Neštovice a dospělý - karanténa

13.6.13 15:14

Neštovice a dospelý - karanténa

Ja viem ze je to skoro vestenie z kristalovej gule, ale snad sa tu najde niekto veci znaly a poradi.

Moja starsia slecna dostala nestovice, takze s nimi pocitam aj u mladsej, ale problem je, ze ja som este nestovice tiez nemala. Tak trochu si myslim ze ani nedostanem, lebo ked som mala 18, mala som spoluziacku s nestovicami, ked mi bolo 21 dostala nestovice moja sestra, a uz sa nepamatam presne kedy, ale moja mama sa potykala s pasovym oparom. Docrzovali by ste na mojom mieste karantenu pre pripad ze ste infekcni? Mna to fakt naba :? :andel:

Ked moja sestra tie nestovice dostala, akurat sa vratila z ocr ich anglictinarka, jej dcera mala nestovice. Drzat nasledujuci mesiac aj manzela mimo male deti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
13.6.13 15:21

TEd uz je muzes mit v sobe. Mimochodem nechala jsis nabrat protilatky?? JEstli jsi je neprodelala skryte??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
13.6.13 15:24

Klid, kolegyně v práci měla neštovice asi v 25 letech a netuší, kde je chytla. tak je třeba ještě dostaneš. Ale nepřeju ti je, v dospělosti je to horší. V karanténě bych byla ve chvíli, kdy se vysypu a tak 2 dny před. Inkubační doba se udává průměrně 14 dnů, někdy ale i míň a víc, takže to bys mohla směle 8 dní mezi lidi, pak bys čekala, zda se vysypeš a když ne, tak bys zjistila, žes to dělala zbytečně. Vyhýbala bych se akorát těhotným. Zase když jsi už byla 2× či 3× v těsným kontaktu a nechytla je, tak můžeš být imunní a třebas je prodělala skrytě (inaparentní průběh). Protilátky asi dělaný nemáš.

Příspěvek upraven 10.12.15 v 20:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.6.13 15:24

@kattkka vobec som nad tym neuvazovala, nejake nestovice ma 35 rokov netrapili, ludia okolo mna ich mali a ja v pohode. Vcera som len bola za detskou s mocom tej mensej, a ze na starsej sa od vecera do rana nieco divneho urobilo, akoby sa oparila. Ja to ani nespoznala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
13.6.13 23:22

Můj muž je měl před měsícem ve 33letech. Docela mně to překvapilo, protože byl na ně ve 30 očkovanej, neboť to jako dítě neprodělal a náš starší nastupoval do školky, tak jsem měla strach.Ale přes to je dostal. Průběh naprosto v pohodě, pupínky měl jako dítě a režim to samý, klid. Jen k tomu nějaké léky na 14 dní. Dva dny nehorazný pot, ale bez teplot. Co jsem se pak ptala lékařů, jak je možný, že i přes očkování je dostal :nevim:,prý nejsou 100procentní. A to byli jeho první neštovice po očkování se kterými se setkal. Nemějte strach, dneska i pro dospělý mají účinné léky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
14.6.13 07:04

Ne, nešla bych do karantény.
Inkubační doba je sice 14-21 dnů, ale infekční jsou asi jen týden (dva dny před výsevem puchýřků a pak dalších pět dnů - takže infekční období máte téměř za sebou). Třeba jsi odolný jedinec. ;)

Také jsem neměla neštovice, nedostala jsem je ani v 18 při hodně intenzivním kontaktu (hlídala jsem malou sestřenku, spala i vedle ní na válendě), ani od své dcery minulý rok. Protilátky vyšetřené mám v těhotenství, protože jsem pracovala na poměrně rizikovém pracovišti a šéfová mi nevěřila, že jsem neštovice neměla (prý si mamka nevšimla :lol: ) a sama mi nabrala protilátky - a pak nevěřícně zírala na IgM a IgG negativní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
14.6.13 07:38
@Julliet píše:
Můj muž je měl před měsícem ve 33letech. Docela mně to překvapilo, protože byl na ně ve 30 očkovanej, neboť to jako dítě neprodělal a náš starší nastupoval do školky, tak jsem měla strach.Ale přes to je dostal. Průběh naprosto v pohodě, pupínky měl jako dítě a režim to samý, klid. Jen k tomu nějaké léky na 14 dní. Dva dny nehorazný pot, ale bez teplot. Co jsem se pak ptala lékařů, jak je možný, že i přes očkování je dostal :nevim:,prý nejsou 100procentní. A to byli jeho první neštovice po očkování se kterými se setkal. Nemějte strach, dneska i pro dospělý mají účinné léky.

