Jak do dítěte dostat léky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
30.7.24 10:43

Jak do dítěte dostat léky?

Ahoj, dostaly jsme od doktorky nějaké léky na virózu. Dcera má skoro 3 roky. Jsou to převážně sirupy a kapky. Některé má brát 3× denně po 2 týdny. A já nevím, jak to do ní dostat. Jen tak to do pusy ani nestrčí, mlíko schválně celé nevypije, ve vodě to pozná a odmítá pít, jogurty nejí a že stříkačky to vyplivne nebo se poblije. Teď celkově jídlu moc nedá, jak je nemocná. Ne, že by to bylo jinak lepší… Buď jen jedno, dvě sousta nebo křupky.🤦‍♀️ A já fakt netuším, jak to do ní dostat. Jsem z toho fakt zoufalá. Vysvětlování nepomáhá a násilím to do ní nenarvu. Nepomáhá ani zabavit u TV nebo telefonu…
Někdo nějakou radu? 🤦‍♀️
Hrozím se dne, kdy bude muset brát ATB.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
30.7.24 11:03

Asi takhle: o co konkrétně se jedná? Pokud je to jen viroza, nic brát nemusí, víš, co se říká: neléčená rýma trvá 7 dní, léčená týden. Netýrala bych jí hnusosirupama na kašel. Maximálně pokud je třeba na noc tlumit kašel, tak ty kapky smíchat s jogurtem/džusem a přesvědčit jí, že je to pro její dobro, i když jí to nechutná. Buď ráda, že nemá ty atb, to bys musela svádět boj s tygřicí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.24 11:24

@unuděná Jedná se o sirupy na pomoc
při vykašlávání přes den. Na noc má nějaké na zmírnění.
Jinak občas má záchvat kašle, že z toho zvrací.

• Citovat
  • Upravit
53190
30.7.24 11:26
@Anonymní píše: Více

A pije hodně? To je u toho vykašlávání stěžejní. Zvlhčit vzduch v místnosti, hodně pít, ideálně teplé (vím, opruz takhle v létě). Ty sirupy za mě moc velkou pomoc neposkytují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11777
30.7.24 11:27

My jsme třeba stoptusin který bylo nutné dávat na noc aby se trochu vyspali dávali na lžičku cukru nebo medu…pak to celkem šlo..starší tříletá se šklebí ale hned to zapije a dobrý..malej ten se bohužel v 50%pripadu i tak poblije no takže jemu zásadně jeste před večeří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35710
30.7.24 11:53

A jsou hnusný, nebo takový ty dobrý? Třeba Hedelix mi zvládá dítě v pohodě na vykašlávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
30.7.24 12:36

Jestli má vykašlávat, můžete mazat hrudník psím sádlem, samozřejmě hodně pít. Já obecně k mukolytikum nemám moc dobrý vztah. Moje děti inhaluji Vincentku. A na noc mi antitusika nikdy nefungovaly. Jinak jsem občas dělala domácí tymianovy sirup, je právě na to odkaslani. Dávala do čaje, děcka mi to pily pod tlakem, bo jim to chutnalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.24 12:44

@unuděná Naštěstí pije. Vodu, ale pije.
@Vladusxx Cukr ani med by neprošly. Bohužel..
@pikola Jsou to takový ty sladší na přírodní bázi (bylinky).
@PETRAKIM Na psí sádlo jsem zapomněla. To musím koupit.. Zrovna dneska jsme byli v lékárně.

• Citovat
  • Upravit
11777
30.7.24 12:51

@PETRAKIM jak děláš ten tymianovy sirup? Já mám domácí jitrocelový ještě z loňska ale už mi dochází a s dvouma batolatama se teď nikam nedostanu abych někde naskubala dostatek jitrocele 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
30.7.24 12:56

U nás podobný problém, já mu pak ty léky nedávala, když to nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
30.7.24 13:00

Na mukolytika se vykašli. Radši ji namaz hrudník psím sádlem…bez nervů, zvracení a stresu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
30.7.24 13:03

Namočit kus chleba nebo rohliku nebo brumika a do toho kousnout. Pokud není něco typu Aerius jakože na předpis, nedávala bych. Jela bych klasiku- vyvýšené postel, čajíky, k posteli nakrájená cibule, zvlhčovač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24747
30.7.24 13:12

holky mi asi do 4 let absolutně nespolkly prášek / tabletu, jako ani smykem…
takže jsem to vždy lehce rozdrtila (nesmí to být úplně na prášek kvůli extrémně rychlejšímu vstřebávání, ale prostě trochu rozdrtit) a dát do hluboké lžičky a zalít sirupem, rozmíchat… strčit do pusy.. mňam :mrgreen:
pár let mi to fungovalo ;) hlavně mi to pomohlo na dovči v Itošce v kempu, kde jedna chytla zánět středního ucha, byly potřeba atb a fakt to krásně zabralo ihned..
jinak by to bylo tak na špitál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
30.7.24 13:21

@Vladusxx já mám na zahradě tymián, ale v zimě vylouhuji balíček sušeného z obchodu spolu s citronem několik hodin, scedím, dám cukr, lehce zahřejí do rozpuštění cukru a je hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.24 13:29

@Bubla Bůčková To už jsem zkoušela předtím. Teda co šlo: zvlhčení vzduchu, cibule k posteli, vyvýšená hlava. Kašel už má přes 2 týdny a došlo ke zhoršení stavu. Proto už zkouším i medikaci. Aerius má předepsaný taky.
@DaM2 díky, na psí sádlo jsem zapomněla.
@Lucy75 To je mé zbožné přání. Jakmile by viděla lžičku s čímkoli (i kdybych ji nakecala, že je to strašná dobrota, ať to ochutná), tak by to neprošlo. :pocitac:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA