Trasy pro kočárek v Beskydech a okolí

12332
5.8.10 18:27

Trasy pro kočárek v Beskydech a okolí

ahoj, rádi bychom konečně vyrazili někam do hor či podhůří a budu ráda za vaše tipy, kam se s kočárkem dá pohodlně jet. Pár schodů nás nerozhází, máme kočárek za sebou, takže se vlezeme skoro všude.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18651
5.8.10 18:38

s jkočárkem vás vezmou i lanovkou na pustevny byli jsem tak minulý týden :wink:
klidně bych se rozepsala, ale malá mi tu ječákuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
5.8.10 18:40

Ahoj, loni jsem tady na to téma psala deníček, jestli chceš nahlídnout, ono se toho zase za ten rok a půl tolik nezměnilo ;) Je tam toho vcelku dost, když pak ještě sjedeš o pár příspěvků níže (asi o 5, je tam popis cest z Morávky)
https://www.emimino.cz/…kydsky-6403/
Třeba vás to inspiruje ;)
 Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
5.8.10 18:45

ifko díky za tip, ve vyhledávání diskusí mi to nic nenašlo, v deníččích jsem nehledala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18285
5.8.10 19:27

Zdravím, doporučuji také Pustevny, lanovka převeze kočárek zdarma - z Ráztoky. Pak se dá jít na Radhošť kolem Radegasta, byli jsme tam letos a potkali jsme hodně kočárků - i hluboké korbičky, nejen odrostlé děti ve sporťácích. Sem tam je cesta trochu kamenitá, ale kočárek to zvládne, pokud nemá pidi kolečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
6.8.10 08:42

Lanovkou z Trojanovic s tříměsíčníma dvojčatama bych se teda nevydala ani náhodou. Na Pustevny se dá dojet autem z druhé strany přes Bílou nebo Bečvy, cesty nahoře jsou ale dost kamenité, na „jezevčíka“ bych to neviděla.
Asfaltky vedou z Krásné až na Lysou (pro obrmagory se tam každoročně pořádá i závod kočárů, byl tuším před měsícem), z Frýdlantu na Ondřejník, z Dolních Lhot na Prašivou (všude jsou nahoře hospody). Z horských tras bych doporučila jízndárnu Pod Lysou Horou v Malenovicích (dojet autem) a pak pěšky přes Albínovo nám. na louku s hospůdkou U zbuja (3km po asfaltce lesem + kousek po louce) nebo hřebenový přechod z Gruně (hotel Charbulák) přes Švarnou Hanku na Visalaje (zdatní to můžou vzít i přes Bílý Kříž).
Z podhůří určitě Skanzen v Rožnově p. R. (vždy příjemné místo, rozsáhlé venkovní i vnitřní expozice, trojareálová dispozice, tenhle víkend i festival slovenského folkloru např., ceny vlídné), Hukvaldy (možno s kočárem až na hrad nebo parkem nebo po dědině - nezapomenout na místní pekárnu v Jednotě, frgále a hlavně čerstvé buchty par excelenc).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
6.8.10 16:37

Báro a proč ne na pustevny lanovkou? :nevim:
díky za tipy, o Ondřejníku jsem uvažovala - ono vůbec tam, kde jsou lyžařské trasy by to mohlo jít, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18285
6.8.10 16:46

Borisko, Bára asi myslí, že s dvojčatama to bude „nebezpečný“ nebo nevím..Každopádně kočárek přepraví zdarma, mají to tam psaný. Je to tam moc pěkný. A jak říkám, bylo tam dost lidí s kočárkama a zvládli to, tak nevím… My se tam taky jednou s mimčem chystáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
6.8.10 21:02

Hojky, tak my jsme včera byli na Pustevnách, ono se dá jít kočárkem (není to tak strašný terén, ale to tlačení dá zabrat) z Ráztoky po zelené až nahoru, je to 6km. Nebo lanovkou, malá má 6 měsíců a byla úplně nadšená, měli jsme sebou i vozík za kolo a bez problémů nám ho vyvezli a platili jsme jen za dospěláky. Z Pusteven na Radhošť se taky dá, my jsme to zvládli a potkali jsme tam dokonce maminy s golfáčema a taky to zvládli :-) ale jestli máš strach z lanovky tak z prostřední Bečvy se dá autem až na Pustevny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
8.8.10 11:24
Boriska píše:
Báro a proč ne na pustevny lanovkou? :nevim:
díky za tipy, o Ondřejníku jsem uvažovala - ono vůbec tam, kde jsou lyžařské trasy by to mohlo jít, ne?

Fakt mi to přijde nebezpečné. Lanovka jsou sedačky se „zaklapávací“ konstrukcí pro nohy, nepoutá tě nic jen máš kovovou tyč před sebou a druhou pod nohama. A jak na sedačku naložit dvojčatový kočár tak aby se nepoškodil a nezhučel, to taky nevím.
Jsme místní a s dětma jsme na lanovce ještě nebyli a letos tam ještě určitě nepojedem. Po silnici by to šlo, kdyby po ní zhora nejezdili debilové na kolecha koloběžkách (půjčovna je dole, kolobrndu ti vyvezou na lanovce a zabít se nebo někoho s kočárem už můžeš sám).
Navíc dáváme přednost místům, která mají stále více charakter přírody než václaváku. Včera při přechodu z Gruně na bílý kříž jsme našli i pytlík hříbků, to se ti na Radhošti určitě nepodaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
8.8.10 20:49

jj Báro - já myslela, že o kočár se postarají nějak lanovkáři :-), co se týká výběru míst, tam je to jednoznačné, bez kočárku bych tam nikdy nešla :jazyk: moc lidí pohromadě též nemusím
a co se týká toho ondřejníku, poradíte okdud vyjít a kam že se dojde s kočárkem? já to znám většinou z frýdlantu do kunčic, ale to přece jen je trasa pro chodce bez kočárku ty krpály…

jo a hříbky my našli tento týden i v Porubě za Myslivnou :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18285
8.8.10 20:53

Borisko, možná to pro malá dvojčata opravdu ještě není…ale abych uvedla na pravou míru - kočár, kola atd. opravdu přidělávají lanovkáři ne vy sami :wink: A my tam vždy jeli lanovkou v osm ráno a nebyl tam skoro nikdo, takže o kvantech lidí já fakt mluvit nemůžu :-D Spíš naopak, lanovkou nás jelo všehovšudy 6 a nahoře nikdo nebyl - žádné davy turistů :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
8.8.10 20:57

aabee, tak to pro nás ještě dlouho nebude, protože tento kočár teď s dětmi váží cca 30kg, bez dětí necelou dvacku…a chceme ho ještě jako sporťák a odpružení tam není,takže na těch šutrech bychom ho možná i trochu odrovnali :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
8.8.10 21:19
Boriska píše:
a co se týká toho ondřejníku, poradíte okdud vyjít a kam že se dojde s kočárkem? já to znám většinou z frýdlantu do kunčic, ale to přece jen je trasa pro chodce bez kočárku ty krpály…

Z Frýdlantu až na Solárku se dá po asfaltce, jen se za městem nedáš po turistické cestě, ale dál tam co cyklisti. Je to tak 5km a dojdeš přímo na parkoviště. V poslední zatáčce je odbočka na Opálenou a na Kunčice. Nahoře je velké hřiště, louka, venkovní posezení i restaurace (a sál jako dětský koutek). Můžete si dát ještě vrchařskou prémii až na vrchol Ondřejníku, to je tak ještě 1km.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
8.8.10 21:42

díky báro :huban: takže tam a zpět asi stejně, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí