8 týdenní miminko vývoj

297
24.1.22 14:44

8 týdenní miminko vývoj

Ahoj, jak na tom byla vývojově vaše mimča skoro v 8 týdnech? Naše cácorka občas fixuje kontrastni hračky a otočí se treba za chrastítkem, když se jí chce. Ale na obličeje se nedívá ani na hlas nereaguje. Už začínám vyšilovat. Máte někdo podobnou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10461
24.1.22 15:08

Přiznám se, že takové detaily byly pod mé rozlišovací schopnosti, zvláště u druhého a třetího dítěte, takže nemám vůbec páru. U druhého a třetího jsem byla na vrcholu blaha, když aspoň 30 minut neřvaly, a když jsem je tak 2×, 3× denně otočila na bříško, tak nemlátily hlavou do podložky. I přes mou šlendriánskou péči jsou to nadprůměrně inteligentní a pohybově nadaní jedinci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
24.1.22 15:17

@teriiiy

A bojíš se konkrétně čeho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
884
24.1.22 15:26

Ve dvou měsících jsem byla ráda, že jsem ho nachvili někde odložila a neřval aspoň 10minut. 8o Každopádně bych určitě nevyšilovala, já to asi neřešila ani u jednoho z mých dvou dětí a kupodivu jsou svým způsobem normální :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
24.1.22 15:30

@Whitedog jestli je všechno v pořádku a vnímá a vyvíjí se jak má

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
24.1.22 16:35

@teriiiy

No, nepíšeš o miminku nic, co by mě vedlo, k tomu, abych vyšilovala - proto se ptám, co konkrétně na něm vidíš a čeho se bojíš.
Pokud máš pochybnosti o zrakovém a sluchovém vnímání, řeš to s pediatrem na prohlídce ve 3. měsících. Zraková ostrost se teprve vyvíjí, screening sluchu snad dělali v porodnici. Každopádně on posoudí stav dítěte lépe než ženské z netu. Novorozenecké a kojenecké prohlídky jsou časté a pokud váš pediatr není nějaký lajdák, tak případné nedostatky ve vývoji odhalí včas. Není třeba vyšilovat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí