Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jo a i s ohledem na dopravu prvni prazdninovy dny bych to mozna odlozila do nedele, to uz bude klid… Neumim si predstavit uviznout s nemocnym ditetem nekde v zacpe, horku…
@Anushka - ja jsem celkem střelec, děti letěla na dovcu i s antibiotikama, ale uz je mely třeba paty den, ale s takhle vysokou teplotou bych nejela. Určitě napoví crp, ale stejne bych se bála.
Tak to je moje noční můra před každou dovolenou. Jednou jsme to řešili posunutím odjezdu, jeli jsme trhdy na 3 týdny, tak to tak nemrzelo.
Uvidíš podle CRP, pokud by to byla viróza, tak je šance, že to brzo odezní.
Bohužel teď prý řadí dost anginy
zrovna taky máme. Začalo to horečkou. Neboli dítě v krku?
Ja bych nechala udelat vysetreni a poradila bych se s lekarkou. Jednou jsme leteli s dcerou do Recka.Pani doktorka nam dala s sebou antibiotika a cislo mobilu na sebe. Vyter z krku mel byt az za tyden. Dcera tam prvni dny polehavala a druhy tyden uz byla pohoda. Antibiotika jsme pak vratily pani doktorce. U nas to byly teploty pres38 a bolest v krku. Dceri bylo pet. Jeste mi napadlo, dojit na ambulanci detske nemocnice a pozadat o vysetreni z duvodu odjezdu do zahranici. Jinak Vam budu drzet palce, aby byla mala v poradku.
Díky za názory.
Rušit to určitě nechceme, kdyby dceři bylo něco vážného, tak je to samozřejmost zůstat doma, ale za dva tři dny bude ok a užije si prázdniny u babičky. Doma si neodpočineme, manžel podniká s lidmi a jakmile je doma, tak se na něj navalí práce a požadavky.
Právě kdyby už to měla pár dní, tak bych jela, ale když to bude teprve druhý den, tak mi to přijde hloupost, teď kolem nás mělo pár dětí šestou nemoc a s tím se prý nesmí na sluníčko ani do moře, tak co tam s ní. Můžeme jezdit jen po výletech, ale stejně z toho nebude mít rozum.
Posunout to, i to nás napadlo, ale jedeme jen na 6 dní, což zase kvůli 4-5 dnům absolvovat 18h cestu tam a 18 zpátky s dvěma malými dětmi (mladší není ještě ani rok) je podle mě hloupost. Termín změnit nejde, je tam narváno už od ledna
Byly jsme letecky se sestrou takhle - měly jsme jet na týden, ale neinformovali nás o změně času odletu a letadlo nám odletělo, takže jsme jely o dva dny později a ty 4 dny, co nám zbyly, nám propršely a byla to příšerná dovolená a to jsme letěly 2 hodiny, takže jsme tam byly raz dva a bez dětí.
No ráno moudřejší večera, je mi z toho úplně blbě
Vím, že ona mé rodiče miluje a až jí bude lépe, tak si to užije, naši bydlí na statku ještě s malým synovcem, tak bude mít o zábavu postaráno a bude mít hezké prázdniny, ale já vůbec nevím, jestli si to zvládnu užít. Manžel na to kouká pozitivně, že si alespoň odpočineme, mladší ještě nechodí a je pohodářka.
No kéž by se ráno vzbudila s úsměvem od ucha k uchu ![]()
@kubykula @Lady4 ona si ještě neřekne, co jí je, jde vidět, že svůj stav nechápe. V krku ji asi nebolí, protože polyká normálně.
@Anushka uplně soucítím před dvěma lety jsme jeli s angínou a atb a loni s píchnutým uchem a atb, my bez atb k moři nejezdíme, zatím se nepodařilo ![]()
To je fakt smůla. Naše malá nebývá moc nemocná, ale přesně do nějakých 2 let měla vždy nejprve 2 dny horečky 39 a pak začala rýma. Třeba už bude zítra líp. Já bych teda nedokázala odjet bez nemocného dítěte na dovolenou
Blba situace. Uvidis rano. Ale kdyby mala preci jen marodila, tak bych ji nechala u te babicky a jela. Sice by mi to bylo take hrozne lito ale vyhodit 40tis., kdyz si to mala uzije i u babicky?! Drzim palce, at to dobre dopadne a jedete vsichni.
Děkuji všem za podporu
Jedeme do Francie na Azurové pobřeží ![]()
No smutno mi bude strašně moc, ale když si mám volit variantu, jestli být doma a naštvaní čtyři nebo smutnit, ale zároveň si to všichni aspoň trochu užít, tak je má volba jasná. Pořád ale doufám, že odjedeme jako rodina ![]()
Čeká mě něco podobného. V pondělí na noc vyrážíme do Chorvatska a malej začal včera nudlit. A u nás nikdy není jen rýma, zítra bude mít už teplotu a kašel… ale jestli v pondělí bude bez teploty, tak pojedeme a holt třeba první tři dny se budem u něj střídat na baráku a pak už snad bude dobrej…
já jsem to přesně věděla, že onemocní před odjezdem ![]()
jinak v tvém případě bych jela určitě. Jestliže si to užije i u babičky a dovolená stála tolik peněz, tak bych neváhala. Věřím, že dovolená s celou rodinou by byla o něčem jiném, ale i tak si to určitě užijete ![]()
Tak zazrak se nekona, byli jsme u dr, crp nastesti nizke, ale horecky stale 39,5 ![]()