Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj Holky,
jsem tady nová, ale zkušenosti z emimina čerpám už velmi dlouho. Nenašla jsem zde žádné odpovídající téma. Můj malý má teď 6 měsíců a znovu kašle. Ve čtyřech měsících měl rýmu a kašel a to jsme léčili asi 3 týdny. Teď teda znovu kašle a bez teplot. Naše doktorka nám vždy naordinuje podle mě hodně léků - minule jsme dostali Spiropent, Mucosolvan a Fenistil, pak ten Mucosolvan vyměnila na Stoptussin. Nyní jsme zase dostali Spiropent, Stoptussin a Fenistil. Já ale k tomu moc nemám důvěru. Hlavně do něho nechci cpát zase tolik léků. Jaké jsou Vaše zkušenosti? Dávali jste dětem tuto kombinaci léků? A mám ještě jednu otázku. Byli vaše děti do roka hodně nemocné? Mě připadá, že když je malý už podruhé nemocný v 6-ti měsících, že je to hrozně moc. Kamarádky, co mají děti jsou furt zdraví a my pořád něco. ![]()
My berem vždy spiropent a mucosolvan. Místo mucosolvanu se dá udělat i domácí medicínka ale nevím jestli i takto malé děti. Moje dcera má 7 měsíců a také stále bojujeme s kašlem a rýmou. Už snad počtvrté
.Takže nejste jediní.
Ano, takovouhle kombinaci léků děti běžně mívaly/mívají. Spiropent+něco na odkašlávání(dávám Prospan)+Fenistil/Aerius/Zyrtec. Spiropent nás několikrát zachránil před antibiotiky, takže ho beru jako menší zlo…
S nemocností je to kus od kysu, no. Některé děti jsou nemocné skoro pořád, některé vůbec. U nás nemocnost do roku celkem ok, od roka dál to bylo horší. Jinak mi 2 nemoci v půl roce nepřijdou nějak tragické. Člověk by byl samozřejmě rád, kdyby byly děti jenom zdravé, ale to je jaksi utopie ![]()
Ať je malý brzo fit a nemoci se vám vyhýbají ![]()
Malá měla hodně chycený průdušky měla antibiotika a Spiropent. Nic víc.
Takže mám to brát tak, že Spiropent jako prevence proti tomu, aby mu to sedlo na průdušky? Podle toho, co jsem o něm četla, tak je to docela dryák
Ten Fenistil, ten jsem měla za to, že je na alergie… připadá mi to hrozné rvát do toho malého těla takové množství léků:(
My naposled brali Spiropent, Prospan a Sinecod…u toho soptussinu bych přemýšlela, jestli chce prckovi jen zastavit kašel, nebo pomoct odkašlávání, v tom druhym případě bych volila jinej druh kapek
Jojo, taky mam zkusenost. U nas ale vetsinou MUDra predepisuje Spiropent az tehdy, kdyz zacina neco slyset na pruduskach. To pak davam Spiropent + neco na odkaslavani (Prospan = brectanovy sirup, nebo domaci tymianovy sirup) a na noc misto odkaslavadla Stoptussin + Fenistil. Kdyz je kasel je lehky a nahore, davam pres den neco na odkaslavani + vecer Stoptussin, pripadne Fenistil na noc (po nem jakoby „splasknou“ sliznice a mala se v noci nedusi a nedavi) ![]()
Holky díky. Tak já dávám 4× denně Stoptussin a Fenstil ještě na noc. Zkusím to tak pár dní a kdyžtak pak k tomu hodím ten Spiropent. No ve čt máme jít na kontrolu, tak snad to bude lepší. Minule se ho to drželo více jak dva týdny, a to jsem mu dávala všecko dohromady. ![]()
Zdravím maminky. Dnes jdem od mudr. Pro malého dostala atb sumetrolim po 12 hodinacj + spiropent taky po 12 hodinách + mucosolvan co 4 hodiny. Měla jste to tak některá? Mě se to zda moc. A ten spiropent je jakýsi dryjak. Děkuji
Nevím, co tvoje malá má. My nikdy neměli nic na průduškách. Já tedy vyměnila pediatra a nyní jsem spokojená i přesto, že jsme zatím žádnou nemoc neřešili. Pokud máš špatný pocit, je většinou pravdivý. Je důležité svému pediatrovi naprosto věřit. Přeji ti, ať se malý brzo uzdraví. PS: já když jsem dostala ty léky, jak popisuji výše na lehký kašel bez nálezu, tak jsem dávala pouze stoptussin a syna vyléčil v pohodě
Děkuji moc za odpověď. Špatny pocit opravdu mám. Ten spiropent nedávám. Jen atb + mucosolvan. Hodně se to zlepšuje
Ahoj, pripojuji se.dnes nam take dr napsala spiropent a stoptusin, avsak na prudzskach nic neslysela..mala je nemocna uz tyden, nejprve teploty a ryma, to po 2 dnech ustalo a zacal kasel a ryma trva. brala mucosolvan, ted dr vymenila zastoptusin plus ten drijak..taky se mi h nechce davat, duveru taky uplne nemam..
Ja moc nechápu kombinaci stoptussin spiropent. nejsem dr., ale mám bohužel dost zkušeností s kašlem.. spiropent pouze pokud je poslechový nález. jinak jsem ho nedávala ale ani nám ho nikdo nepředepisoval…!! stoptussin jednou ze zoufalství, nakonec to skončilo klacidem a erdomedem..
ono nesmírně záleží na tom, jaký kašel to je,..
ale mam jednu zkušenost. pokud to není na spiropent, pokud to není astmatik, méně je více… čím víc prostředků proti kašli se zkombinuje, tím podle mého hůř..
my nyní používáme pouze inhalátor, jenže máme doma astmatika, takže tohle máme doma, a v případě potřeby jsme schopní dát ventolin, opět „výhoda“ astmatika doma a všech těchto léků..
s většinou ostatních kromě sinecodu na tlumení kašle a nebo kaloby nemám dobré zkušenosti skoro s ničím.., resp. tyhle léky nezabíraly nikdy..
No..davam jen stoptusin a inhalujeme a vlhcim vzduch..no, taky mi to prislo divny..diky
Děvčata prosím nalehave.. Alba jsem cca o pul 5odpo Mucosolvan jr (ma tri roky)šílené se rozkuckala az ji to budí, kdy mohu dat stoptusin nejdříve?
děkuji všem za radu.