Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, a nemá malá ekzém? nebrečí u jídla? Nám se takhle projevovala ABKM (alergie na bilkovinu kravského mléka).
Taky měl krvavý hlen ve stolici, radši bych zajela k pediatrovi.
Neni to spis hodne tmava oranzova? Muzou to byt uraty- hodne husta moc. Muze se to myslim takhle ve vedrech stat, zvlast, jestli se v noci moc nebudi na mliko; jen ted sleduj, jestli ma pres den dost pocuranych plinek (pripadne jestli spi celou noc, tak ji na mliko probudit, je to dlouha pauza, zvlast v tomhle pocasi) a snad uz to bude OK ![]()
Jeste pro uklidneni- ted jsem tu nasla podobnou diskuzi https://www.emimino.cz/…-krev-41050/
Laskecko - ekzém ne, ale už asi týden je opruzená a nechce to zmizet…u jídla nebrečí
Kaca007 - právě že v noci se nebudí na mlíko, už asi cca 3 týdny spinká celou noc tak průměrně od 20 - 5h, jinak přes den bumbáme každý 2 hodiny ( je plně kojena)…
zítra jdeme na 3 měsíční kontrolu, plínku sem si radši schovala tak ji vemu doktorce ukázat, bojim se, aby to nic nebylo vážného
… nebo mám jít ještě dnes??
včera sme jeli na výlet a po cestě (kolem 16h) se mi strašně poblinkala, z ní to úplně stříkalo, snad mlíčko za celý den to tak vypadalo…nevim, jestli byla přepitá, nebo ji nesedla cesta, ale vedro nebylo…tak nemohlo se jí to stát z toho, že byla po tom zvracení, tak byla třeba dehydratovaná? tudíž ty flíčky?
Já vím, že je malinká, ale nemůže to být nějaká bakterie? Starší dceři (ale už při dokrmování) se objevil krvavý hlen ve stolici, byl to campilobakter… Kojíš?
To je jasny, ze to mohlo byt i z toho treba… tohle pocasi je vubec pro mimca hnusny
Koukni jeste na tu starsi diskuzi, tam je to samy
A fakt se neboj, hlavne at dost pije pres den, aby mela dost pocuranejch plenek, vylety bych dneska vynechala a asi bych i budila v noci, protoze je to opravdu dlouha pauza (ale vim, ze na to jsou ruzny nazory, nekdo je rad, ze dite spi, ja jsem teda budila). Kdybys mela velkej strach, muzes dr. zavolat, nez bys tam malou vlekla… ale ja fakt myslim, ze se to opakovat nebude a pokud jsou na plence takhle jednorazove uraty, nic se nedeje, nemej strach ![]()
Melody píše:
Já vím, že je malinká, ale nemůže to být nějaká bakterie? Starší dceři (ale už při dokrmování) se objevil krvavý hlen ve stolici, byl to campilobakter… Kojíš?
plně kojim ale ona to neměla ve stolici ale v počůraný plínce…nebudu to pokoušet a jdu sní za chvíli radši k doktorce!!
Kaca007 píše:
To je jasny, ze to mohlo byt i z toho treba… tohle pocasi je vubec pro mimca hnusnyKoukni jeste na tu starsi diskuzi, tam je to samy
A fakt se neboj, hlavne at dost pije pres den, aby mela dost pocuranejch plenek, vylety bych dneska vynechala a asi bych i budila v noci, protoze je to opravdu dlouha pauza (ale vim, ze na to jsou ruzny nazory, nekdo je rad, ze dite spi, ja jsem teda budila). Kdybys mela velkej strach, muzes dr. zavolat, nez bys tam malou vlekla… ale ja fakt myslim, ze se to opakovat nebude a pokud jsou na plence takhle jednorazove uraty, nic se nedeje, nemej strach
díky moc za radu, na tu diskuzi sem koukala…
no ale radši tam za ní skočim, máme tam jít zítra na 3 měsíční kontrolu, tak tam půjdem už dnes, pro klid duše
Nepanikar, predtim aspon ty dr. zavolej a uvidis, ze ti rekne, ze je zbytecny tam chodit (zvlast v poledne, v takovym vedru). Pokud to opravdu byly flicky a od ty doby nic, na 90% je to to, o cem jsem psala, a s tim ti dr.nic nevymysli a neni to nijak ohrozujici ![]()
Jaky mate pliny?
Me se obcas u Happy plen objevil naruzovjelej flek,ale to bylo plinou od te doby co mame pampersky tak nic.
Ahoj,ja te nechci strasit ale moje holcicka mela krev na plence a mela k tomu zvraceni kazdy druhy den,pozdeji se dostavily i horecky.V nemocnici mi stale tvrdili ze jsou to zuby,az nam moje lekarka vzala krev zjistila ze ma tezky zanet mocovych cest a ledvin.Moc mela pravidelnou.Mimo to mela tez opruzeny zadek.Mazali jsme vsim moznym az nam v nemocnici dali PITYOL.Je tam napsano ze je pro deti od 10 let ale my ho meli jeste pred 1 rokem.To jen kdyby jsi to pouzivala denne.
Ahoj to mněla dcera taky v létě když je horko musí víc pít DR mi řekla, že jsou to nějaké soli vyskytuje se to jen u dětí na MM nebo UM s příkrmama to zmizí. Já začala dávat k UM čaj a ok. Jestli kojíš tak jí v těhlech vedrech dávej častěji mlíko.
Mne s eto u male nestalo, ale ja jako miminko jsem mela uz od tak brzo vytoky a nekdy i krvave vytoky z pochvy. Mamina me musela koupat v hermanku, v dnesni dobe nevim co se na to pouziva, ale mela bys cinknout doktorce.
ahojky holky,
, nevíte co to může být
?
mám dotaz, dnes ráno když jsme přebalovala malou (3 měsíce), tak měla na plínce slabý červený dva malý flíčky a na tom trošičku hlenu
Krev mi to jako moc nepřipomínalo, ta barva taková zvláštní, ale vyděsilo mě to i ten hlen!
Nevíte, co to může být?????
Děkuji moc za radu!!!!