeba moc ráda koupala u našich v obrovském lavoru (naši mají sprcháč a bez možnosti zašpuntovat). Byl tak akorát veliký, že v něm mohla sedět (ale to ta tvoje ještě asi nesedí, tak vydrž
). Zbytečně bych koupání neprotahovala. Zpříjemnit jí to můžeš zpíváním, říkankami, prostě co má ráda.
Opakuju rikanky jak blazen - jsme v panelaku a sousedi ze me asi maji dobry vecer!!!
Nerikam, ze si to musi uzivat
jen me to proste mrzi, kdyz vidim jine ditka jakou maji radost a ta nase cacora na me kouka jako bych ji ublizovala!
Urcite to nebylo mysleno tak vazne, ze bych cekala postupy ![]()
Tak asi to koupaliste zkusime! ![]()
BaraDolezal píše:
Vsechny deti se smeji, cakaji okolo sebe, trepou se ve vode radosti
O kterých „všech dětech“ mluvíš?
![]()
Můj mladší se choval stejně jako Tvoje dcerka - ležel a koukal stylem „hmmm… tak dělej, už to máš? Jak dlouho tu jako budu ještě moknout?“ ![]()
Trošku z toho vyrostl (když se začal koupat ve vaně se sestřičkou, začalo ho to bavit), ale třeba v bazénku na zahradě se nekoupe… Sedí venku, strká do něj ruce, zalévá všechno a vším, potápí a koupe kdeco kolem - kromě sebe. Holt žádný extra vodomil, to se stává
Třeba ho to ještě časem osloví - a když ne, o nic nejde, ne? ![]()
No, myslela jsem „vsechny“ deti kamaradek
(jsou tedy asi ctyri zhruba stejne stare) Je mi jasne, ze se to stat muze, ale spise me zajimalo, jestli se to casem nekomu zmenilo, nebo to je holt v povaze… my pritelem vodu milujeme, tak to bude tezke kdyz nebude chtit ![]()
BaraDolezal píše:
No, myslela jsem „vsechny“ deti kamaradek(jsou tedy asi ctyri zhruba stejne stare) Je mi jasne, ze se to stat muze, ale spise me zajimalo, jestli se to casem nekomu zmenilo, nebo to je holt v povaze… my pritelem vodu milujeme, tak to bude tezke kdyz nebude chtit
Vždyť je jí šest měsíců.:-) Až bude starší, k vodě ji povedete a naučíte ji mít ji ráda. Pohoda ![]()
Moje dcerka když byla menší taky nějakou moc velkou radost z koupání neměla.Jen položit do vaničky omýt a hotovo.Pak asi v roce se začala koupat ve velké vaně občas se mnou a nemůžu jí z té vody dostat.Takže neboj ono to třeba přijde
A má tam té vody dost? Když jsou ty děti na lehátku a kouká jim celé bříško,často se jim to nelíbí.Pokud máš možnost,zkusila bych si jí vzít do velké vany nebo aspoň napustit její vaničku víc…
Vanu i vanicku stridame - doma koupeme ve velke vane (na chalupe je velka rohova vana - takze bud ve vanicce a nebo plave s tatou) a absolutne ZADNY projev emoci ![]()
Neboj se…ještě je malá.....
My měli opak…nesnášel koupání ve vaně, pak jsme dali kyblík, to se mu celkem líbilo…a v půli roce jsme začli chodit na plavání a dneska ho nemůžu vytáhnout z bazénku, jak se mu tam líbí… ![]()
Opravdu, půlroční holčička je ještě malá, aby prožívala nějaký koupání. Naše 8měsíční holčička v leže maximálně zakope nožkama, to je všechno. Ted začala sedět, tak plácá do vody.
Všechno se může změnit.
Já bych teda půl roční dítě do veřejného koupaliště nevzala. Ale každýho věc.
Dcera dřív koupání milovala. V poslední době řev. Tak se snažím umýt co nejrychleji. A věřím, že zase časem bude líp.