7. týden těhotenství - vitamíny

275
3.2.15 21:26

7. týden těhotenství - vitamíny

Ahoj maminky, jaké jste zobaly vitamíny v prvním trimestru? Já krom ovoce a zeleniny, které jím poměrně dos, jinak zobu ještě kyselinu listovou… tu obyč za 50Kč, doktorka mi ale poradila Chytré miminko, balení stojí ale asi 400 kč snad na měsíc… :nevim: Je to opravdu tak důležité? Jinak se ještě bokem zeptám, jsem v 7. týdnu a vůbec se necítím těhotně… únava, bolesti, nevolnosti… nic… Až je mi to nějaké podezřelé. S prvním dítkem jsem blinkala snad už od 2. týdne… :think: A jinak jaký máte názor na šumáky? Kalcium? Magnézko? :mavam: ( Já už to z toho prvního těhu úplně zapomněla… :oops: :oops: :oops: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4411
3.2.15 21:31

Já jsem asi v 10tt a nejím nic jiného než tu listovku. Napsal mi ju teda doktor ale můj n ic jiného nedoporučuje. U prvního jsem tak nic jiného nejedla :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8877
3.2.15 21:31

Vitaminy jsem nebrala ani v jedtehdnom tehotenstvi, ani tu listovku. Ted sice doktorka v 11tt pomalu zhrozene povidala, ze musim, ale pokud k tomu neni jo duvod, prijde mi to zbytecne. K priznakum - bud rada, ze je ti fajn a nerikej to moc nahlas, nebo ti to to mrne za chvili radne oplati :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
3.2.15 21:33

Beru jen listovku, můj dr. třeba jiné vitamíny nedoporučuje :nevim: A buď ráda, že ti není špatně, já mám už 2 týdny v kuse poopiční stavy :poblion: :mrgreen:

Příspěvek upraven 03.02.15 v 21:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8877
3.2.15 21:34

Jo a sumaky me osobne nevadej - u prvni jsem si nasadila pri lehcich obtizich magnezko a schvalil to pak I gyndar. Ted teda beru radsi tablety, ale citit se jak predtim, sahla bych zas jen po sumaku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
3.2.15 21:36

Já se právě musím poradit s gyndařem, nějak jsem to minule nestihla, u prvního mi vypadla stolička, prý jsem zanedbala právě ty vitamíny, tak teď to nechci podcenit, ale zase se bojím, abych to nějak nenakombinovala a neškodilo to miminku. Jen po porodu jsem vypadala fakt katastrofálně… polovina vlasů fuč.. bez stoličky… nehty se mi lámaly. No šílený. Nechci to prodělat znovu. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
3.2.15 21:39

Ja vitaminy brala u obou, u prvniho teda az po te, co mi delali krevni testy v 10tt a doktor se me se zvednutym obocim nad vysledky zeptal, jestli nejake beru… mela jsem malo zeleza a dalsich asi 3 veci (me testovali snad na vsechno :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
3.2.15 21:40

@Jane.Nem
pokud budes brat vitaminy pro tehotne (vyber si klidne podle ceny, mivaji obdobne slozeni) a k tomu vapnik, tak to urcite neprekombinujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5073
3.2.15 21:45

Beru buď Femibion nebo samotnou listovku. Jak které těhotenství. Teď jsem zatím u listovky občas proložené Femibionem, ale já jí brala už 3 měsíce před těhotenstvím - na doporučení lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
3.2.15 21:59

Nebrala jsem zadne, ani kyselinu listovou. Prijde mi to jako dalsi tah jak vydolovat z lidi penize :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
3.2.15 22:00

@Jane.Nem Kdyz jsem byla tehotna kys. listovou mi predepsala gynekolozka, jinak mi rekla at jim ovoce a zeleninu a na nejaky predrazeny vitaminy se vykaslu :)jo a jedla jsem casto ryby, jsou pry pro mimco dobry na mozek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
3.2.15 22:07

@Jane.Nem brala jsem femibion, nejlíp se z něj vstřebává kyselina listová, mám horší předpoklady ji vstřebávat. femibion je teda pěkně mastnej, ale já jsem si část zaplatila z příspěvku od pojišťovny.
buď ráda, že nebliješ a užívej si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markéta Fe
3.2.15 22:20

Ja jsem brala vitaminy od Energy, ke konci tehotenstvi a pri kojeni pak Skeletin, nepadaly mi vlasy, zuby a nehty v perfektni kondici. A dite melo pod 3kg, takze rozhodne vyvracim tvrzeni, ze pri brani vitaminu dite prilis roste. Dnes, diky prumyslovemu zemedelstvi, je vitaminu a mineralu ve strave nedostatek a ja to vnimam tak, ze je potreba behem tehotenstvi a kojeni tyto latky externe dodavat, a to predevsim kvuli zdravi matky. Sumaky maji obecne spatnou povest. Doporucuji prirodni doplnky stravy, ktere jsou pro telo nejcitelnejsi, nevytvareji v tele odpad a maji strebatelnost srovnatelnou s vitaminy a mineraly ve strave.

• Citovat
  • Upravit
2965
3.2.15 22:55

Pokaždé od začátku do konce Femibion a ani ke konci jsem nemusela nic víc(jako magnézko) užívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3973
3.2.15 22:56

@marrlinka Můžu se zeptat, jak vytáhnout z pojišťovny příspěvek na Femibion? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí