Jak do dítěte dostat léky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24918
30.7.24 13:32
@Anonymní píše: Více

aha
takže nespolkne prášek ani nic na lžičce?
a čím jí jogurt/termix? zkusit to nepozorovaně nadrcené hodit na lžičku, když jí jogurt? (odklákáš na vteřinu pozornost jinam)..

mně třeba aktuálně dělá problém spolknout větší pilulku, nevím proč :,( je mi z toho ihned na blití, taky si to musím rozdrtit, na stará kolena se vracíme do dětství :mrgreen:

jo a psům dávám tablety na odčervení do salámu nebo slaniny, a jak jim to šmakuje.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
30.7.24 13:43

Můj pocit je, že všechny ty odkaslavaci sirupy pro děti ten kašel jen prodlužovaly.
U nás teda byl ochotný pít Vincentku. Jinak na odhleneni je výborný lékořicový čaj, pěkně voní, je přirozeně nasládlý. Pak by mohl zaujmout slezovy květ, bude mít opravdu modrý čaj, jinak podběl, jitrocel, divizna. Zkusit inhalátor, to něj se dají kapat právě i kapky, jako varianta, když to nespolkne… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21487
30.7.24 13:44

My na to šli nakonec opačně. Nic tajně. Dcera stejně všechno poznala i kdyby byla kapka sirupu v litru džusu. :D Z opravdu hnusných antibiotik ve formě sirupu si sama michala „kouzelný lektvar“. Dali jsme ji k tomu cukr, přesnidavku, stavu… Sama si to namíchala a vypila.
Pak jsme měli ještě jednu vychytavku - závodit, kdo vypije džus se sirupem rychleji. Je hodně souteziva. Měli jsme na to i tabulku. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11856
30.7.24 13:44

@PETRAKIM super, díky, mamka taky pěstuje na zahradě čerstvý tak jí řeknu ať mi nějaký sklidí. A pak v zimě z kupovaného no..1. dítě mi v září nastupuje do školky tam se obávám že bude velká spotřeba 😂 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
30.7.24 13:46

2 týdny a zhoršení stavu bych se na nějaký hedelixi vyprdla a šla na ORL. Co crp? Jenže vám atb stejně budou k prdu no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.24 14:28

@Lucy75 Vůbec. Jogurty od nachlazení nechce. Jinak samozřejmě lžíci jogurty jí. :lol: Kdybych jí to udělala, tak další lžičky pečlivě prohlíží nebo už nebude chtít.
@Bubla Bůčková CRP doktorka nedělala. 2 týdny měla trochu kašel a teď se přidala teplota + rýma. Radši jsem šla k doktorce kvůli poslechu. Samozřejmě, když neuvidím zlepšení do týdne nebo se zase zhorší, tak to řeším znovu. Nejsem typ, co by vše nechal jen tak, ale zároveň nechodím s každým kašlíkem. Tohle je naše první návštěva lékaře kvůli nemoci.

• Citovat
  • Upravit
26747
30.7.24 14:39

Jogurt a mléčné výrobky nejsou na kašel a zahleneny vůbec vůbec dobré :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
30.7.24 14:54

Syn mi odmítal léky a ve všem je poznal. Nakonec nebyla jiná možnost, než mu jeden prst strčit do pusy, abych tam následně strčila lék. Někdy byl boj tak velký, že jsem ho musela prvně znehybnit prostěradlem. Ale jinak to nešlo. Bral léky na epilepsii. Lék chutnal jako mentolky, takže je cítil ve všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.24 14:55

@Bubla Bůčková Doktorka říkala, že spíš dopoledne, odpo a troska nevadí. Na noc určitě ne.
Ale taky na mě během let vyskočila spousta článků, kde je to údajně jen fáma, že by mlíko zhoršovalo stav. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
26747
30.7.24 14:59
@Fiveone píše: Více

No jo ale tyhle děti pak to blejou :nevim: Já nikdy neměla problém, musí to být šílené. Zatím syn neumí pilulky…ten rohlik jsem používala u zvířete :mrgreen: ale až začne školka a streptokok, budou ho tahat do nemocnice na žilní podání 8o možná zkusit vysvětlovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
30.7.24 16:01
@Bubla Bůčková píše: Více

Jo bylo to šílený, dostat mu to až do krku, jinak plival. Časem si to nechal vysvětlit, ale od toho roka a půl do těch tří to bylo šílené. A to jsme zkusili různé léky, všechny všude poznal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.24 16:37
@Bubla Bůčková píše: Více

Co jinýho dělat, když jsou nespolupracující děti… proto jsem chtěla rady. ;)
Naše to zatím v troše UM zvládá. Až nastanou ATB, tak asi stříkačkou do krku a doufat, že to jako do teď při každé snaze, nevybleje. :zed:

• Citovat
  • Upravit
5889
30.7.24 16:47

Syn se časem nechal ukecat, že si to stříkne do pusy sám a pak se napije hned. Doporučuji v takovém případě ale hlídat, že to spolkne prvně. Občas to v začátku skončilo v pití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.24 16:49
@Fiveone píše: Více

Jak jsou ty děti vynalézavé…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie