Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminy, dnes jsem byla u doktorky, protože mi od včera dcerka začala kašlat, je to takový ten suchý kašel, chraplák. Doktorka ji poslechla, řekla, že nemocná není a máme prý hodně větrat a dávat malé hodně pít - toť vše. Větrám hodně pořád a pít jí taky dávám často (někdy se napije, někdy hold ne), takže mi to přijde jako nedostatečný recept na léčbu. Dávaly jste třeba nějaké kapky proti kašli, které jsou volně prodejné v lékárně? Nějaké neškodné, co nejméně chemie samozřejmě… díky za názor.
Na suchy kasel je dobre pit mleko, aby se zahlenila.. Pak podas neco na vykaslavani…
Tak na suchý kašel jsem dávala na doporučení dr 3m stoptussin kapky. Já bych se, ale bez dr bála tak malému dítěti něco jiného než Paralen naordinovat sama ![]()
@Anny_sn já bych naopak byla ráda, že mi hned necpe ňáký léky…proč ta touha do toho dítěte hned něco cpát…
@Anny_sn Ahojky, taky jsem dneska byla u dr. se stejným problémem a řekla nám to samé. Koupila jsem na doporučení lékařky TUSSIN(kapky 3× denně) a sprej do nosánku(prevence) -QUIXX - přírodní mořská voda.Na horečku čípek Nurofen nebo Paralen.
Stoptussin sirup bych asi nedávala.
Malé je také 7.měsíců ![]()
@Blanka S To je pravda, určitě je to nejlepší bez léků, ale mám strach, že když to něčím nepodchytím, rozjede se jí to v něco horšího, což bych teda nerada. No uvidím, dnes to nechám, případně možná ještě nějaká homeopatika…
@Bambrštoul Díky, když to zítra nebude lepší, zkusím také tussin nebo min. tím sprejem quixx nic nepokazím. Ať jste zdravé ![]()