Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky, jaké jste zobaly vitamíny v prvním trimestru? Já krom ovoce a zeleniny, které jím poměrně dos, jinak zobu ještě kyselinu listovou… tu obyč za 50Kč, doktorka mi ale poradila Chytré miminko, balení stojí ale asi 400 kč snad na měsíc…
Je to opravdu tak důležité? Jinak se ještě bokem zeptám, jsem v 7. týdnu a vůbec se necítím těhotně… únava, bolesti, nevolnosti… nic… Až je mi to nějaké podezřelé. S prvním dítkem jsem blinkala snad už od 2. týdne…
A jinak jaký máte názor na šumáky? Kalcium? Magnézko?
( Já už to z toho prvního těhu úplně zapomněla…
)
Já jsem asi v 10tt a nejím nic jiného než tu listovku. Napsal mi ju teda doktor ale můj n ic jiného nedoporučuje. U prvního jsem tak nic jiného nejedla ![]()
Vitaminy jsem nebrala ani v jedtehdnom tehotenstvi, ani tu listovku. Ted sice doktorka v 11tt pomalu zhrozene povidala, ze musim, ale pokud k tomu neni jo duvod, prijde mi to zbytecne. K priznakum - bud rada, ze je ti fajn a nerikej to moc nahlas, nebo ti to to mrne za chvili radne oplati ![]()
Beru jen listovku, můj dr. třeba jiné vitamíny nedoporučuje
A buď ráda, že ti není špatně, já mám už 2 týdny v kuse poopiční stavy
![]()
Příspěvek upraven 03.02.15 v 21:34
Jo a sumaky me osobne nevadej - u prvni jsem si nasadila pri lehcich obtizich magnezko a schvalil to pak I gyndar. Ted teda beru radsi tablety, ale citit se jak predtim, sahla bych zas jen po sumaku
Já se právě musím poradit s gyndařem, nějak jsem to minule nestihla, u prvního mi vypadla stolička, prý jsem zanedbala právě ty vitamíny, tak teď to nechci podcenit, ale zase se bojím, abych to nějak nenakombinovala a neškodilo to miminku. Jen po porodu jsem vypadala fakt katastrofálně… polovina vlasů fuč.. bez stoličky… nehty se mi lámaly. No šílený. Nechci to prodělat znovu. ![]()
Ja vitaminy brala u obou, u prvniho teda az po te, co mi delali krevni testy v 10tt a doktor se me se zvednutym obocim nad vysledky zeptal, jestli nejake beru… mela jsem malo zeleza a dalsich asi 3 veci (me testovali snad na vsechno
)
@Jane.Nem
pokud budes brat vitaminy pro tehotne (vyber si klidne podle ceny, mivaji obdobne slozeni) a k tomu vapnik, tak to urcite neprekombinujes.
Beru buď Femibion nebo samotnou listovku. Jak které těhotenství. Teď jsem zatím u listovky občas proložené Femibionem, ale já jí brala už 3 měsíce před těhotenstvím - na doporučení lékaře.
Nebrala jsem zadne, ani kyselinu listovou. Prijde mi to jako dalsi tah jak vydolovat z lidi penize ![]()
@Jane.Nem Kdyz jsem byla tehotna kys. listovou mi predepsala gynekolozka, jinak mi rekla at jim ovoce a zeleninu a na nejaky predrazeny vitaminy se vykaslu
jo a jedla jsem casto ryby, jsou pry pro mimco dobry na mozek ![]()
@Jane.Nem brala jsem femibion, nejlíp se z něj vstřebává kyselina listová, mám horší předpoklady ji vstřebávat. femibion je teda pěkně mastnej, ale já jsem si část zaplatila z příspěvku od pojišťovny.
buď ráda, že nebliješ a užívej si to.
Ja jsem brala vitaminy od Energy, ke konci tehotenstvi a pri kojeni pak Skeletin, nepadaly mi vlasy, zuby a nehty v perfektni kondici. A dite melo pod 3kg, takze rozhodne vyvracim tvrzeni, ze pri brani vitaminu dite prilis roste. Dnes, diky prumyslovemu zemedelstvi, je vitaminu a mineralu ve strave nedostatek a ja to vnimam tak, ze je potreba behem tehotenstvi a kojeni tyto latky externe dodavat, a to predevsim kvuli zdravi matky. Sumaky maji obecne spatnou povest. Doporucuji prirodni doplnky stravy, ktere jsou pro telo nejcitelnejsi, nevytvareji v tele odpad a maji strebatelnost srovnatelnou s vitaminy a mineraly ve strave.
Pokaždé od začátku do konce Femibion a ani ke konci jsem nemusela nic víc(jako magnézko) užívat.
@marrlinka Můžu se zeptat, jak vytáhnout z pojišťovny příspěvek na Femibion? ![]()