Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky ráda bych se optala zda vás taky během 3. trimestr přepadl průjem a zda jste čekaly až přejde nebo braly nějaké léky na zastavení.
Včéra jsem byla asi 5-6 krát vždy když jdu na malou na wc tak k tomu i průjem a dneska zatím 2 krát.
Beru Magnosolv 2denně (na zkrácený a měkčí čípek a občasné tvrdnutí břicha )četla jsem, že ten může způsobovat, ale beru ho již cca 3 týdny a průjem mám od včéra. Břicho mě nebolí teplotu nemám nic jiného.
Manžel včéra večer zvracel, ale průjem nemá a nic jiného mu není.
Jsem 27+6 dnes
Děkuji za reakce.
No ja taky brala magnosolv ale ja mela zacpu.Na mne to v tehotenstvi nepusobilo.Ted ano. Tak snad si nechytla strevni chripku.Nebo neco spatneho nesnedla!?
Strevni chripka to snad nebude, ta se pry rozjizdi velice rychle, takze to uz bys lezela.
pockala bych do tretiho dne, jak se to vyvine. jinak klasicka dietka.
@luciekal ja beru magnosovl od 20tt a prujem mam z toho a z mastnejsiho jidla. Staci mi smazeny rizek..kdyz me bricho i boli, beru si smectu, ta mi ulevi a v tehu se muze..jinak to muze byt klasicka strevni chripka.
@j-p Těžko říct právě. Nejsem si vědomá toho, že bych něco špatného snědla.
Střevní chřipku jsem asi taky někde mohla chytit sice jen na skok zajedeme do obchodu jinak jsem doma, ale i tak to můžu klidně někde chytit.
Právě nevím zda stačí počkat až to přejde nebo koupit něco na průjem
Děkuji za rady odpoledne pošlu manžela pro Smectu.
Spíš mám strach, aby to nějak neuškodilo miminku, ale to snad ne.
@luciekal
teď řádí střevní chřipky.. Myslím, že na mimčo to vliv mít nebude:) Jen si dej něco dietnějšího, ať si to nezhoršuješ.. Nějaký vařený maseno, ideálně s rýží.. rohlík, banán a tak.. mrkev..
A tu Smectu jak tu psaly holky, ta se v těhotenství může..
Děkuji za názory odpoledne zajedeme pro smectu nebo jen manžel.
Já jsem si právě říkala zda by u virozy nebylo ještě něco krom průjmu
@luciekal neboj, ublížit by nemělo, já na konci druhého trimestru měla echt střevní chřipku, průjem ale i zvracení, hledala jsem na netu a tam bylo vysvětleno, že je hlavně důležitý pitný režim, miminu by to uškodit nemělo, tedy ta klasická střevní chřipka… jinak asi pokud by to nepřestalo, tak bych po pár dnech raději zajela k praktikovi, nebo zavolala na gyndu, tam ti určitě řeknou co a jak
@medunka23 děkuji já jdu v pátek na gynekologii tak kdyžtak to budu řesit.) Taky si myslím, že by to vliv na mimčo mít nemělo
Pokud to není nějak hodně častý průjem, tak bych asi ani tu Smectu nebrala. Dala dietní jídlo a bylo by. Myslím, že je to ta střevní chřipka. Zvláť pokud manžel zvracel. U každého to může probíhat jinak někdo zvrací, někdo má průjem, někdo obojí.
Já měla v těhotenství kolem 20tt šílenou střevní chřipku, na WC jsem byla furt, zle jako mi hodně dlouho nebylo, zvracení a průjem a miminku to nijak neuškodilo. Nakonec jsem tedy šla k doktorce, protože mi ještě ani za týden nebylo moc dobře, tak pro jistotu výtěr, ale byla to opravdu jen viróza. Pokud je to spíš takovýto mírný průběh, řešila bych to jen dietou.
@luciekal hele, to bude ten Magnosolv (taky po něm mívám průjem). Kup si v lékárně jiné magnesium a bude to.
Jinak já během celého těhotenství měla buď průjem nebo zácpu. Nic mezi tím ![]()
@luciekal Já jsem to po magnosolu taky měla…občas jsem si na to vzala černé uhlí a bylo to dobré ![]()
@Merunka02 jojo asi pro smectu nepojedem sice jsem byla 3 krát zase od té doby, ale myslím že do konce týdne to bude ok.
@Ladie Já jsem dostala ten magnosolv na předpis je v něm nejvíc horčík a nejlépe se vstřebává. Tablet bych musela brát asi 8. Já už mám magnosolv dlouho cca 3 týdny to už by se asi projevilo. No děkuji za názor uvidíme co se z toho vyklube já myslim, že to bude dobré