Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte,chtěla bych Honzíčka naučit spávat v postýlce po obědě a nějak se mi to nedaří…je zvyklý usínat v kočárku ale to se chci snažit změnit alespon jednou za den aby usnul v postýlce a pak večer,víte někdo jak na to?máme 2 měs a týden.kata
![]()
ahoj, já jsem na postýlku učila postupně tak, že jsem tam Emmču dávala na hraní a většinou pak usnula anebo jsme ji večer potom, co usnula při kojení přenesla. Zvykla si tam a nerozděluje, jestli spí v košíku nebo v postýlce…A jelikož košík bude co nevidět malý, tak jí nic jiného ani nezbyde. V kočárku mi nespí, potřebuje všechno vykoukat, kopat nožičkama a tak, je to pro ni spíš zábava než místo pro spánek a relaxaci..
Ahoj,já učila tak, že jsem prostě po „obědě“ dala do postýlky, zatemnila jsem a odešla a zavřela ji v ložnici..první tři dny spala třeba jen 20 minut..pak si to ale ze dne na den natáhla na hodinu, hodinu a půl.. a od te doby do dnes chodi pravidelne spát ve dvanáct a vstává +/- v půl druhé až ve dvě
snad ji to tak jeste dlouuuho vydrži
Takhle to ma kdyz jsme doma..když jsme venku na návsteve tak neřeším, usne v golfkách a tak pod. Akorát já učila až tak kolem 4.měsíce
jinak mi spala venku na verande v kočárku ![]()
Ahoj,mě malá dřív spala dopoledne a odpoledne jen v kočárku na zahradě.Naučila jsme ji spát v postýlce tak,že jsme ji položila.Plakala,tak jsme se vracela,držela ji za ruku,pochovala a zase uložila.Po týdnu už usnula sama bez pláče,maximálně si tam třeba povídala.Nyní ve 14měsícíh mi začíná se spaním zase zlobit ale to je asi batolecím věkem
snad se nám to časem srovná.Držím palce at se zadaří. ![]()