Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky..Malému je za týden 7 měsíců, je plně kojen + svačinka a oběd příkrmy (papá docela pěkně).Jenže v noci se budí co půl hodinu div by mě nesnědl celou. Kaši dávat nechci aby ho nebolelo bříško. Proto bych se chtěla zeptat jestli je blbost začít takhle aspoň na noc dávat UM? Nemáte někdo podobnou zkušenost? Třeba už mu to moje mlíčko nestačí? Nejde o mě, že se nevyspím, já už si tak nějak zvykla, ale aby se vyspal malej, pak je ráno nervózní. Děkuji za Vaše názory… ![]()
@Dudka zkus to a uvidis, jina rada neni ![]()
Muze to zabrat a nemusi uplne stejne jako ta kase
Ahoj, já bych zkusila vydržet. Může to být i tim horkem, že se mu špatně spí a u prsa se zklidní. Z vlastní zkušenosti vím, že ani u jednoho z dětí kaše neměla vliv na delší spánek, budili se pořád stejně a časem se to zlepšilo samo. Pokud mlíko máš, tak si myslim, že je škoda dávat UM.
To už jsem taky zkoušela, a nic trochu si cucne a brečí dál..Už to trvá skoro 2 měsíce..
Zkusila bych tu kaši. Ale dala bych mu ji poprvé ráno, abych viděla, jak mu po tom je a jestli ho bříško nebolí a kdyby to bylo ok, tak bych dala kaši i na noc. Musíš to zkusit, každé dítě je jiné a jinak na to reaguje, ale buzení po půl hodině mi přijde moc, nerostou mu zuby?
Nic za to nedáš
Ale buzení po půl hodině asi nebude hladem… kde spí? Předpokládám, že s tebou, takže je to asi spíš zlozvyk ![]()
@Dudka Ono to nemusí být vůbec hladem. Kluk byl v noci nejhorší okolo toho 8. měsíce, kdy začal lézt a ještě k tomu se mu asi v puse rovnaly zuby. To se mi budil i 4× za noc (před tím tak 1×), protože lezl i ve spaní. Prso chtěl, bylo vidět, že na něj čeká, ale párkrát potáh a většinou zase usnul. Kaš na noc efekt neměla.
Pokud si myslíš, že je hladový a nechceš dávat klasickou kaši, tak bych spíš zkusila dát večer zeleninové pyré a do toho trochu vloček povařených ve vodě (ovesné, rýžové, pohankové).
V posteli s náma nespí, normálně v ložnici vedle v postýlce. A zoubky už má taky venku, tak jsem myslela že to přejde a ono ne..Pýré určitě vyzkouším děkuju..
@Dudka
Jasný, normálně bych dala UM:) Proč ne? Pokud ti přijde echt hladovej, tak bych klidně dala i nějaké to „noční“ ![]()
No a kaši zkus taky, je to individuální, syn ji dlabe tak od půl roku a nikdy mu zle nebylo. Kupuji mléčnou Sunarku. Mají i dost příchutí.
V tomhle věku už jde většinou o zlozvyk, budili se mi jak kojené děti na prso, tak tehdy už nekojený syn na dudel. S hladem to podle mě nemá moc co dělat, děti měly kaši, samozřejmě oběd, dvě svačiny plus kojení a stejně se budily.
@Dudka zoubky ma venku kolik. Jeden dva?? Ho muzou zlobit jakekoliv dalsi, nebo ho muze trapit neco jineho. Obrn se trprlivosti a laskou, ono jak to prislo tak to zase odejde ![]()
@Dudka píše:
Ahoj maminky..Malému je za týden 7 měsíců, je plně kojen + svačinka a oběd příkrmy (papá docela pěkně).Jenže v noci se budí co půl hodinu div by mě nesnědl celou. Kaši dávat nechci aby ho nebolelo bříško. Proto bych se chtěla zeptat jestli je blbost začít takhle aspoň na noc dávat UM? Nemáte někdo podobnou zkušenost? Třeba už mu to moje mlíčko nestačí? Nejde o mě, že se nevyspím, já už si tak nějak zvykla, ale aby se vyspal malej, pak je ráno nervózní. Děkuji za Vaše názory…
chybí mi tam večeře.. podle mě je jen mléko na noc už málo, pokud jak píšeš „div by mě nesnědl“ tak to není jen o uspání u prsa..asi potřebuje něco hutnějšího na zasycení
proč by ho z kaše mělo bolet bříško? ¨
dala bych kaši dala zapít mlíčkem a uvidíš
Zuby už má venku oba dole, ale je možný že jdou další, on je celej na před
Tak já vyzkouším i tu kaši teda a uvidíme, hold to budeme muset vydržet ![]()
@Dudka píše:
Zuby už má venku oba dole, ale je možný že jdou další, on je celej na před![]()
Tak já vyzkouším i tu kaši teda a uvidíme, hold to budeme muset vydržet
víš jak některý mimina jsou prostě „nenažraný“
a potřebují něco sytějšího..starší byl stejnej - nedat mu kaši, "sežral by mě " v noci
sama uvidíš jak je to u vás…