Ale to je znamo ze ockovani neni 100% ani u dospelich.Na tohle tema je tu spousta diskuzi. A dokonce ockovane deti meli i horsi prubeh jak ty bez ockovani… ;).Dospeli ktery je nemel ani skryte ppo zmereni protilatek tak bych o ockovani uvazovala ale z duvodu ze to zmirni prubeh.Zas jsou taci kteri to maji jeste horsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
14.6.13 10:31

Ahoj, já neštovice dostala před měsícem od dětí. Průběh byl v pohodě, teda kromě toho, že jsem byla komplet osypaná a šíleně to svědilo. karanténu jsem nedodržovala, to stejně neodhadneš, jestli je máš nebo nemáš. Dokonce jsem infekční chodila do práce, tři dny před vysypáním a nikoho jsem nenakazila. zase bych to tak nehrotila, buď to už máš v sobě nebo nemáš. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
264
10.12.15 15:06

Nestovice od dcerky

Ahoj všem mohu mít na Vás prosím dotaz na ty které již měli neštovice, dcerka měli ve školce neštovice a dneska rán o na ní koukám a našla jsem jí takove pupínky podlité čirou tekutinou asi tak 8-10 a nektere mista ma takove cervene skvrky. Myslím si že by to mohli byt nestovice nicméně dcera teploty nemá. Bohužel ja jsem nestovice v detství neprodelala a dnes mi rekli ze protilátky nemám. Je asi velká pravdepodobnost že to chytnu že ano? Mohu se zeptat, jak u Vás nestovice probíhali mám 26 let a zrovna pred vanoci snimi ležet :-( Sem z toho cela smutná a mám strach. všem děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.12.15 15:13

@Deniska10 můžeš mít komplikace, nemusíš, To samé - můžeš chytit, nemusíš. To Ti nikdo neřekne..inkubační doba je až 21 dní, takže to může přijít po vánocích. Pokud nejsi těhotná, tak je to v klidu. mmchdm, moc nechápu ten strach :think: vybav se tekutým pudrem, léky na případnou teplotu (která nemusí být) a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
10.12.15 15:13

Tak prubeh nikdo predem neodhadne. Syn ma nestovice zrovna ted, v nedeli mel prvni pupinek, ted je oteckovany. Nicmene pupinku nema nijak zavratne mnozstvi a je bez teplot. Pokud jsi opravdu nestovice nemela, tak je asi chytnes. Pokud nejsi tehotna, tak by to melo byt ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
10.12.15 15:14

Jinak doporucuju nemazat pudrem, hoji se to pak dyl. Ale kazdy doporucuje neco jineho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11482
10.12.15 15:25

No, já tě asi moc nepotěším, pokud jsi je určitě neprodělala, tak šance na nákazu je velká. Komplikace u dospělých jsou bohužel častější. Pokud bys opravdu onemocněla, tak vyrazit k lékaři (ideálně na infekci) pokud jsou: vysoké horečky delší dobu trvající, nemoc se objeví v očích, objeví se poruchy chůze, rovnováhy, intenzivní bolesti hlavy, poruchy vidění nebo zvracení. Ale držím palce, ať neonemocníš, nebo máš jen lehký průběh!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
10.12.15 16:44

Já jsem chytla neštovice s dětmi když mi bylo asi 25 let, taky před vánocemi, na fotkách u stromku jsme jak 3 dalmatini:) a úplně v pohodě. Byli jsme jen opupínkovaný nic víc Ale každý má ten průběh jiný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
264
11.12.15 07:59

Vsem Vam moc dekuji :-) no bojim se toho pac kamaradka prave lezela v nemocnici mels hodne vysoke horecky a neco se ji k tomu pridalo tak se bojim. :-) dobre vybavim se lekama a cim tedy mohu mazat dcerku a popripadd i sebe. Doktorka u male rekla tekutym pudrem ale nekdo rika treba tou gencialkou nebo jak se to jmenuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí