Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
chtela bych se optat co to znamena ten screening ve 12 tydnu? Jak probiha, co se zkouma?
Dekuji
Jde o to, jestli jdeš jen na screening, nebo i na placený nt test..
Já měla placenej NT test.. Mě brali 3 týdny předtím krev, která se pak v počítačovým programu smíchala s informacema a rozměrama z utz a z toho vyjeli ty rizika na ty všelijaký syndromy..
Tam se koukal, jestli má prcek obě ledviny, měřil hlavičku, koukal jestli má nožičky a ručičky, délku stehenní kosti a pokud to šlo i prstíky. Strašně dlouho a opakovaně měřil NT, což je to šíjové projasnění.
Pak mi díky tomu, že krev bral dostatečně dopředu rovnou vyjel papír s výsledkama.
Tento screening me bude stat 1400 KC platim si to sama, pojistovna mi prispi 500kc.
Jak dlouho trva ten screening? Krev me nebrali, budou asi brat v ten den. Jdu 17 unora.
@Jaja87 já platila asi určo míň.. možná 950, ale ceny má každej gyndař jiný.. Měl by trvat cca 30 minut. Takže když to vezmou krev až při utz, půjdeš si tam tak za 2-3 týdny pro výsledky..
No me to vyjde taky na nejakych 900kc. protoze pojistovna pridava 500 kc, jdu 17 unora na UZ a do poradny.
@Jaja87 tak m pak vzp taky vracela 500
Takže mě to stálo nejakých 450 ![]()
@Jaja87 jinak já jdu taky 17.2. do poradny
ale zároveň i na poslední velký utz
dobrá náhoda ![]()