8mi letá dcera a noční počurání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46867
30.5.11 09:06
gabi.design píše:
Já teda ještě dítko nemám, první máme na cestě, ALE jak holky říkají, mě se to v dětství taky stávalo a né jednou, že se mi zdálo, že sedím na záchodě, takže jsem to pustila a probudila jsem se v ten moment, jakmile jsem se počůrala, protože jsem měla mokro. Pokud se to stalo takhle parkrát, tak bych v tom zatím nehledala nějaký hloubější problém.

Snad to tak doopravdy je, ono je to mozna tim, ze je v podstate bezproblemovy dite, takovy zlaticko zlobivy :mrgreen: a ted se neco deje a ja panikari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
30.5.11 09:19

Mně se tohle taky stalo, když mi bylo asi 10, zdálo se mi, že jsme jeli někam autobusem a chtělo se mi šíleně na záchod, autobus zastavil a já se šla za keř vyčůrat… a … už to bylo v posteli… :oops: Sice to bylo taky jen jednou, ale podle mě se to stát klidně může… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9182
30.5.11 10:09

čekáte rodinu?? já mám 12letou holku, loni jsem porodila a 3 dny před porodem se dcera dostala do špitálu s bolestmi břicha, veškerá vyšetření v pořádku, po propuštění bylo ve zprávě že je to psychického rázu…prostě změna, že už nebude jedináček, byla přepadlá jak hrom, když přišla za mnou a za miminkem se podívat do porodnice. Takže kromě prochladnutí a vyloučení nějakého traumatu ve škole, to může být podvědomí, že dcera už nebude sama v rodině, ted ypříchod miminka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44347
30.5.11 12:04

Zatím jsem nečetla diskuzi. Občas se to stává a vůbec bych z toho nedělala komedii, tragedii ani vědu. Dítě si postel po sobě prostě převleče a hotovo.
Dceři známé se to stalo dvakrát po sobě asi ve 13 letech, krátce potom, co jí sundali sádru..
Jinak jsem četla, že se to občas stává v době dospívání, před příchodem nebo po příchodu MS a občasné příhody, tzn. jednou za čtvrt roku, jsou normální i u zdravého dospělého nebo dospívajícího člověka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
30.5.11 12:31
pannda píše: čekáte rodinu?? já mám 12letou holku, loni jsem porodila a 3 dny před porodem se dcera dostala do špitálu s bolestmi břicha, veškerá vyšetření v pořádku, po propuštění bylo ve zprávě že je to psychického rázu…prostě změna, že už nebude jedináček, byla přepadlá jak hrom, když přišla za mnou a za miminkem se podívat do porodnice. Takže kromě prochladnutí a vyloučení nějakého traumatu ve škole, to může být podvědomí, že dcera už nebude sama v rodině, ted ypříchod miminka..

Nad tim jsem taky premyslela, jenze ona se na sestricku neuveritene tesi, skoro plakala stestim, kdyz jsme ji rekli, ze je to holcicka navic me uhanela, aby uz mela sourozence. Ja si nemyslim, ze to bude tohle. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
30.5.11 12:32
Jana206 píše:
Zatím jsem nečetla diskuzi. Občas se to stává a vůbec bych z toho nedělala komedii, tragedii ani vědu. Dítě si postel po sobě prostě převleče a hotovo.
Dceři známé se to stalo dvakrát po sobě asi ve 13 letech, krátce potom, co jí sundali sádru..
Jinak jsem četla, že se to občas stává v době dospívání, před příchodem nebo po příchodu MS a občasné příhody, tzn. jednou za čtvrt roku, jsou normální i u zdravého dospělého nebo dospívajícího člověka..

Dekuji za radu. Myslis si, ze po jake dobe uz je to problem ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44347
30.5.11 12:35

Weru, já si myslím, že problém by to byl, kdyby se to objevovalo trvale a často. Kdyby se to stávalo třeba každý měsíc nebo 14 dní, určitě bych nechala bezodkladně vyšetřit u dr..Ale ojedinělá občasná příhoda problém není :kytka:
Každopádně dr. se zmínit můžeš, tím nic nezkazíš..
Ale nemusíš se bát, načetla jsem o tom a prý občasné pomočení před pubertou a v pubertě souvisí se zrychleným tělesným růstem, vývoje, zpracování nových dovedností, vjemů a zážitků..Tak jako když se batolata třeba začnou v noci budit a časem to zase přejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
30.5.11 12:41
Jana206 píše:
Weru, já si myslím, že problém by to byl, kdyby se to objevovalo trvale a často. Kdyby se to stávalo třeba každý měsíc nebo 14 dní, určitě bych nechala bezodkladně vyšetřit u dr..Ale ojedinělá občasná příhoda problém není :kytka:
Každopádně dr. se zmínit můžeš, tím nic nezkazíš..
Ale nemusíš se bát, načetla jsem o tom a prý občasné pomočení před pubertou a v pubertě souvisí se zrychleným tělesným růstem, vývoje, zpracování nových dovedností, vjemů a zážitků..Tak jako když se batolata třeba začnou v noci budit a časem to zase přejde..

Dekuji Jani. Ja mam jen strach, ze to bude ted kazdou noc. Tak jsi me uklidnila :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1317
31.5.11 12:08

U nás se to nedávno taky stalo. Mám 7 letýho kluka a ráno mi hlásil, že má mokrý pyžamo. Nechtělo se mi tomu vůbec věřit, ale měl ho počůraný, ale den před tím nešel na záchod před spaním, tak jsem to ani neřešila. Pamatuju si, že jsem kolikrát měla sny, že sedím na záchodě než jsem si uvědomila, že spim a měla jsem to kolikrát jen tak tak. No jenže asi za týden znovu a to už jsem se bála. Tak jsem hlídala aby před spaním moc nepil a hlavně šel na záchod. On má hrozně tvrdé spaní. A musím zaklepat 3 týdny a žádna nehoda, tak věřím, že to opravdu bylo jen tím nevyčůráním, hodně pitím před spaním. Jinak kdyby se to opakovalo častěji, tak bych zašla za dr. se poradit. On je taky jinak v pohodě, ale kolikrát nevíme co se v těch hlavičkách dětí odehrává. Tak snad u vás to taky tak bude. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
31.5.11 13:27

Prave, jak rikas , nevime co se v tech malinkych detskych hlavickach deje, ale dneska to bylo bez nehody, byla curat pred spanim dvakrat a jak jsem se rano vzbudila, tak jsem vzbudila i malou at se jde vycurat. No a uvidim zitra.
Mala spinka taky tvrde, to muzes mlatit, vrtat , vysavat vedle jeji hlavy a nevzbudi se :mrgreen: .
Mozna u te tchyne opravdu hodne pila a druhej den se lekla pracky. Doufam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
2.6.11 09:27

Tak mně se takhle začal počůrávat čtyřleťák, až jsem se naštvala a dala mu na noc plínu. A OK. Dva dny jsem ji nechala a byla čistá, třetí den ji sundala a zase mokro. U nás to bylo stěhováním a velkou fyz. změnou (vyrostl, zesílel, začal se víc vyvíjet). A taky se nevzbudí na NIC - odpo si schrupnul, za okny nám jezdil VÁLEC na uválení silnice (fakt se chvěly skleničky k kredenci)a on chrněl dál. Nevadí mu ani řev mladšího sourozence. Vzbudí se jen když s ním jemně ale razantněji dobu klepu.
U té 8leté dcerky bych to zatím nehrotila, až kdyby se to stávalo častěji - nejdřív pohlídat pití, přistydnutí. A frekvenci, jak často se to stává.
Manželův bratranec se v 8letech počůrával často, na příčinu se nepřišlo… Přešlo to časem samo. Děsně se za to styděl, schovával počůraný gatě do vnitřku postele. Čili žádná důvěra v rodiče.. :-?
Nic si z toho nedělejte, jen ať dcerka ví, že se jsi na její straně. A mimoto - ona se na souroznce sice těší, ale neumí emoce správně zpracovat… znáte to… „Štěstím jsem se přicvrkla“… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.6.11 14:43
Jana206 píše:

Mně se to taky v tom věku stalo asi jednou nebo dvakrát. Prostě se mi zdálo, že jsem na záchodě. Pak jsem se naučila pokaždé zkontrolovat, jestli jsem vzhůru, když jsem na WC, a bylo po problému :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
2.6.11 22:27

Davdan, no zatim se uz od ty doby nepocurala, ale mam z toho trauma a cekam, kdy se to stane znovu :roll: .
Ale nenadavam ji ZA TO , TO URCITE NE, NECHCI Prave, aby to schovavala. Mne to nevadi, pokud by to bylo kazdej den, tak bych ji asi taky koupila plinu. No ona ma mit ted prvni oslavu narozenin s kamaradama, tak pocita dny, asi jak rikas je asi rozrusena. No mala spi taky jak medved v zime :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
7.7.11 12:23

Ahojky, já mám 7letého kluka a ten se v noci pořád počůrává. Byli jsme na veškerých vyšetření, ty nám dopadli dobře, teď nám dr. napsala nějaký prášky na noc že by mu měli potlačit pocit na čůrání,ale vůbec to nepomáhá. Jsem už z toho zoufalá, kluk nemůže jít nikam spát, už i jeho to dost mrzí, že nikde nemůže spát. Nevíte co s tím? Děkuji za opověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
7.7.11 14:51
ivisek1 píše:
Ahojky, já mám 7letého kluka a ten se v noci pořád počůrává. Byli jsme na veškerých vyšetření, ty nám dopadli dobře, teď nám dr. napsala nějaký prášky na noc že by mu měli potlačit pocit na čůrání,ale vůbec to nepomáhá. Jsem už z toho zoufalá, kluk nemůže jít nikam spát, už i jeho to dost mrzí, že nikde nemůže spát. Nevíte co s tím? Děkuji za opověď.

Nam to tedy zmizelo. Stalo se to tak 3× pred prvni narozeninovou oslavou s detmi, strasne se tesila. Po oslave nic.
A zkouseli jste psychologa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati