Je miminku zima?

297
24.1.22 14:39

Je miminku zima?

Ahoj maminky, mam doma skoro 8 tydenni miminko a porad bojuju s tim jak oblekat doma. Mame tu kolem 21 srupnu, ma soby s dlouhym rukavem, polodupacky, ponozticky a nejakou mikinku nebo semisove saticky. Presto ma uplne ledove ruce, nozicky taky nema teple a casto studeny nosanek. Mne je to divny ze kdyz je tak navlecena by ji byla zima, zpocena nikdy nebyla. Diky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
24.1.22 14:54

Za mě navlikas až moc. Studené ruce a nos mají skoro všechny deti, musíš zkoumat na hrudníku nebo za krkem, jestli není studena nebo spocena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42058
24.1.22 14:55
@teriiiy píše:
Ahoj maminky, mam doma skoro 8 tydenni miminko a porad bojuju s tim jak oblekat doma. Mame tu kolem 21 srupnu, ma soby s dlouhym rukavem, polodupacky, ponozticky a nejakou mikinku nebo semisove saticky. Presto ma uplne ledove ruce, nozicky taky nema teple a casto studeny nosanek. Mne je to divny ze kdyz je tak navlecena by ji byla zima, zpocena nikdy nebyla. Diky za rady

Třeba máš zmrzlíka. Dala bych „botičky“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6421
24.1.22 14:58

Dej dítě do zavinovačky a nemusíš dávat ani tu mikinu nebo šatky. Polodupačky jsou lepší s ťapkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
24.1.22 15:02

@Kriss Tina no me se to zda taky moc ale i presto hodne kýchá a chropti, jak kdyby byla nachlazená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
24.1.22 15:04

Do trech mesicu detem nefunguje termoregulace. Ja mela cely den mimco v zavince nebo zabalene v dece.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
24.1.22 15:05
@teriiiy píše:
@Kriss Tina no me se to zda taky moc ale i presto hodne kýchá a chropti, jak kdyby byla nachlazená

A to má rýmu? Moje děti taky chroptily, ale ono jim zůstávalo mlíko v nose, že to znělo, jak kdyby měli pořád plný nos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
24.1.22 15:08
@Kriss Tina píše:
Za mě navlikas až moc. Studené ruce a nos mají skoro všechny deti, musíš zkoumat na hrudníku nebo za krkem, jestli není studena nebo spocena.

Já tuhle poučku taky znám.
Ale vždycky si představím sebe, když mám studené ruce a nohy, tak je mi prostě zima a nepříjemno a řeším to vrstvou navíc nebo dekou. A je mi nějak proti srsti u takhle malého miminka, to řešit jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
24.1.22 15:21

21 stupňů na miminko bez deky/zavinovačky mi přijde málo.
Víc bych zatopila nebo víc zabalila mimino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
24.1.22 15:25
@ivašot. píše:
Já tuhle poučku taky znám.
Ale vždycky si představím sebe, když mám studené ruce a nohy, tak je mi prostě zima a nepříjemno a řeším to vrstvou navíc nebo dekou. A je mi nějak proti srsti u takhle malého miminka, to řešit jinak.

No já mám třeba studené ruce a nohy neustále :D to bych musela být nabalena i v létě, tak to beru u dětí i podle sebe. Ale já je nikdy moc nenabalovala, ono to bylo spíš horší, když se pak spotili, tak se celí ohodili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
24.1.22 15:37

@teriiiy Dej miminko ještě do zavinovačky nebo přikrej. Pokud má studené části těla, je mu podle mě zima, ať si poučky řikají, co chtějí. Taky když mám ledové nohy a ruce, je mi zima a není vůbec podstatné, jestli mám za krkem teplo nebo jestli někomu dalšímu v místnosti je fajn. Miminka navíc ještě teplo neudrží. Naše se narodila v květnu a byla oblečená prakticky stejně jako tvoje teď v lednu a ještě jsem jí dávala do zavinovačky. Upravilo se to až tak kolem 3.měsíce, kdy jsme mohli na oblečení ubrat a nebyla jak rampouch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
24.1.22 15:43

@teriiiy A ještě tedy dodám, že v 21 stupních bych mrzla já sama a musela bych mít dvoje teplé ponožky a svetr. Takže co takovej malej špunt. A ano, vím, že někdo to má jinak, ale tvoje miminko asi ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
24.1.22 15:50
@teriiiy píše:
Ahoj maminky, mam doma skoro 8 tydenni miminko a porad bojuju s tim jak oblekat doma. Mame tu kolem 21 srupnu, ma soby s dlouhym rukavem, polodupacky, ponozticky a nejakou mikinku nebo semisove saticky. Presto ma uplne ledove ruce, nozicky taky nema teple a casto studeny nosanek. Mne je to divny ze kdyz je tak navlecena by ji byla zima, zpocena nikdy nebyla. Diky za rady

Přijde mi, že ji oblékáš až moc. Syn měl taky ledové ruce, ale teď ve 4 měsících už to je dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
24.1.22 15:51

Ja se řídila tim, ze miminko ma mit o vrstvu vic nez ja. Mame doma taky 21 a ja mela deti podobne oblečené plus pres ne vzdycky decku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
24.1.22 20:16
@Lil Kitkatt píše:
@teriiiy Dej miminko ještě do zavinovačky nebo přikrej. Pokud má studené části těla, je mu podle mě zima, ať si poučky řikají, co chtějí. Taky když mám ledové nohy a ruce, je mi zima a není vůbec podstatné, jestli mám za krkem teplo nebo jestli někomu dalšímu v místnosti je fajn. Miminka navíc ještě teplo neudrží. Naše se narodila v květnu a byla oblečená prakticky stejně jako tvoje teď v lednu a ještě jsem jí dávala do zavinovačky. Upravilo se to až tak kolem 3.měsíce, kdy jsme mohli na oblečení ubrat a nebyla jak rampouch.

Ty jsi dospělá, předpokládám plně pohyblivá osoba. Proto se ti dobře prokrvují končetiny a máš je obvykle teplé, proto u tebe studené ruce a nohy znamenají, že je ti chladno. Novorozenci to takhle nemají, jsou ležící, ještě v podstatě statičtí, proto se jim končetiny neprokrvují tak kvalitně, aby byly teplé. Proto i změna u tvého dítěte nastala kolem třetího měsíce, kdy už se začínají mimina pohybovat více.

Není pravda, že mimina neudrží teplo. Jen je to oproti nám méně, proto mají mít vrstvu navíc. Mimino navlečené do tří měsíců, z nichž dva jsou léto, do dlouhého rukávu, mikiny a zavinovačky, bylo téměř určitě přehřáté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí