Uráty nebo krev - skvrna na plence?

Anonymní
26.4.10 15:21

Uráty nebo krev?

Mám doma tříměsíčního synka. Koncem minulého týdne (tuším ve čt) jsme na plence objevili oranžovo-červenou kapičku. Domnívala jsem se, že se jedná pouze o vadu plenky, ale sem tam sledovala další pleny. Nic se neobjevilo až do této chvíle. Dnes jsem na počůrané plence objevila další kapičku stejné barvy. Prý by se mohlo jednat o uráty i krev. Navíc malému dnes nebylo moc dobře (ale v tomto případě by se mohlo jednat o zuby, hodně slintá :nevim:) Máte s tím někdo zkušenosti? Zítra se chystám doktoru, nechce se mi to hrodit. Najdu-li zašpiněnou plenku dnes ještě jednou, pojedeme na pohotovost.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1837
26.4.10 16:01

Anonymní, já bych na tu pohotovost nebo k mudr. nejdřív pro jistotu zavolola, abys malýho zbytečně netahala mezi nemocné děti, ale zase aby se nic nezanedbalo.
Já nevím, ale uráty se objevují jen u novorozenců, ne? Nikdy jsem o tom nic nečetla, jen vím, že nám o tom říkali v porodnici. Abysme se neděsily, když najdeme špinavou plenku, ale objevilo se to u Lucinky pár dní po porodu, pak už ne, tak nevím, jestli to může být i u takhle velikýho mimča :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
26.4.10 19:33
Romik píše:
Anonymní, já bych na tu pohotovost nebo k mudr. nejdřív pro jistotu zavolola, abys malýho zbytečně netahala mezi nemocné děti, ale zase aby se nic nezanedbalo.
Já nevím, ale uráty se objevují jen u novorozenců, ne? Nikdy jsem o tom nic nečetla, jen vím, že nám o tom říkali v porodnici. Abysme se neděsily, když najdeme špinavou plenku, ale objevilo se to u Lucinky pár dní po porodu, pak už ne, tak nevím, jestli to může být i u takhle velikýho mimča :nevim:

Mám vlastní zkušenost se synem, který je měl cca ve 3 nebo 4 měsících (potvrzeno doktorkou) - takže se to určitě netýká jen novorozenců :nevim:

• Citovat
  • Upravit
ajaka
4.5.10 14:03

Mému synovi, dnes již osm měsíců se stalo to samé přibližně ve třech měsících. Za celou noc nic nevyčůral a ráno na plence oranžová skvrnka stejná, jakou míval v porodnici. Odebrali jsme moč, ale nic se nezjistilo, od té doby vše ok. Takže bych si s tím nedělala hlavu. Dobré je, když bude hlavně hodně dostatečně pít :wink:

• Citovat
  • Upravit
675
4.5.10 19:51

Anonymní,pracovala jsem v laboratoři a docela často jsme v moči diagnostikovali uráty i u starších miminek, i u batolat. Je to způsobeno hlavně nižším příjmem tekutin, takže bumbejte a kdyby se to ještě objevilo tak raději k doktoru, aby nedošlo k dehydrataci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
18.5.12 15:21

Potřebovala bych poradit. Čtrnáctiměsíční syn měl od pondělka prujem + zvracení. Dnes je první den bez stolice. Problém je v tom, že nechce pít a málo čůrá (ve středu počůrané 2 pleny, včera 3, dnes ve 3 hod. v noci a až teď). Během této situace jsem mu objevila 2× oranžové skvrny na počůrané pleně.Teď byl před čůráním velmi nevrlý a po čůrání se zas usmíval. Můžou být ty skvrny uráty díky tomu, že velmi málo pije? Krev by měla spíš růžovou barvu ne?
Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1710
18.5.12 15:26

Já bych teda,s tím,že málo pije šla k doktoru.Krev v moči nemusí mít růžovou barvu.Tohle ti asi jen tak někdo přes web neporadí.Zkus si koupit lakmusové papírky a ten úplně poslední čtvereček dole musí zůstat žlutý,pokud se zabarví do modra nebo modré ťupky je v moči krev. Ale hlavně bych fakt dala bacha na dehydrataci,kor když je po průjmu a zvracení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
čtverda
18.5.12 15:28

@mersii je to z toho nejspíš,že nepije.může to být tím. :mavam: jak mu bude lépe,začne se spravovat.zatím zkus v lékárně koupit kulíšek,dodá mu to vše,co průjmem a přílišnou dehydratací ztrácí.uvidíš,bude líp

• Citovat
  • Upravit
1258
18.5.12 15:30

@tetes u doktorů jsme za poslední týden krom včerejška denně. Dnes nám Dr. napsala žádanku na kapačku, pokud se nerozpije a nebude líp čůrat, máme si tam zítra zajít. Jen mě právě zas rozhodilo tohle.. A nevíš, kde se dají koupit lakmusáky? V lékárně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
18.5.12 15:32

@čtverda kulíšek se mi do něj za boha nedaří dostat. Za celé odpoledne jsem do něj narvala jen asi 2 lžičky vody.. nevíte jestli mu ten kulíšek můžu zamíchat i do jídla když to ve vodě nechce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1710
18.5.12 16:25

@mersii jj,v lékárně.Tak mu zkus hroznovým cukrem trochu osladit čaj.Kulíška do jídla dát asi můžeš,ale pochybuji,že by to jedl.Kulíšek je chuťově dost hnusnej.Ještě v lékárně prodávají od Hippu myslím,že se to jmenuje ORS nebo tak nějak,je to ve skleněné lahvičce a chuťově je to lepší než Kulíšek a taky to dodává minerály apod.Je to tohle http://www.hipp.cz/…-ors-200.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
18.5.12 17:12

to od hippu jsem zkousela,ale on odmita pit cokoli. ani na silu to nejde. ale rozmixovanyho jidla si trochu da, tak me prave napadlo dat to do nej. no uvidime..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sonelik
4.11.13 08:36

Ahoj, dnes se nám na plence objevilo toto, je možné že by to byly uráty??? Mám třetí mimi, ale tohle mě dost vyděsilo. Malé je 5 měsíců. Objevilo se to právě v oblasti pochvy. Tu jsem vytřela teda vatovou tyčinkou, abych viděla jesti tam není krev a není, takže to musí být jedině v čůraní.

• Citovat
  • Upravit
sonelik
4.11.13 08:43

No a lakmusový papírek hlásí krev.

• Citovat
  • Upravit
4.11.13 08:47
@sonelik píše:
No a lakmusový papírek hlásí krev.

zaběhni raději k doktorce. může to být cokoliv, miminko máš malé, at něco nezanedbáš. já už bych s tím byla i zpět. dej pak vědět, může to být i prkotina, ale at máš jistotu.
držím pěsti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky