8. týden těhotenství a cesta letadlem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9749
9.8.10 01:30

ja by som letela, jedna sa o kratkodoby let, nie je to predsa let na opacny koniec sveta… tehu nie je choroba… letela som ako tehula vela krat… aj po neuspesnom tehu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
9.8.10 03:13

Teď v týdnu jsem byla u doktora a říkal holčině, která je na začátku těhotenství a pracuje jakko letuška, že může létat..ty rentgeny nevadí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
9.8.10 08:09
nakukovatelka píše:
MišelkaX píše:
Nedoporučuje se létat moc často, já si myslím že by to mělo být v pohodě… jde spíše o to že se nesmí dlouho cestovat (dlouho sedět), až vzlétnete tak se často procházej nebo když sedíš hýbej nožkama :palec:
Já letěla 5 den těhotenství :-D , povedlo se malou berušku splodit na dovolené…
Ale pokud jsi měla už dvakrát potrat, tak nevím ani jestli bys měla vůbec pracovat, měla by jsi byt spíše doma na krizovce :nevim:
Promin, nejak mi prijde Tvuj prispevek trochu nesmysl -
za prve - proc se nesmi v tehotenstvi dlouho sedet?
za druhe - chodit a hybat nohama - to se doporucuje kazdymu,zejm. lidem s krec.zilami, starsim apod., je to opatreni proti embolii, nevim, kde je spojitost zrovna s tehotenstvim
za treti - byt tehotna 5dni je neco jinyho nez byt tehotna 8 tydnu, pripomnela jsi mi ten vtip „pustte moji manzelku sednout, je tehotna“ „jo?a jak dlouho, vzdyt to neni videt“, „pul hodiny“.
Ale nic proti no :wink:
Jinak k dotazu - asi bych neletela.
I kdyz je fakt, ze jsem mela rizikove tehotenstvi, byla na jeho zacatku sluzebne pryc (ne letecky), tahala veci na vystavisti apod., a nepotratila jsem (o tehot.jsem v te dobe nevedela, ale hodnekrat me pak napadlo, ze kdybych to na zacatku takhle neprhenala na tom veletrhu, ze jsem mohla mit tehotenstvi lepsi, ne se vecne otvirat apod).
Preju dobre rozhodnuti a jeste lepsi vysledek za 7 mesicu ! :kytka:

JÁ JSEM SI TO NEVYMYSLELA, chce to trošku více číst a nesmysl to nebude!!!
Pravidla pro let

Díky dlouhému sezení je jedním z rizik létání (ale i dlouhého sezení v autě či autobuse) možnost vzniku krevních sraženin (trombóza) v nohách a pánvi. Toto riziko se zvyšuje dlouhým sezením v jedné pozici a dehydratací.
Dlouhé sezení

Abyste tomuto riziku předšla, měla byste se nejlépe každou půlhodinu (ale minimálně jednou za hodinu) projít nebo alespoň často protáhnout kotníky a nohy. Z tohoto důvodu je důležité dobře si vybrat sedadlo, na kterém budete sedět, případně se domluvit s některým ze spolucestujících, aby si s vámi sedadlo vyměnil – jistě se někdo ochotný najde.

Kromě změny polohy sezení procvičujte nohy. Dobré je natáhnout si nohy do uličky a kroutit kotníky – na obě strany. Protáhnout nárt a povolit, nebo naopak pokrčit nohu v kotníku (flexa) a povolit. Procvičujte také prsty u nohou – pokrčit, narovnat, hýbat s nimi. Prostě vše, abyste nohy trochu rozhýbala a rozproudila v nich krev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
9.8.10 08:14

Majdi tady máš vše o tom, i s tím detektorem kovu, miminku to neublíží neboj… :palec:

http://www.miminka.cz/…letadle.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9394
9.8.10 09:52

ahoj, ja letela z UK do CR a bez problemu/potrebovala jsem navstivit gynekologa :lol: /… a to tez bylo 3 tehotenstvi po dvou potratech..... ptala jsem se nekolika lekaru a bylo mi receno, ze tak kratke lety nevadi- a pokud ano, pak uz bylo neco s plodem spatne a potratila bych stejne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
9.8.10 20:02
MišelkaX píše:
nakukovatelka píše:
MišelkaX píše:
Nedoporučuje se létat moc často, já si myslím že by to mělo být v pohodě… jde spíše o to že se nesmí dlouho cestovat (dlouho sedět), až vzlétnete tak se často procházej nebo když sedíš hýbej nožkama :palec:
Já letěla 5 den těhotenství :-D , povedlo se malou berušku splodit na dovolené…
Ale pokud jsi měla už dvakrát potrat, tak nevím ani jestli bys měla vůbec pracovat, měla by jsi byt spíše doma na krizovce :nevim:
Promin, nejak mi prijde Tvuj prispevek trochu nesmysl -
za prve - proc se nesmi v tehotenstvi dlouho sedet?
za druhe - chodit a hybat nohama - to se doporucuje kazdymu,zejm. lidem s krec.zilami, starsim apod., je to opatreni proti embolii, nevim, kde je spojitost zrovna s tehotenstvim
za treti - byt tehotna 5dni je neco jinyho nez byt tehotna 8 tydnu, pripomnela jsi mi ten vtip „pustte moji manzelku sednout, je tehotna“ „jo?a jak dlouho, vzdyt to neni videt“, „pul hodiny“.
Ale nic proti no :wink:
Jinak k dotazu - asi bych neletela.
I kdyz je fakt, ze jsem mela rizikove tehotenstvi, byla na jeho zacatku sluzebne pryc (ne letecky), tahala veci na vystavisti apod., a nepotratila jsem (o tehot.jsem v te dobe nevedela, ale hodnekrat me pak napadlo, ze kdybych to na zacatku takhle neprhenala na tom veletrhu, ze jsem mohla mit tehotenstvi lepsi, ne se vecne otvirat apod).
Preju dobre rozhodnuti a jeste lepsi vysledek za 7 mesicu ! :kytka:

JÁ JSEM SI TO NEVYMYSLELA, chce to trošku více číst a nesmysl to nebude!!!
Pravidla pro let

Díky dlouhému sezení je jedním z rizik létání (ale i dlouhého sezení v autě či autobuse) možnost vzniku krevních sraženin (trombóza) v nohách a pánvi. Toto riziko se zvyšuje dlouhým sezením v jedné pozici a dehydratací.
Dlouhé sezení

Abyste tomuto riziku předšla, měla byste se nejlépe každou půlhodinu (ale minimálně jednou za hodinu) projít nebo alespoň často protáhnout kotníky a nohy. Z tohoto důvodu je důležité dobře si vybrat sedadlo, na kterém budete sedět, případně se domluvit s některým ze spolucestujících, aby si s vámi sedadlo vyměnil – jistě se někdo ochotný najde.

Kromě změny polohy sezení procvičujte nohy. Dobré je natáhnout si nohy do uličky a kroutit kotníky – na obě strany. Protáhnout nárt a povolit, nebo naopak pokrčit nohu v kotníku (flexa) a povolit. Procvičujte také prsty u nohou – pokrčit, narovnat, hýbat s nimi. Prostě vše, abyste nohy trochu rozhýbala a rozproudila v nich krev.

No vzdyt ano, o embolii jakozto riziku pro kazdyho jsem psala i ja, to myslime obe to samy, ja jen nepochopila, co to ma spolecneho zrovna s tehotenstvim a hlavne dotazem zakladatelky, ze se boji letet v 8tt a jiz jednou potratila (a Tvym letem s 5denni mimi :-) ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
19.8.10 11:05

Embolie má hodně splečnýho s těhotenstvím. Jedna moje známá na to bohužel zemřela. Byla v šestém měsíci. Zemřelo bohužel i miminko. Stalo se jí to při dlouhé cestě autem kdesi u Bratislavy. Měli namířeno do Maďarska. Jenže samo od sebe to nebylo. Trpěla na křečové žíly a týden před tím se jí v tříslech udělala boulička. Bohužel to zanedbala:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucka123456789
21.7.11 17:43

Znina

Podle mě ale nejde ani tak o to jak je to daleko jako spíš o tu prudkou změnu tlaku a to i přez to že mi to doktor „nezakázal“,už jen když si představim co vzlitání a přistávání dělá s ušima mě, nechci ani vědět jak by se citil ten drobeček . Já jsem teď 18tt a cestu na dovolenou sem zrušila aniž bych se rozhodovala. Mímo je pro mě důležitější než nějaký može nebo práce. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Lucka123456789
21.7.11 17:46

Na embolii jsou dlouhý cesty nejhorší, tak nechápu, proč jela tak daleko když věděla že ji má?
Máma ji měla když čekala mě, byla celý dny doma, nosila ty zdravotní punčochy, brala prášky, neblbla a dobře to dopadlo.

• Citovat
  • Upravit
Adláš
30.10.12 19:44

Ahojky holky..já mám dilema..v 9tt bych měla letět do Thajska na dovču, vrátim se ve 12tt..již sme tam byli několikrát, víme, že je to bezpečné..jde o to, že rok po sobě sem měla missaborded a pak mimoděložní, ale první potrat beru, že se stává a mimoděložní bylo po inseminaci..řekla bych spíš smůla než nemoc..
S manželem si říkáme, že pokud má být vše ok, tak bude tady nebo jinde, krom toho podnikám a za celý rok jsem uplně vyčerpaná a ta dovča mi pomůže se uvolnit..co myslíte, bláznim?? :oops:

• Citovat
  • Upravit
882
16.12.12 12:53

Ahoj, já letěla do Bulharska v 6. nebo 7. týdnu. Dr mi řekla, že můžu. Že rizikové to je od 7 měsíce. Pokud vím, rentgenují kufr, ne tebe. ty jdeš pouze přes detektor kovu. ale jestli se bojíš a nejsi úplně zdravotně v poho.tak to zruš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
20.4.13 13:09

Seychely 11-12 TT

Ahoj holky nevím zda do diskuze někdo ještě chodí ale chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenost s létáním v prvním trimestru. Plánujeme dovolenou na Seychely 12 hod letu ale možná přestup. Cítím se dobře. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.14 10:27

Prosím o vaše názory na let po Evropě v 8 tt.

• Citovat
  • Upravit
1109
11.7.14 10:31

Ahoj, mwěla jsem v 8tt letět na stáž do Bruselu, vzdala jsme to pro velký strach a taky jsem byla na PN, a to by údajně posudková nedovolila. Bylo mi řečeno na OSSZ. :cert: Bylo by to poprvé, co bych letěla, velký zážitek a taky dobrý zásek v životopise. I přesto jsem to vzdala. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50132
11.7.14 10:41

Letěla bych, těhotná jsem letěla 2×, jednou do Londýna a podruhé na dovču na Kypr ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí