Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,kolikrát denně jedete ven s minimkem v kočáru?Myslím tím jestli se plně podřizujete pocitu miminek,že když lépe usne v kočáru,tak prostě jedete za každého počasí nebo potřebujete doma něco udělat či se Vám nechce tak prostě zůstanete doma…a miminko dáte třeba do léhátka.
![]()
fly,ahojky,většinou chodím denně,ale třeba i jen na chvíli,do krámu a zpět,třeba na půl hodinky.když leje nebo je naopak obrovské vedro,už jsme taky měli pár dní,kdy jsme nešli nikam
S kočárkem chodím ven tak 3× tydne na procházku, jinak každý den do krámu nebo neco vyřídit, to jak procházku neberu ikdyz trva treba hodinku. Malej usne dobre doma i v kočarku tak je to jedno ![]()
Já jsem chodila spíše podle sebe, ale Vítkovi bylo jedno kde chrní.
Narodil se v červenci, takže jsme šli občas dopoledne a jinak až kolem 16h. V dešti, chumelenici a podobné nepřízni počasí jsme nikam nechodili a nechodíme, pokud to není vyloženě nutný. Když jsem si potřebovala doma něco udělat, tak jsem to udělala a šli jsme ven třeba dýl.
Ahoj, já chodím s malou denně aspoň na hodinu, většinou to spojím tak, že jdeme na procházku a jak se vracíme, tak zrovna nakoupím nebo prostě mám nějaké zařizování ve městě, což bývá často na dlouho, tak potom už nikam, pač jsem ráda, že žiju
… Víckrát za den chodím jen výjimečně, když vidím, že chce spinkat, tak ji dám buď do lehátka nebo do postýlky, usíná pěkně..
My moc nechodíme ven s kočárem. Párkrát do týdne někam jedeme - výlety, nákupy, občas procházka atd. Hlavně tady není ani kam jít, skoro všechno je tu zastavěné:-( Je pravda,že máme zahradu a tam se snažím být denně alespon 2 hodinky. Když venku prší, tak jsme radši zalezlí v baráku ![]()
Ahoj,chodila jsem 2× denně,skoro za každého počasí,ne,když pršelo ![]()
Práci doma jsem dělala jak se dalo,bohužel se mi někdy nechtělo,ale malý usnul nejlíp venku…
Já chodim ven s kočárkem podle počasí, když jsou vedra tak nejdu vůbec, protože se tam malá šíleně potí a řve, to radši zůstáváme doma s otevřenýma oknama, kde je o trochu lépe, nebo jdem až na večer.
Gitka, spi nejlip doma v postylce, takze chodime po ranu, obvykle tatinek tak od 08-10 a ja pak odpoledne-v lete pozdejc odpoledne. A tak dvakrat do tydne se sebereme cca kolem 10 a prijdeme az treba v 18-20 jak se nam chce. To spi v kocarku.Nebo nespi vubec.
My chodíme minimálně 2× denně, někdy i 3×. Malý nechce být moc doma sám si nevyhraje, chce se jen nosit, tak to raději jdu ven. Ale v kočárku taky poslední dobou nechce moc spát. Venku jsme dohromady asi 4-5 hod denně.
Ivy.mystery píše:
Chodila jsem podle sebe..každý den prostě nebyla nálada
Tak ono je naprd, kdyz jsou decka mala, tak se jen tak nekde krouzi. Ale ted kdyz jsou vetsi, je fajn s nima jit na hriste na pisek, do bazenu, proste mezi lidi.Gita si to strasne uziva, dneska byla zase se skolkovyma detma ktere byli zrovna na hristi u MC:D ona se strasne rada zdruzuje, ale jenom s vetsima… na maly hazi pisek
![]()
lupilka píše:
Já chodim ven s kočárkem podle počasí, když jsou vedra tak nejdu vůbec, protože se tam malá šíleně potí a řve, to radši zůstáváme doma s otevřenýma oknama, kde je o trochu lépe, nebo jdem až na večer.
My taky tak…Někdy teda chodíme dvakrát denně (dopo a odpo), a to sme pak venku dohromady třeba i 4hodiny a dýl. Já ráda chodím na dlouhý procházky, takže většinou je to tak min. na hodinu a půl. Ale když se mi třeba bytostně nechce, tak nejdu
Malá stejně spí nejdýl půl hodiny (jak doma, tak v kočárku), pak kouká, občas mrčí, takže spíš chodím kvůli sobě, abych jen neseděla na pr…zadku
![]()
Chodím denně. Malému jsou 4 měsíce a dřív jsme chodili odpoledne vždycky skoro na 2 hoďky, někdy i dýl. Ale když lilo, spal doma. Teď chodíme odpoledne tak na 1-1,5 hod - to se vyspí a pak před koupáním jezdíme s vozíkem na hodinu na brusle.
My chodíme ven denně při pěkném počasí třeba i dvakrát.Když je ošklivo tak se snažím aspon nachvilku.Vynechaly jsme za celou dobu jen párkrát to když byla malá nemocná