Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Crystal72 píše: Více
Přesně tak. Je to velmi nakažlivé a od dětí to chytnou rodiče, kteří to často odnesou mnohem hůř než ony. Kromě loupání kůže na chodidlech a dlaních lidem také často slézají nehty, což je taky chuťovka.
@Janča6
Pár nehtů mi taky slezlo. Kluk to dostal na táboře v srpnu a pamatuji se, že ještě na třídní schůzce v půlce listopadu jsem schovávala ruce pod lavicí, neboť jsem se za ně styděla, byla vidět oloupaná kůže a zahnědlé viklající se nehty. Žádná sranda, tahle nemoc.
Já nehty bohudík měla, ale s v kombinaci s ekzémem to bylo taky super.
No nejhorší byl krk, nemohla jsem vůbec jíst ani pít… taková dobrá redukční dieta ![]()
@Menton Já jsem nemohla ani skoro chodit, bylo to jak chodit po žhavém uhlí, a i v klidu jsem na chodidlech a dlaních cítila neustálé mravenčení a brnění, tak trochu pocit jako se pořádně popálit kopřivou nebo požahat medúzou.
To muselo být hodně nepříjemné…syn je normálně docela v pohodě, ale tady byl fakt ko, sám říkal, že tak špatně mu nikdy nebylo, to už byl docela velký, končil druhou třídu
Já pak byla jak přejetá válcem. pravda, že jsem nám hned nasadila béčko, možná jen placebo…
@Crystal72 Dětem taky slezly… Prostřednímu komplet všechny na rukách i nohách 🫣 Dodneška si pamatuju jak jsem jim je přilepovala náplastmi aby si při tom slejzani omylem nestrhly celý… Šílený
@DaM2 píše: Více
Taky jsem prelepovala. Dceri tehdy bylo 11 mesicu, kdyz ji slezaly. Ja to od ni chytla jako tehotna, ale nastesti jsem mela hodne mirny prubeh. Nehty mi teda taky slezly.
Zakladatelko, stacilo ti cteni realnych zkusenosti k tomu, abys byla zodpovedna a nenechala svoje dite nakazit desitky dalsi rodin?
Holky kamarádka chytla od syna taky sedmou nemoc. Osypala se v útery… už má od minulého týdne horečku, bolení v krku atd. Je bezpečné že k ní půjdu příští pátek.. bude to tedy 11dní od výsevu.
Me tedy udivuje, ze na pohotovosti rekli, at rozhodne nase Dr kdyz ctu jak moc je to infekcni, jestli to neni s necim zamenene, syn to mel par dni bez tezkeho prubehu, bez horecek, bez aftu, par tecek na ploskach, na dlani uz nic, nebo se to zachytilo asi vcas. Kazdopadne diky, s taborem nepocitam, ale zaboli to, ne ze ne..
@Anonymní píše: Více
Je uplne jedno, jaky prubeh na tvuj syn. Je to silene nakazlive a spousta lidi to odnese fakt hnusne. Ale tomu pristupu na pohotovosti se taky divim.
Dítko rozhodně do kolektivu poslat nesmíš! Před dvěma lety syn na táboře chytil sedmou nemoc a doma jsme to dostali všichni, já asi nejhůř. Ještě po pár měsících se mi loupala kůže na prstech a dlaních a na chodidlech. Je to velmi nakažlivé, neohrožuj ostatní, prosím.