8týdenní miminko - zácpa + málo mléka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Tak za prvé 8tt je 8 Týdnů Těhotenství a to je mimčo určitě starší=)
Kadění nevím… asi bych zkoušela nahřívat, masírovat, teploměr až nakonec, ale nenechávala bych ji trápit…
Pocit plných/prázdných prsou nevypovídá o tom, kolik mlíka se tam při sání miminka vytvoří. Když dáš místo kojení UM, bude se tvorba jen dál snižovat a nakonec se mimčo odstaví… Některé třeba zvládají flašku i prso, ale takhle po šestinedělí si myslím, že by to ještě na laktaci mělo velký vliv - takže bych nedávala UM ale častěji přikládala.
Spala v zavinovačce, aby se nebudila ručičkama, na boku, pak na zádech…
Dávali jsme jen BabyCalm.
Lehátko - dávala jsem až později na krmení, jinak byla v postýlce/košíku/na zemi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak ohledne toho kakani, ma doktor pravdu… kdyz ji budes pomahat casto, zvkne si… ja obcas rourku vytahnu, ale to fakt treba place, ze ho boli brisko.. nastesti s tim vetsi problemy nemame… kdyz byl mensi doktorka nam poradila davat denne 40ml caje nebo vody, ona se ta stolice zmekci a mela by jit lip ven…
Laktobacilky jsou dobre spise na prujem nez na zacpu… ale na skodu nejsou…
A ona se nejak krouti bolesti?
My Bebu pouzivame cca od 4 tydne a malej je spokojenej… Nutrilon se mutreba vubec nelibil…
Malej nam usina v postylce s usinackem, ale to az ted kdyz uz je vetsi.. kdyz byl miminko, vetsinou usnul u krmeni… a kdyz ne tak jsme museli houpat na rukou jinak neusnul, pak jsme postupne prechazeli na postylku…
Hlavicku zveda, ale je to lenoch… pokladej casteji na brisko a ono se to urcite srovna…
a nemas se za co omlouvat, uceny z nebe nespadl
ja se taky porad na neco ptam
- Citovat
- Upravit
Vlastní mimi ještě nemám, ale byla jsem svědkem v rodině…
Sestřenice taky malé princezně pomáhala teploměrem. Co si pamatuju tak asi tak obden. Asi za měsíc bylo po problému a malá normálně začala tlačit sama. Neměla jediný problém s nějakým zvyknutím si na to ![]()
Osobně bych to asi nepřeháněla jako moje sestřenice, ale to je vždycky otázka. Trpět bych jí rozhodně nenechala. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doktoři jen straší že si na to mimi zvykne, ale pravdou je opak, kolik maminek to dělá a pak normálně kadí dětičky sami, vůbec se toho neboj. Já používala i několikrát denně a žádnej návyk nevznikl.Beba není špatná, stejně si to mimčo určí co mu bude chutnat víc. Po Nutrilonu si kamarádky stěžovaly na zácpy u dětí, tak nevím já ho vůbec nezkoušela, jen tu Bebu, já tedy kojila dlouho.
Taky spal prcek dlouho v zavinovačce a v postýlce ve svém pokojíčku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
1. Pomahala bych v nouzi nejvyssi, jinak bych masirovala brisko po smeru hodinovych rucicek k tomu vhodnym olejem, cvicila s nozkama, nosila v klubicku, ja jsem pak nechavala dceru kadit nad umyvadlo, drzela jsem ji oprenou o muj hrudnik s nozickama podeprenyma, jako kdyz davas malou holcicku curat. To dost pomaha, pac v leze se blbe tlaci. Sama si to zkus ![]()
2. pokud mozno neprikrmovat, muze se jednat o spurt, byva kolem 6. tydne. Vecer jsou uz prsa prazdna, v noci se mleka zase tvori vic. to ze nic neodsajes, nic neznamena. Casteji prikladej, klidne dej prsa obe jedno cca 15. minut plneho sani, pak prehodit na druhe, a z toho pak u dalsiho kojeni zacit. Z prvniho by se mela napit vic, tak ji nechej trochu samotnou, ale musi sat, ne dudat, jakmile duda a usina, trochu poklepat na bradicku nebo prehodit prso. Nejspis je vyzahne do dna. Mleko se tvori - poptavka nabidka. Nikdy neodsajes tolik kolik si vezme dite.
kdyztak kontaktoavat laktacni poradkyni, online treba www.kojeni.net … umele mlicko spis vede k tomu, ze se mleka tvori min.
jinak teple kojici caje, melta, cerne pivo, caro, gravimilk, homeopatika, v tvorbe mlecka pomahaji.
3. ja jsem do lehatka obcas davala a nemeli jsme problem, ale nemelo by se to moc casto a dite by melo mit dostatecny prostor na to aby vystridalo behem dne nekolik vhodnych poloh.
4. kapicky jsme moc nepouzivali, nevidela jsem v nich tolik efekt, jako ve cviceni s nozkama a jak jsem psala vyse
5. usinala zasadne zavinuta, rucicky ji rusily, s dudlikem, casem jsme pousteli kolotoc, pres den to chtelo tezsi kalibr - vysavac. Doporocuji si dat do googlu heslo H. Karp a podivat se na jeho metodu tiseni deti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rourku jsme jednou dobou používali dost často, snad i denně. Návyk nevznikl. Ale když už plakal několik hodin, proč to prodlužovat. Jinak na kadění- cvičit nožičkama- kolínka k sobě, nahřívání, masáže po směru hodinových ručiček, ty lactobacilky- no to berete. Ty střívka se musí naučit fungovat, je to blbý období. Jo na kakání a prdíky pomohly mému synovi hodně baby calm kapky- jsou přírodní, ředí se vodou.
Pocit nenaplněných prsou nemusí nic znamenat, laktace se upravuje a bude se ti tvořit tolik mlíčka, kolik mimi potřebuje. Hlavně, zda nepláče hlady a přibývá. Nikdy jsem pořádně neodstříkala, ale kojila jsem do 10 měsíce. Mimčo si to umí vycucnout.
Usínal u prsu, nebo v zavinovačce. Spával v zavinovačce, jemně otočený na bok, později ve spacím pytli na zádíčkách, nebo jemně podložený na jednom boku. Když se v noci budil, pomohl šum (větráček, fén) dá se i stáhnout jako mp3.
Zvedání hlavičky myslíš při pasení? No v lehátku jsem nechávala chvíli a spíš jsem ho nechávala na zemi, nebo na gauči - obloženého, aby nemohl spadnout. Rovný povrch je pro děti nejlepší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo jak píše suik- taky jsem dávala syna kadit, tak, že jsem ho držela nad nočníkem, kolínka u bříška ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pipet píše:
Tak za prvé 8tt je 8 Týdnů Těhotenství a to je mimčo určitě starší=)
Kadění nevím… asi bych zkoušela nahřívat, masírovat, teploměr až nakonec, ale nenechávala bych ji trápit…Pocit plných/prázdných prsou nevypovídá o tom, kolik mlíka se tam při sání miminka vytvoří. Když dáš místo kojení UM, bude se tvorba jen dál snižovat a nakonec se mimčo odstaví… Některé třeba zvládají flašku i prso, ale takhle po šestinedělí si myslím, že by to ještě na laktaci mělo velký vliv - takže bych nedávala UM ale častěji přikládala.
Přesně jak píše Pipet - tak to je doslova!
Já jsem měla uplně měkký prsa a mlíčka měli oba dost. Jakmile začneš přikrmovat, tvorba se bude opravdu jen snižovat!!
A ohl. kakání. Dcerka nekakala zezačátku vůbec, jen jednou za týden přesně ve středu ve 3ráno v noci:-)) Dávala jsem rourku, teploměr, ale bez valného výsledku. Řešila jsem to všude možně, ale všude mě řekli to samé. Miminko takhle maličké může klidně kakat jednou za týden až deset dní. Pediatr mi řekl, že má rekord 20dni.
Casem se to upravilo samo.
Nejdůležitější abys byla ty v pohodě. Mlíčko máš a kakání za delší dobu u tak malého miminka nevadí.
Když o tom všem ví tvůj pediatr(se kterým jseš spokojená), tak je to v pořádku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cira.11
ahoj, vše ti asi nezodpovím a nevím zda ti to bude co platné, ale
- pokud má zácpu, má možná málo tekutin, to mi řekla mudra, dávej čajík a nejlíp feniklový, nebo převařenou kojeneckou vodu, pokud nechce láhev tak na lžičku…
- Bebu jsem zkoušela a jelikož mám blinkací dítě tak teda nedoporučuji, malá mi blinkala po každém jídle a docela hodně ale co se s ní dělo po Bebě, děs, vyblila skoro polovinu toho co vypila, ale abych bebě jen neubližovala, byla výborná v tom, že se tak nenapění jako třeba nutrilon, nebo hami, a tím malou vůbec nebolelo bříško…
- probiotické kapičky jsou prý nejlepší Bio Gaia, nemám sice vyzkoušeno, nám zabíraly i jiné, ale co jsem slyšela od známych tak jsou fakt dobré…
a jinak to že ti doktorka řekla že ji nemáš pomáhat teploměrem, nebo rourkou je pravda, děti si na to zvyknou a pak nechtěj samy tlačit, mě doktorka doporučovala doplnit více tekutin, tím se jim to naředí a pak to jde, nám to pomohlo…
tak přeju ať se to co nejdřív upraví a hlavně buď v pohodě, ať se nepřipravíš o mlíčko,
PS: mě osobně na tvorbu mlíka hodně pomáhala melta, taková ta poctivá po staru vařená, zkus když tak večer před kojením, možná budeš mít pro malou víc, a nebude třeba řešit UM
- Citovat
- Upravit
9tydnu mimi a zveda hlavicku kdyz lezi na zasech
Ahoj chtela jsem se zeptat mam 9tydeni miminko a zveda hlavicku kdyz lezi na zadech je to normalni? Dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem novopečená maminka a máme stejně staré miminko tak poradim co vím, řešila jsem úplně stejné problémy:)
1. Rourku jsem nezkoušela, malá měla velký zácpy že tlacila až byla rudá, kolikrát ani nespala. A pak vytlačila takový tuhý bobky. Hodně nam pomahalo pokládat často na bříško, pak dávat hermankovy čaj nebo trochu vody aby se stolice zředila. A to posledni - kapky active flora baby co nas uplne zachránili. Od ty doby malá kaka i dvakrát denně. Zrovna jsem teď je doporucovala i v jiný diskuzi ![]()
2. S kojenim ti poradim asi to co ostatní, prostě přikládat co nejvíc a hlavně v noci.. nicméně já měla podobný problém a nakonec jsem přešla na UM. Ale určitě to nevzdavej jak já bych ráda kojila
Jinak kdyby si chtěla doplňovat tím UM tak já dávám Sunar Ar a doktorka nám doporučovala Hipp combiotik:)
3. Mně malá spí přes den v lehatku, usne jedině pri houpani, na ruce.. a v noci spí v postýlce na zádech nebo boku budi se jen na jídlo a zas chrape dal.
4. A nevím nám lehátko teda nic nedělá.. Malá zvedá hlavicku krásně jsme furt chválený ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doporucuju masazni olejicek na bříško od Weledy, ja vzdy namasirovala a cvicila nozickama, pak dala chvili na brisko…a pak eventuálně ten teplomer, vetsinou stacilo pak uu jen podrazdit…a slo to.
S kojenim neporadim, me se mala neprisala, nejak jsme to pak nezvládli. Ukrutny zacpy a boleni mela po Hippu a Hami…spasil nas Kendamil, opravdu spasil. Má super složení. Prckum hodne chutná, protoze jako jedno z mala je z plnotucneho mleka, je sladsi a krasne voni. Nasi malou hodil po par dnech do klidu, a zacala doslova srajdit sama, kolikrát to sotva drzela gumicka u plinky
Je ji ted rok, a vubec uz nevime co je to zacpa, nebo nejaky boleni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás hodně pomáhal heřmánkový čaj s mlékem (malý byl na UM, tak jsem do heřmánkového čaje přidala mléko). Jinak se nám hodně osvědčily sypané laktobacilky od Swiss. S usínáním neporadím, u nás malý usínal vždy v náručí, protom jsme museli skákat na baloně a teď usne jen v kočárku
…S UM jsme měli také problémy, každé ho ucpávalo, máme Hami od 8 měsíce a super, malému chutná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, mám několik dotazů..
Ten první je:Mám 8tt holčičku, malá už má cca 2 týdny zácpu, tlačí, ale nedotlačí se, až teda včera se stal zázrak, že trošku vytlačila, ale byl to jen bobek. Pomáháme ji teploměrem, rourka na ni neplatí, nevím proč. Dr. povídala, že to dělat nemáme, že si na to navykne a pak nebude chtít sama, ale to ji mám nechat trpět? Chci slyšet váš názor na to
Další dotaz:Poslední dobou mi přijde, že mám málo mléka, přes den nějak vydržíme, ale večer už mám prsa prázdný. Neodstříknu téměř nic. Zkoušeli jsme ji teda dávat UM, nejdřív Sunar, pak nutrilon proti ublinkávání(trochu jsme na to trpěli) a pak Nutrilon Comfort.Ani jedno si nevzala.Po nějaký době ji teda uspím, ale nevydrží moc dlouho spát a hned jakmile se vzbudí, tak hledá zas.Dr.nám doporučili zkusit Bebu, ale na ni jsem slyšela samý špatný věci. Zkoušela jste ji některá z vás??
Další dotaz:Jak vám miminko nejčastěji usíná??
Další dotaz:Jak to máte se zvedáním hlavičky? Naše malá donedávna prý zvedala hezky, ale ted ji máme dávat častěji, protože prý dává moc hlavičku dozadu, že to má prý z lehátka jak v něm je a zvedá ji pomocí zádiček a né ručiček.
Další dotaz:Jaký používáte probiotické kapičky?
(Jinak Eli bere Lactobacílky, Lefax, Vigantol, kanavit, nasivin)
Omlouvám se, ale jsem v roli mámi prvně…