Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,,,holky, odsáváte bílou rýmu? Doktorka říkala, že to není nutné, ale zdá se mi, že má plný nos stále, aby to neměla pak v dutinách…děkuji vám ![]()
Odsávám každou rýmu, přeci jí nenechám s plným nosem když neumí smrkat…
Odsavam vse, nos ma byt cisty. Kvuli zanetu dutin, nosni mandli i jako prevence zanetu stredousi. Sama se taky urcite vysmrka vzdycky, kdyz ma plnej nos a nezkouma, jakou barvu to ma
tak nechapu radu doktorky.
@Aishenka píše:
Odsávám každou rýmu, přeci jí nenechám s plným nosem když neumí smrkat…
Presne tak
Ja odsavam podle toho jak maj plny nos, barvu neresim, nekdy kdyz to tece samo, tak neodsavam. Vubec to teda s odsavanim neprehanim, ono to ma taky svoje nevyhody.
Já nejsem líná odsávat, ale malá absolutně odmítá odsávačku, řve atd…plus názor doktorky, že…mám tu odsávačku za pár kč, jak to odsávam já…neni něco lepšího, co by víc malá snesla? dík
Ne.. Bílá, tekutá rýma vytéká sama. Mám odsávačku na vysavač, je účinná, ale když má malá hustou rýmu a odsávám, tak jí i přes zvlhčování nosu často teče krev. Vzhledem k tomu, že já na to jako malá trpěla a i mi vypalovali vnitřek nosu, ráda bych jí něčeho takového ušetřila, takže jsem s odsáváním opatrná.. Teď už se snaží občas fouknout nudle ven sama, tak je to jednodušší.
Gabriela 82 - ono je to asi něco mezi bílou a nebílou…já to rači budu odsávat, už se mi to ted jednou povedlo a je jí líp…nerada bych, aby ji chytlo ouško…je jí půl roku…jinak na to tečení krve z nosu jsem jako dítě taky hrozně trpěla, tak snad to malou mine, já byla chudák…tekla furt a proudem ![]()
Odsáváme každou, jak bílou, tak zelenou… prostě aby se lépe dýchalo a neusadila se rýma v dutinách. Před odsátím prostříkáme nos mořskou vodou a pak odsáváme. Pak dáváme po odsátí cca 2-3× denně Nasivin sprej.
@Lucyyy píše:
Já nejsem líná odsávat, ale malá absolutně odmítá odsávačku, řve atd…plus názor doktorky, že…mám tu odsávačku za pár kč, jak to odsávam já…neni něco lepšího, co by víc malá snesla? dík
tahle je priserna, kup tu na vysavac, nedivim se, ze se to male nelibi..me by se to taky nelibilo. tu na vysavac nasadim, zapnes a behem sekundy odsato.