Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Naprosto bezny stav, ve 4.mesici by melo odeznit. Ale taky nemusi. To das, proste ti musi partner pomoct uvarit. Mne teda pomahal pohyb a syty zaludek. Ale taky jsem poradne pribirala.
Normal. Já sem byla že začátku jen na ovoci, sladkym pecivu apod.
Taky jsem to tak měla, musíš to vydržet a manipulaci s masem nechat na ostatních. ![]()
Já to měla podobně, maso jsem nemohla ani vidět, tak mi ho vždycky připravil chlap, omyl, očistil, případně nakrájel jak bylo třeba a já pak už vařila.
Teď mi sice maso nevadí, ale unavená jsem tak, že jsem ráda že bydlíme v jednom domě s mojí mamkou a chodím většinou na jídlo k ní
Dneska jsem usnula během dopoledne. Takže asi tak. ![]()
Zažila jsem to, tři týdny jsem nemohla nic jíst, všechno jsem do sebe cpala s nechutí. Fakt mi nic nechutnalo. Maso jsem nemohla ani vidět. Tento stav trval tak tři týdny, pak se to zlepšilo. Jsem v 11. týdnu, a už je to dobrý, jím normálně. Unavená jsem stejně, spala bych pořád. Jenže to tak úplně nejde, mám doma dítě, které vyžaduje pozornost. Takže tak ![]()
Radím vydržet ![]()
Normální.
Já přežívala na čínských polívkách a kiwi
kolem toho 13 týdne to odeznělo.
Já maso nedavam ani teď v osmém mesici. Vadí mi to aroma když se připravuje. A ze začátku jsem byla jen na pomerancich, chlebu se sýrem a čokoládě, pak už normálně vše. Není to ideální ale spoléham na to, ze tělo si rekne ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jsem v 8 týdnu a čekám první miminko a potřebuju se s váma o něco podělit. Je mi pořád zle, ne zle, že by se to nedalo vydržet, ale než jsem otěhotněla, tak jsem pořád vařila, klidně i 2 jídla denně, ale teď to vaření absolutně nedávám. Nezvládám nic, cítím se jako kus hovna (upřímně). Jsem pořád strašně unavená, přitom nic nedělám, jím jenom zeleninu (napadlo mě, že jsem zesláblá bez masa) ale jakmile vezmu do ruky syrový maso, dělá se mi blbě a hned běžím na záchod. Prostě to nějak neumím teď
zažila jste to některá z vás?
Přesně. Normál. Normálně vařím, ale od prvního měsíce asi tak do konce prvního trimestru mi vozil jídlo manžel z restaurace.
Jako že jsem neměla skoro žádné těhu příznaky, tak vařit maso fakt nešlo…
A únava taky, připadala jsem si nemožně, přešlo to. Klid ![]()
Holky děkuju moc, strašně mě to uklidnilo, hrozně jsem se za sebe kvuli tomu styděla.. že jsem úplně nemožná
jsem ráda, že v tom nejsem sama. Snad to přejde
jinak taky jsem na ovoci a zelenině, někdy mi přítel taky přiveze jídlo z restaurace, maso si bude muset zvládnout udělat sám, prozatím
![]()
Já nevolnosti moc neměla, to spíš až ke konci, ale unavená jsem byla neskutečně. Musela jsem si brát v práci dovolenou, pětiminutová chůze mě úplně vyridila… Ve druhém trimestru to bylo lepší a ve třetím už jsem měla nemocenskou a to jsem opět stále spala.
Úplně si mi připomněla pocity posledního těhotenství. Tenhle stav skončil na přelomu 6.-7.mesice.
Pak jsem to dělala tak, ze jsem věděla kdy to je nejhorší a odcházela jsem v tu dobu spát. Vařil muž a damejidlo, jinak by tady všichni pošli hladem.
Ahoj holky, tak já jsem také buď v 8. nebo 9.týdnu, přesněji mi to určí Gyn. na mé druhé prohlídce v polovině srpna…
Byla jsem šíleně unavená, občas mi bylo pořádně nevolno, ale zatím jsem nezvracela.
Momentálně mi najely jiné problémy… Před třemi dny mě probudila velká, ostrá bolest dolní části zad a břicha… Od té doby každou noc bolest (dnes, možná díky sexu bez bolesti) + dále mě trápí nepříjemný pocit v močové trubici a špatně se mi čůrá…
Taky bych o sobě neřekla, že jsem takové podobné máslíčko, ale přiznávám, jsem u toho divoká… Nečekala jsem, že takové různé problémy přijdou tak brzy… ![]()
Zakladatelko, kdo z tvého okolo už ví, že čekáš miminko? U mě jen přítel a kamarádka.
Ráda bych to tajila cca do září.
Ahoj holky, jsem v 8 týdnu a čekám první miminko a potřebuju se s váma o něco podělit. Je mi pořád zle, ne zle, že by se to nedalo vydržet, ale než jsem otěhotněla, tak jsem pořád vařila, klidně i 2 jídla denně, ale teď to vaření absolutně nedávám. Nezvládám nic, cítím se jako kus hovna (upřímně)
. Jsem pořád strašně unavená, přitom nic nedělám, jím jenom zeleninu (napadlo mě, že jsem zesláblá bez masa) ale jakmile vezmu do ruky syrový maso, dělá se mi blbě a hned běžím na záchod. Prostě to nějak neumím teď
zažila jste to některá z vás?