Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@nozu jenže ta tupozrakost je zase něco jiného, na tu se nedávají + dioptrie, ale cylindrické. U tupozrakostí je známo, že čím dřív se na ni přijde a začne se s ní pracovat, tím lépe.
@Mufina dcera měla cylindry společně s + dioptriemi. A ano, já vím, že tupozrakost je specifická. Proto jsem i zakladatelce psala, že prognoza zaleží na tom, jaká je diagnoza. Asi to nebylo dostatečně zdůrazněné. to je možné. Očních vad je spousta. Já i manžel nosíme brýle, takže trošku vím.
@Anonymní píše:
@Mufinaděkuji za uklidnění. Nevěděla jsem ani, ze tolik dioptrii někdo muže mít. Bála jsem se, aby třeba někde ditko neprislo o brýle a nemohlo třeba ani dojít domu nebo ja nevím
přijde mi to silene ve 4 letech
A to zjistili az ted?
Pribuzna mela 13 a kamaradka ze skoly ma 10 nebo 12 na kazdem oku a nosi kontaktni cocky.
@blumen ano, až teď. Bude to znít divně, ale vidí na první pohled skvěle. Nesilha, nezakopava, vidí mala smitka na podlaze i vzdálené předměty. Tak to je mazec tolik dioptrii. Snad to tam nedotahneme! ![]()
@nozu 4 dioptrie dolu, to zní skvěle! Tupozrakot zatím nemá, ale je tam předpoklad