Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
mam 19 mesicniho syna a od malinka mel problemy s prdikama a kakanim. Dnes odpoledne uz to bylo 48 hodin co nekakal a zatim stale nic. Nekdo mi kdysi rikal, ze max. 72 hodin a pak musime k doktorovi. Mam z toho strach. Poradite nekdo? Mozna jsem hystericka, ale nevim. Neplakal, ale nechtel sunar a ted vzdycky odmita kdyz ho neco trapi. Dekuji za rady.
@ilyz lactobacily, svestky - svestkovou stavu, treba jogurtovy napoj?
Nám občas pomohlo i nastrouhané jablko, jinak jak píšou holky výše
My teď řešíme u dr. taky problémy se zácpou a hlavně bolestivým kakáním, tak můžu doporučit Lactulosu sirup, když by vám nic nepomohlo…
Jo ještě mi dr říkala, že má dávat třeba na snídani kukuřičný lupínky, či dělat ovesné vločky k večeři, pokud se s tím taky trápíte nějak dlouhodobě…
Už přikrmuješ?? Malá to měla, když jsem začala dávat příkrmy. Začala jsem kvůli tomu dávat ovoce dřív než nařídila doktorka. Švestky na páře, rozmixovat. Lactobacily. Opravdu nám hodně pomohlo to ovoce. Zkoušela si ho „prošťournout“?? Brutální způsob, ale taky pomůže.
Dekuju za rady, urcite zkusim zitra vse co by ho mohlo „prohnat“.. A kdyby nic, myslite ze mam jet nekam k doktorovi? Jsme na chate na Morave a tak bych musela nekam na pohotovost.
Jestli jste mimo domov může to být možná i tím. Teda jestli to tak mají i děti. Já když jedu někam na víkend tak si to někdy dovezu až domů a to jinak chodím pravidelně. Ale tím co radili ostatní určitě nic nezkazíte.
To nee, prijeli jsme az dneska odpoledne, takze tim to nebude..
@ilyz píše:
@JemysPrikrmuju? Jsou mu skoro 2 roky, uz ji normalne s nami..;)
Jo doktor mu pravdepodobne udela klystyr, takze pokud jste na chalupe, tak mu muzes klystyr a lehce ho prostourat zkusit sama.To neni nic tezkeho.Jen vsechno velice jemne, s olejickem. A pak vsechna ta projimava jidla, hodne piti, zadne skroby(brambora, pecivo, ryze).Nam nakonec zabral hermankovy sirup, dvakrat denne mesic a bylo natrvalo po problemu.Ale ted ho hlavne odspuntuj, at se to z nej po te dobe dostane.Jo a sunar zacpava!!!Zkus jine UM nebo ja davala bily kefir. Pokud nema alergie, tak ve dvou letech uz mlecne vyrobky nejsou problem.
Když má malá občas zácpu tak jí dám zavařené švestky/šťávu z nich a když to nezabere dostane druhý den kávovou lžičku lactulosy a to zabere vždycky. A když má zácpu tak zvýšit příjem tekutin
Tak dopadlo to dobre, rano se hnedka po „sunaru“ po…
.. Jinak na vysvetlenou, slovem sunar nazyvam vsechny UM
.. Kazdopadnemoooc dekuji vsem zucastnenym ![]()