Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nejde jen o zdraví tvého dítěte. Hlavně jde o to, že ta nemoc je hodně nakažlivá. To bys kvůli svým 10 tis. nechala tímto hnusem (někdo s tím končí v nemocnici na kapačkách) nakazit desítky jiných dětí?
Stejně by ho tam nepustili. A jinak příště doporučuji pojištění storna.
A taky nechápu, že za sebe nemůže sehnat náhradu, protože mají plný stav…
@Menton píše: Víceškolka. Možná to berou jako tábor, ale že by měli plno, je divné.
Bohužel, u skolkovych dětí je nutné počítat s nemocemi. Proto neplatím nic, kde nejde pojistit storno. Dítě je infekční do úplného vymizeni pipinku, doporučuje se desetidenni rekonvalescence. Myslím, že ho nepustí. Teda doufám, že ne. Nechceš přece, aby nakazil další děti.
Moje dítě při sedmé nemoci malém skončilo v nemocnici na kapackach..měl plnou pusu aftů a odmítal pít. Takže doufám, že máš nějakou soudnost a necháš tím nakazit cizí děti.
Fakt doufám že nemyslíš vážně že bys ho na tu akci poslala…jak už bylo řečeno je to hodně nakažlivé a celý „tábor“ bys tím poslala do karantény…nehledě na to že v těchto vedrech by u dětí mohlo vzhledem k obtížnému a bolestivému polykání dojít rychle k dehydrataci…navíc je dítě infekci oslabené a v kolektivu může snadno chytit ještě něco dalšího…
Je samozřejmé smutné že nemůžete jet vy ale vážně chceš zkazit a prakticky zrušit celou akci i ostatním dětem? Kdyby měl neštovice, angínu nebo zápal plic a antibiotika tak bys taky uvažovala nad tím že pojede?
Nikam ho neposílej, nakazí děti i dospělé. Můj manžel to chytil od dcery, která měla naštěstí jen lehký průběh, a byl to tedy hnus. Ještě po pár měsících mu odpadávaly kusy kůže z dlaní a chodidel.
Peníze ti propadnou, to je holt život, tohle někdy řešila většina rodičů. Poučení pro příště - buď mít nějaké pojištění nebo volit levnější alternativy pobytů, ať to pak tolik “nebolí”.
Ale uvažovat, že do kolektivu pošlu nemocné dítě jen proto, že to má zaplacené, to mi hlava nebere. Pak se nemůžeme divit, co občas z těch školek děti domů dotáhnou, přitom v mnoha případech, kdy rodiče o nemoci už vědí, by se další nákaze dalo zabránit.
V životě přijdeš o více peněz.
Hlavní je zdraví dítěte. Ale pokud přemýšlíš nad tím, že bys ho tam poslala, tak nejsi zodpovědná. Mě osobně by to naštvalo, kdybych se dozvěděla, že někdo dal dítě do školky s tím, že věděl, že je nemocný.
Některé nemoce nejsou sranda. Každé dítě je vnímá jinak.
Ja se jen ptam jak to probihalo u ostatnich protoze na pohotovosti mi rekli sami at jdu pak k nasi doktorce a ta rozhodne
ze pry do nedele by mohl byt ok ale zalezi na ni co rekne.
@Anonymní píše: Více
To ti nikdo neřekne. Důležitý není, jak to probíhalo u ostatních, ale že to dítě je infekční a po nemoci má bejt v rekonvalescenci. A to by ti mělo bejt jasný i bez doktorky. Navíc ve stolici dítěte se to drží až měsíc a o hygieně malých dětí na nějaké pobytové akci se asi nemusíme moc bavit, to si určitě umíš oredstavit.
@Anonymní píše: Více
Tak člověk je infekční do doby než se ty pupínky vyléčí.
Já to od syna chytila a dobře mi teda rozhodně nebylo. Nemohla jsem pořádně jíst ani pít…
Ty pupínky se vysévají postupně..
Byli jsme doma 3 týdny… nechápu, jak tě vůbec napadá, poslat takto infekční dítě do kolektivu a chodit s ním ven…
Infekční je 7-10 dnů. Při předání podepisuješ papír, že tvé dítě nepřišlo do styku s infekční nemocí. Takže ne, nemůžeš ho poslat. Navíc ve školce vědí, že to chytnul a taky umí počítat.
Nechápu proč za sebe nemůžete poslat náhradu. Mají plno teď, ale pokud nepojede tvůj syn, tak budou mít jedno místo. Zavolala bych do školky a narychlo to nabídla jiné mamince za 5tis. ať se ti aspoň něco vrátí.
@Lucie008 píše: Více
Přesně tak bych to udělala. Zvláštní úvaha s tou plnou kapacitou.
Zdravim. Syn chytil v pondeli sedmou nemoc, nebo tedy od pondeli si stezival ze ho boli pusa, a ve stredu uz mi volali ze skolky, ze ma pupinky na nohou i dlanich. Nejsou to zadne velke pupeny, spise cervene tecky a asi 2 pupinky ma vetsi. Mame zaplacenou skolu v prirode, na kterou mel jet v patek, ktera nebyla uplne levna, skoro 10 tisic..byli jsme vcera na pohotovosti, kde mi rekli at zajdu v pondeli ke sve Dr ktera urci co a jak. Penize by mi bohuzel nevratili protpze je to narychlo
ani za sebe nemuzubsehnat nahradu..maj plny stav..ja na to setrim takovych mesicu aby neco zazil a mam prijit o desitku? Vim ze jde o zdravi ditete ale je nejaka moznost ze ho pusti alespon v pondeli? Od zacatku je bez teplot, zadne horecky, nestezuje si uz ani na jazyk, ani na nozicky.. furt si rikam ze je nadeje nejaka..jake jste meli zkusenosti vy? My tedy chodime i ven..jen ne mezi davy lidi.