Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anushka tak to je mi líto, přiznám se ale že jet v tomhle případě na dovolenou bez dítěte bych z toho asi nic neměla a navíc babičky by se i bály hlídat, to jsou fakt vysoké horečky.
@Anushka píše:
Tak zazrak se nekona, byli jsme u dr, crp nastesti nizke, ale horecky stale 39,5
Takze co, viroza? To je pech ![]()
Ahojky, jsem tu dnes poprve a chtela bych vedet vas nazor, mozna plasim zbytecne.Mam 6mesicniho syna, s kterym mame jed ve stredu na dovolenou autem na noc do Chorvatska a ja cim vic se to blizi, tak se bojim. Nejhorsi je, ze jsme o vikend meli horecky, v pondeli spatne crp, ktere ve stredu dost kleslo, takze zadne prasky ale mimochodem nam zjistili problem na ledvine a maly nesmi nastydnout a pri teplotach hned kontrola a atb. v pondeli jduu na kontrolu s moci a krvi, takze kdyz bude v poho, tak nam nic nebrani odjed, ikdyz se to celkove doktorovi nelibi. chtela bych znat vas nazor zda byste jeli a jaka je asi pravdepodobnost, ze by mu zas vyskocila naka viroza a resit to v chorvatske nemocnici. dekuji za nazor a omlouvam se za vypsani. jinak to byli prvni teploty.
@ciina nejela bych.
Horečky u sestimesicniho a čtyřletého je něco jiného.
Do středy je ještě daleko, jedete v týdnu, takže cesta bude bez problémů, ale jestli jsou i jiné problémy, bála bych se co tam pak nim, je to ještě miminko.
@ciina
Asi bych se letos na Chorvatsko vykašlala, byla jsem v Chorvatsku na pohotovosti dvakrát a nic moc. A koupání bych se také bála, kvůli prochladnutí.
@ciina s ledvinama bych se k vode asi bala, ale jestli jedete autem, tak muzete jezdit na vylety a u vody overalek, at mu na ledviny nefouka :/ taťku chytil v Chorvatsku zlucnik a zdravotnictvi - nemocnice, tam pry byla jak sto let za opicema. Proto jsme i vybirali Francii, ze je tam vyspele zdravotnictví, kdyby neco.
Dekuji za nazory. Koupani u maleho urcite nehrozi, jen prave cekat kdyby neco a zda ho moc neunavi ta cesta (cca 11h pres noc).jinak je tam teplejc nez u nas, tak snad by nenastydl.jen ja jsem za hysterku, ze jed nechce proti dalsim 8lidem v rodine ![]()
@Haňulík mamka uz malou hlidala, kdyz jsem byla v porodnici, mala si na me ani nevzpomnela, vím, ze bude mit all inclusive peci, tak jsem po teto strance v klidu, mamka je ucitelka ve skolce a hlida sestre od miminka dnes 3 leteho syna, takze to s detmi umi, mala ji zboznuje, tak verim, ze na styskani mit cas nebude. A my budeme mít s sebou tu mladsi, tak to bude snesitelnejsi.
@ciina no, hlavne pozor v aute, dost se pres cestu zapiti, tak mit veci na prevleceni, dat mu jeste v aute mikinku nez ho vystrcite ven…
@ciina Já bych taky nejela
Je to ještě miminko a když jsou takovéhle problémy, tak bych si to ani neužila
Je to těžké, znám tyhle situace, kdy jsi za toho, kdo přehání a kvůli tomu kazí ostatním radost
Zažila jsem to a většinou jsem nakonec byla ráda, že jsem poslechla svůj instinkt a byla doma ačkoliv kvůli tomu se mnou část rodiny několik týdnů nemluvila.
Mela jsem pochybnosti ikdyz jsme byli zdravi, natoz ted, hold budu za tu spatnou
nevysvetlim jim, ze i v CR bychom sii to uzili a jsme doma kdyztak do 3hodin max. Dekuji za vase nazory, asi to budu muset ukazat doma
Anushka:dovcu si hezky uzijte, kdyz vite, ze mala se bude mit dobre, tak bych jela urcite
Kubykula: prave ze horecky nema, od utery jsme fit. Jen je ta otazka, ze nesmi nastydnout atd. Coz mozna v CR hrozi vic nez v teple.ale to je otazka hlidani celeho detstvi do budoucna a urco se nebudem omezovat aby clovek sedel jen doma, kde muze nastydnout taky.
@ciina pokud už je malý zdravý a nebude se u moře koupat tak ve vašem případě bych možná i jela, ale určitě bych se ještě poradila s dr a nechala napsat i případné atb kdyby něco.