Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chtěla jsem se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti s podlamováním a vyvrtáváním nohou. Dcera si poslední dobou stěžuje na bolesti nohou a když hodí tak se ji občas ta noha podlomí nebo vyvrtne. U dr jsme byli vzala krev a uvidíme dál co s tím, ale chtěla jsem vědět jestli s tím nemáte někdo zkušenost co by to mohlo být ![]()
Jo a není to tak jako že se vyvrtává občas každému ji to ted děla fakt častěji a v jakýchkoli botech.
@Haňulík píše:
Chtěla jsem se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti s podlamováním a vyvrtáváním nohou. Dcera si poslední dobou stěžuje na bolesti nohou a když hodí tak se ji občas ta noha podlomí nebo vyvrtne. U dr jsme byli vzala krev a uvidíme dál co s tím, ale chtěla jsem vědět jestli s tím nemáte někdo zkušenost co by to mohlo být
Jo a není to tak jako že se vyvrtává občas každému ji to ted děla fakt častěji a v jakýchkoli botech.
No tak tohle zrovna řeším, malému to taky dělá, ale jen u jedné nožky. Brečí a nemůže kolikrát ani jít. Chci s ním zajít příští týden k doktorce, protože se mě to nelíbí.
@makakela
to je mi líto. No dcera někdy brečí že ji to bolí příjde mi to jak křeč, tak nevím, zatím máme hořčík a uvidíme co dr vymyslí, ale já se bojím nějakých horších věcí ![]()
Kolik jí je?
Bolesti můžou být růstové, podlamování může být způsobeno příliš volnými vazy, kloubním pouzdrem…
Když si stoupne, má zezadu patu a achylovku jako jednu rovnou přímku dolů? Nevybočují jí kotníky do stran?
@Gladys zdá se mi že to má rovné, bude ji deset. Bolí ji to hlavně ráno a někdy i přes den
v jednu chvíli začla brečet že ji ta noha bolí hodně a přišlo mi to jako křeč ale jistě to nevím.