Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@eevcca a ty jsi k tomu nedostala zadne instrukce od lekare?
Když dostaneš atb, tak doktorka dávkování napíše na recept. Po případě se zeptáš v lékárně. Co přesně nechápeš?
Jestli to teda správně chápu, tak ti to měli v lékárně namíchat.
No mas tam odmerku na 5 ml, nekde na krabicce musis mit napsano kolik mg je v 1ml a pak si to spocitej.
Vzhledem k tomu, ze tam je v moznem davkovani rozptyl az trojnasobny, tak bych si to teda u ditete nelajzla to sama davkovat ![]()
ja mela za to, ze lekar do receptu pise i davkovani a lekarnice to pak prepise na lek. u ATB obzvlast.
„Vždy užívejte přípravek Amoksiklav přesně podle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jistý/á, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.“
Lékař ti neřekl, kolik ml nebo mg máš dávat v jedné dávce?
A myslím, že v tom příbalovém letáku je chyba, píší dávka 20mg/5mg, ale má to být 20mg/5m, tedy v jedné pětimililitrové odměrce máš 20mg. Nebo dávka 60mg/15mg má být správně napsáno 60mg/15ml, tedy ve třech pětimililitrových odměrkách máš 60mg léku.
Ale musíš vědět, kolik mg máš dávat v jedné dávce.
Pokud si nejsi jista, zavolej lékaři, který vám to předepsal.
@Ali-Ali Tak ja predpokladam, ze ji doktorka snad rekla, kolik mg ma kolikrat denne davat.
Ano on mi řekl ze mam davat 2,5ml, ale na krabicce je napsany ze se tam pridava voda… ale kolik???
@eevcca jestli si nejsi jistá dávkováním, zavolej lékaři
, nám vždycky lékárník píše dávkování na krabičku. Nějak se mi nechce věřit, že by ti lékař neřekl, jak se to má užívat ![]()
Tyhle jsme měli, dr. nám dávkování psala na krabičku - počítala to dle kil dítěte. Doktorce bych určitě zavolala a sama se o nic nepokoušela!
@eevcca píše:
Ano on mi řekl ze mam davat 2,5ml, ale na krabicce je napsany ze se tam pridava voda… ale kolik???
A v lékárně ti to nenaředili? Máš v té lahvičce jen ten prášek???
@eevcca Dyť říkám, v lékárně ti to měli namíchat. Skoč si tam zpátky, protože předpokládám, že fyziologický roztok doma nemáš.. Jinak míchat do 100ml, je to tam napsané.
V letaku pisi, ze je to urceno pro pripravu 100ml suspenze.Tak si s tim zajdi do lekarny, at mas jistotu a je.
Holky mam problém, sem asi uplne blba, ale mame tyto antibiotika a ja je proste neumim nadavkovat, nechapu davkovani… poradte prosim
http://pribalove-letaky.cz/…-ml-suspenze