Intubace slzných cest

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
209
13.6.13 20:15

Intubace slznych cest

Bylo vase dite na tomto zakroku? Dcera, 10 mesicu, ma jit na operaci. Tak premyslim a premyslim, jestli je jeste nejaka jina alternativa nebo je tato operace v narkoze nezbytna. Byla nekomu z vas operace doporucena a nesli jste a resili/neresili jste to jinym zpusobem? Dekuju za radu. Jinak my jsme po trech sondazich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19609
13.6.13 20:40

@Ditu1
Měli jsme na operaci jít v roce a při poslední kontrole se zjistilo, že kanálek se zprůchodnil. Už jsme měli termín, díky bohu, že to tak dopadlo.
Nevím odkud jste a kdo vás vyšetřoval, ale my na doporučení jeli sem , všude jinde by nás sondovali donekonečna. Dr. Červenka je vyhlášený očař, s klientelou z celé republiky i ze zahraničí. Naučil mě masírovat a pak mi řekl, že masáží a postupným vývojem se kanálek zprůchodnil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
13.6.13 20:48

@Katchus mame jit do FN v Olomouci. O dr Cervenkovi jsem slysela. Nema dlouhe cekaci lhuty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
13.6.13 20:56

@Ditu1
Už si to moc nevybavuju, je to skoro tři roky, ale asi měsíc. Organizace u něj je perfektní, moc se nečeká, sestra rychlá a on taky.

Právě náš očař nás odrazoval od FN Olomouc, že nás tam budou pořád sondovat a pak intubovat, doporučil nám Červenku on. My jsme od Olomouce cca 1h jízdy.

Nevím jak moc máte to oko(oči) špatné, my měli úplnou neprůchodnost, srůst, nikdo nečekal, že se to samo spraví.

Jinak Červenka pak posílá na intubaci do Ostravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
13.6.13 21:01

@Katchus dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
13.6.13 21:03

Držím pěsti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
13.6.13 21:26

Měli jsme jít, ale naposlední chvíli nás zachránily homeopatika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
13.6.13 22:09

Malá měla průplachy každý druhý den, poté tak dvakrát týdně(úplná neprůchodnost slz. kanálků),byla na nich snad 25×, ale kolem vánoc jsem byla nemocná, pak byla malá nemocná a já tam měsíc nešla a zasekla se, že to zvládnu sama a 8× denně opravdu poctivě masírovala a prokapávala kapkama a světe div se bylo to v pořádku, do toho jsem tedy odsávala nos odsávačkou na vysavač, před tím jsem prošplíchla mořskou vodou ve spreji. A po novém roce jsem jsem šla s úsměvem a řekla dr že se jdeme už jen ukázat, dr koukla a divila se jak je to možné, ale my jsme to spolu zvládly, ale byl to boj, jak se bránila. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
13.6.13 22:20

@Bobsh, @alviola bezva, ze vam to pomohlo. My jsme byli 3× na sondazi, 1. v 5 mesicich, pomohlo to. Vratilo se to ale v 7mesicich, tak jsme byli znova na sondazi. Ted byla v 9,5 mesicich potreti. Vzdycky sondaz, pruplach nestacil, naposledy ani sondaz nestacila, nemohli to prorazit cele. Achjo, mela ocko temer cele zalepene chuderka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
13.6.13 22:23

@Ditu1
A masírujete? Je to dost důležité. My taky masírovali každou hodinu, oko pořád slepené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
13.6.13 22:25

@Ditu1 taky jsme měli asi tři nebo 4 sondáže, kolikrát v tom úplně křuplo a tekla jí z toho i dva dny krev, ta si chudina zkusila, držím palce ať je to dobré i u vás. Musím zaťukat u nás zatím a doufám že napořád klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
13.6.13 22:34

@Katchus jasneze masirujeme a kapeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
14.6.13 13:46

@alviola jaka homeopatika jste meli? Nasla jsem, ze se dava Silicea 9ch 3× denne 1 davku. Takto jste to meli taky? A jak dlouho jste uzivali? Jednu tubicku nebo vic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
16.6.13 21:49

Dobrý den,

je to týden, co jsem s dcerou byla na této operaci,,Kanylace slzného kanálku,,.
Byly jsme hospitalizovány na čtyři dny. Před samotným zákrokem dcera dostala injekci do zadečku, byl to nějaký oblbovák, jelikož malá byla dost apatická a ani jí nevadilo, že si jí vzala sestra do náručí ( jindy by to ořvala ), do půl hodinky jsme vyrazily na sál, kam mě samozřejmě nepustili… Samotný zákrok trval půl hodinky a poté dceru odvezli na tzv. dospávací místnost, kde jí tak hodinku ještě monitorovali. Celou dobu jsem na ni čekala před sálem, až mě sestra zavolala k ní. Byla chudák celá oplakaná a úplně vysílená, skoro jen sípala. Lehla jsem si s ní na postel a spolu s ní nás odvezli zpět na pokoj, kde asi ještě hodinku u mě spinkala a dokapávala jí kapačka. Po probuzení se dá říci, že celý den kňourala, ale to je samozřejmé, po narkóze a ještě se zalepeným očičkem… Na druhý den v noci se malé zhoršilo dýchání, prý kvůli provedené intubaci při operaci, stává se to ale u malývh dětí prý často a chraplání doktoři zaléčili kapačkou proti otokům a sirupy na odkašlání. Dcera si tam zažila své, ale kdybych se měla rozmýšlet podruhé, jestli zákrok podstoupit, či ne, určitě půjdeme!!! Sice bude mít malá kanylku v očičku 3 měsíce a 1. měsíc jí nesmím spustit z očí, aby si jí nevytrhla, ale stálo to zato! Očičko nehnisá a dcera má po 8 měsících konečně klid!!! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
16.2.14 20:30

Ahoj, máme problémy s levým očkem už od 2. měsíce. Sondáž už 3× a nikdy nezabrala, naposledy mi Dr. slíbila, že jí udělá po 14 dnech, ale byl tam někdo jiný a ten to zase odmítnul… no a dnes má Sofi zase úplně červené nateklé oko, nejspíš zánět. Moc se bojím, že budeme muset pod narkózu, je ještě táák maličkatá! (7m) Chodíme na Kladno, ale přijde mi, že si to tu přehazují jak horký brambor, sondáž jí udělá každá druhá doktorka, ostatním se moc nechce :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí