Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminky, potřebuji poradit vůbec nevím co mám dělat.
V úterý máme jet na dovolenou do Tunisu. Malý dostal ve čtvrtek večer teploty nad 38. Dávám nurofen a ibalgin. Včera přes den už byl bez teploty. V noci bohužel zase teplota 38. Celou noc nemohl spinkat a pořád plakal.
Do toho sem tam zakašle. Nevím jestli je to od zubů, nebo co to může být.
Máte nějakou radu co teď? Dneska i dvakrát kakal - průjem.
Já bych v první řadě hned zítra zajela k doktorce, ale obávám se, že s teplotami tě na dovolenou nepustí. Aspoň já bych teda nejela.
My tak rušili dovolenou vloni (naštěstí jen v ČR), syn měl ATB (bez teplot):-(.
Letos nás čeká dovolená za 3týdny u moře a pokud by mé dítě dostalo pár dnů před ní teploty, jela bych k Dr. hned na druhý den.
Zítra zajdu určitě k doktorce. V pátek jsem doktorce volala a říkala ať mu dávám sirup a když tak přijdeme v pondělí.
Tak asi máme po dovolené. Taky nechci riskovat.
@frog píše:
Budou nám za tři týdny dva roky
tak pojedete dýl, zruš to, nejela bych, ale uvidis co ti řekne dr.
To už asi nepojedeme, nevrátí nám zdaleka všechny peníze. Zdraví je přednější.
Kdyby někdo věděl, jak co nejdříve uzdravit dítě, tak dejte tip.
Sestřenice letěla vloni do Řecka s 1,5letým synem. Byl nachlazený, fakt mu hodně teklo z nosu.
U Dr. ani nebyla, že je to dobré. Já na ni hleděla jak blázen… malý celou cestu na letiště a v letadle proplakal, byl mrzutý, z dovolené nic neměli, chytla to od něj i sestřenice, ta skončila na ATb hned v Řecku, malý je dostal ihned po návratu domů.
@frog zkus rozhodit sítě po rodině, po známých, třeba by jel někdo na dovolenou místo vás.
Máte připojištění pro případné zrušení dovolené? Měli by vám vrátit 80%.
My jsme tak připojištění v základním pojištění od CK.
To už je docela velký, ale ač jsem matka tyran, tak s teplotou bych nejela. Jako kdyby měl třeba jen rýmu, tak jo, ale teplota a průjem už je moc i na mě.
@frog a kam jste měli jet na dovolenou? zítra si zajdi k lékařce a uvidíte, třeba nakonec pojedete
![]()
No já nevím, ještě neházejte flintu do žita, do úterý relativně daleko.
Je jasný, že zdraví je přednější, ale pokud bude v pondělí u dr. na poslech čistý, CRP bude v pořádku a nic jiného krom teplot mu nebude, tak já bych jela. ![]()
Jela bych na dovolenou s trochu nemocným dítětem, ale jen v České republice.
Kdybyste nakonec museli odjezd zrušit a hledali na zájezd náhradníka, prosím o sz
Držím palce na brzké uzdravení! ![]()
Uprimne, Tunis neni na rozdil od Recka EU, nemas tam narok na osetreni, o urovni pece nemej iluze (spoluzacka tam stazovala na interne).
Do Recka bych to asi riskla po dohode s lekarem, do Tunisu ne.