Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
Jak snizujete teplotu u deti co maji mramorovou kuzi? Syn, (4r) ma momentalne horecky presahujici 40C, sirupy zvraci, cipek pomuze na 2h. A srazi to na 38,5 coz je porad hodne. Ma ledove ruce i nohy, mramorovou kuzi. Takze octove ponozky, zabaly a pod. Nepripadaji v uvahu.
Homeopatikum neverim, ale syn by je stejne vyzvracel.
Je i jiny zpusob jak mu pomoci od horecky?
Ježiš co děláte doma???Okamžitě k doktorovi nebo do nemocnice!!!Moje dcera prodělala 4× febrilní křeče z teplot a to je neměla ani tak vysoké!!!
Malá mít takovou horečku, tak s ní upaluju na pohotovost, při takovýhle tepltotě, která nejde srazit bych šla na pohotovost klidně i já, babský rady ti očividně nezabíraj ![]()
@Telny @petra.milda
Tam sme byli vcera, crp ma nizke, mame jen srazet teplotu ![]()
Na tohle trpí dcera. To, že srazíš na 38,5 je dobrý. Já střídám po 4
hod. nurofen a panadol čípky. Jestli zvrací sirupy, zjisti, jestli existuje něco, co není sirup a má jinou účinnou látku než čípky - poptala bych se v lékárně nebo u pediatra. Občas napustím vlažnější vanu nebo jí dám na hlavu kapesník namočený ve vlažné vodě. A dávám pořád pít, pít, pít. Jak dlouho teploty trvají?
@Vemas dcera měla v létě teploty skoro 42, dr. řekla v pohodě srážet, že jí nic není, crp taky v pohodě, pár hodin po návštěvě u ní dcera skončila na pohotovosti (čípak zabral tak na 30min) a tam řekli, že je to angína. Takže já jsem ponaučená pro příště - nejde-li teplota srazit, tak lékaře otravovat a otravovat.
Já dávám homeopatika..a ačkoliv je to divné, tak na studené ruce a nohy nám pomáhá zahřívání..napustím takovou tu gumovou flašku horkou vodou a nahřívám..
A ako dlho má teploty? A čo by sa stalo, keby si ich 24h nezrážala?
@Vemas mramorová kůže je jen důsledek té velké teploty. Nohy má studené, protože teplota ještě nedosáhla vrcholu
. Omývej ho u přebalování vlažnou vodou, můžeš zkusit zábal (ale pozor ne ledový). Dej to tak do vody 35, stupňů. kldině i víc, on má 40 takže to studené bude. Já na zábal neměla, tak jsem mu jen omývala zápěstí, kotníky, zátylek, při přebalování bříško.
Nezakrývat, nechat jen třeba v bavlněném overálku.
Střídat čípky s dvěma učinnýma složkama. Můžeš dávat po 4 resp. 3 hodinách. Pokud je v příbalovém letáku, že nevím Nurofen se dává po 8 hodinách. Pak střídáš například paralen s nurofenem po 4 hodinách.
Sražení teploty na 38,5 je docela dobré, hlavně, že jde dolů.
My jsme si to zažili v prosinci, měl týden takhle vysoké teploty 39.8 po sirupu (mě zas čípek okamžitě kadil) 38.2, pak už i 37.4 (nurofen), paralen nezabíral.
Obvykle ale dětem zabírají oba a můžeš to takhle střídat a dávat tedy častěji, aby nebyl tak dlouho ve 40.
Děti při virozách trpí na tak vysoké horečky a zvracení bude možná od ní. Pokud se ti podaří jí srazit, tak pak třeba sirup za den dva už půjde.
A kdy jdete k Dr. znova mělo by se to hlídat. Ale třeba to je „jen“ šestá nemoc.
@peggy.sl píše:
Já dávám homeopatika..a ačkoliv je to divné, tak na studené ruce a nohy nám pomáhá zahřívání..napustím takovou tu gumovou flašku horkou vodou a nahřívám..
súhlas, keď má studené ruky a nohy, tak teplota ešte polezie hore, tak je lepšie dieťa prikryť, zahriať. Keď sú ruky, nohy horúce = telo už teplotu znižuje, vtedy sa to dá podporiť zábalmi a podobne…
@Myrha prckovi jsou 4 roky, takže přebalováni asi už nehrozí a šestá nemoc to asi taky nebude… ![]()
Dokud má studený ruce a nohy, zábaly bych určitě nedávala, jen bych srážela těma lékama, je dobře, že to spadne aspoň na těch 38,5
Aha věk jsem přehlídla. Tak mě v nemocnici říkali, chladit i když měl studené ruce a nohy. Tak proto to píšu.
@Vemas píše:
Ahoj,
Jak snizujete teplotu u deti co maji mramorovou kuzi? Syn, (4r) ma momentalne horecky presahujici 40C, sirupy zvraci, cipek pomuze na 2h. A srazi to na 38,5 coz je porad hodne. Ma ledove ruce i nohy, mramorovou kuzi. Takze octove ponozky, zabaly a pod. Nepripadaji v uvahu.
Homeopatikum neverim, ale syn by je stejne vyzvracel.
Je i jiny zpusob jak mu pomoci od horecky?
Synovi bylo sice o rok víc, no jely jsme na pohotovost doktor mi tam poradil-jelikož nám také nic nepomáhalo a sirup mi zvracel dát pulku brufenu 200. Opravdu nám zabral ![]()
Už může i normální tabletkový paralen (je i pro děti, ale podle toho, kolik váží, tak i půlku toho klasika dospěláckého…), ať je brzo lépe.