Jen jeden plat - vyjdeme?

7
13.7.11 12:12

jen jeden plat

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s tím, na kolik tak měsíčně přibližně vyjde mimino. Mám teď docela starosti. Doteď jsem studovala a do práce chodila jen o prázdninách, takže nemám „nic odděláno,“ jak se říká, tudíž budu dostávat jen nějaké příspěvky, které teda nejsou nic moc, a pak ještě dostanu porodný, ale co dál? Manžel sice vydělává, ale táhne celou domácnost sám a navíc ten plat…No, docela to jde, ale hlavně teď v létě, v zimě už to bude horší. Co myslíte, zvládnu mimčo jen s příspěvky, nebo budu potřebovat i jeho pomoc? Domácnost a složenky teď nepočítám, ty zůstanou nadále na něm. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Díky moc za radu. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2891
13.7.11 12:16

záleží kolik manžel vydělává. Jestli má dost, tak nejspíš nedostaneš ani to porodný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
13.7.11 12:18

Tak myslím, že rodičovský příspěvek 7600,– dostaneš určitě, a pokud z něj nebudeš platit žádné složenky a splátky, tak ti to vyjde v pohodě. Možná i něco zbyde :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44355
13.7.11 12:20

Záleží, kolik manžel vydělává.Jste manželé a pokud víc než životní minimum, tak s žádnými penězi navíc nepočítej, jen RP..Kojené miminko z toho uživíš, ale dítě na UM potom těžko. Navíc, čtyřletá varianta klesá dnes už v 9 měsících dítěte. U vás je ale možnost převézt mateřskou na něj, on potom vybere variantu a převede zpět na Tebe..

Jediná možnost, jak dosáhnout na sociální dávky je nebýt manželé, nemít společné trvalé bydliště. To by se potom mohla nastřádat pěkná sumička. U manželů jedině kdyby pracoval „na černo“, papírově nepracoval, tak byste možná na nějaké dávky dosáhli..Ale to nestojí za to,že :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
13.7.11 12:20
KPKristy píše:
Tak myslím, že rodičovský příspěvek 7600,– dostaneš určitě, a pokud z něj nebudeš platit žádné složenky a splátky, tak ti to vyjde v pohodě. Možná i něco zbyde :wink:

Taky si myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
13.7.11 12:21

pokud vim budes tedy na 4 roky od porodu dostavat RP coz je nejakych 3800?
no… pokud myslis ciste jen na potreby pro dite - plinky, obcas kosmetika, budes kupovat levne oblecko, pak nejake prikrmy, atd tak na dite to asi staci..
ale nic vic bych z toho asi neutahla…

aha tak je to 7600? tak to asi v pohode… :wink: bez nakladu na bydleni a tak..

Příspěvek upraven 13.07.11 v 12:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5009
13.7.11 12:21

Kristy,

pokud zakladatelka nikdy nepracovala, takbude mít tu čtyřletou a tam je to,tuším tak, že těch 7600 pobíráš chvilinku a pak ti chodí 3800,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13270
13.7.11 12:22

Pokud to myslíš, že budeš za rodičák nakupovat věci, jídlo a kosmetiku pro dítě a zbytek-jídlo pro tebe, manžela, plyn, vodu…bude platit manžel, tak se tak dá fungovat.
Porodné teda rozhodně neodstaneš, pokud mažel vydělává.
Uvědomuješ si, že veškeré vaše příjmy jsou společné.

Příspěvek upraven 13.07.11 v 12:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
13.7.11 12:23
rosslyn píše:
pokud zakladatelka nikdy nepracovala, takbude mít tu čtyřletou a tam je to,tuším tak, že těch 7600 pobíráš chvilinku a pak ti chodí 3800,–

Nebo by to musela přehodit na chlapa… Taky jsme to tak udělali (během MD mi doběhla pracovní smlouva). Je rozdíl brá necelý 4 tis., nebo 7600. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
13.7.11 12:27

Ahoj. Jestli vyjdeš, záleží na tom, co všechno bys z toho rodičáku platila a jaké budeš mít nároky (a v neposlední řadě i to, zda budeš kojit).

Já mám teď taky jen rodičák a z něj platím sobě stavebko a penzijko a běžné nákupy jídla, drogerie, občas oblečení a tak. Manžel platí pravidelné platby plus větší výdaje. Z těch svých 7600Kč jsem schopná i dost ušetřit, tak nějak se připravuju na to, že až budou dceři 3 roky, nevezmou mi ji hned do školky, tak abych s ní mohla ještě zůstat doma.

Takže pokud by tvůj příjem šel vyloženě jen na miminko (pleny, později příkrmy atp), tak si myslím, že vystačíš v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
13.7.11 12:29
hkac píše:
Já mám teď taky jen rodičák a z něj platím sobě stavebko a penzijko a běžné nákupy jídla, drogerie, občas oblečení a tak. Manžel platí pravidelné platby plus větší výdaje. Z těch svých 7600Kč jsem schopná i dost ušetřit,

Ty jo klobouk dolů, budeš asi dobrá hodpodyňka!
Já teda neušetřím z rodičáku nic, ale vím, kde je chyba… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
13.7.11 12:31
Davdan píše:
hkac píše:
Já mám teď taky jen rodičák a z něj platím sobě stavebko a penzijko a běžné nákupy jídla, drogerie, občas oblečení a tak. Manžel platí pravidelné platby plus větší výdaje. Z těch svých 7600Kč jsem schopná i dost ušetřit,
Ty jo klobouk dolů, budeš asi dobrá hodpodyňka!
Já teda neušetřím z rodičáku nic, ale vím, kde je chyba… :roll:

teda smekám :potlesk: já jdu na dlouletou variantu a bojím se, že z toho nevyjdu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
13.7.11 12:32
rosslyn píše:
pokud zakladatelka nikdy nepracovala, takbude mít tu čtyřletou a tam je to,tuším tak, že těch 7600 pobíráš chvilinku a pak ti chodí 3800,–

Aha, tak to jo.
Ale zase kdyby z těch penez netáhla nic jiného, než dítko, tak by se to snad dalo. Sice ztuha, ale snad jo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
13.7.11 15:46

No, podle jeho základního platu se tam vejdeme, jinak má víc. Taky záleží na ročním období a kšeftech, pracuje totiž jako číšník. :-) V létě má tak dvacet, v zimě asi patnáct, no. :-( Z toho samozřejmě platíme složenky, elektriku, vodu, jídlo, no prostě všechno. Takže by bylo nejlepší, kdybych dítě obstarala z příspěvků, no. Ale to asi neklapne, co? :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1352
13.7.11 15:50

Bajdulko, dostaneš rodičák 7600, z toho dítě obstaráš úplně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí