9 měsíční dítě vzteklounek

Anonymní
14.12.10 11:50

9 měsíčníí dítě vzteklounek

Ahoj, Máte někdo zkušenost že Vaše 9 měsíční dítko při přebalování kope nožičkama, věčně se mu něco nelíbí, vřííská a kope nožičkama, bojkotuje jídlo. Je to normální? co s tím? Brzo budu zralá na psychiatrickou léčebnu. :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1357
14.12.10 11:55

My to teď zažíváme taky, malýmu je 8 měsíců. Jíst nechce, vzteká se a odhazuje mi rukama plnou lžičku, když ho přebaluju, tak mě kope a zároveň u toho mostuje a jakmile udělám něco, co se mu zrovna nehodí, tak se začne nehorázně vztekat…snad je to jen dočasný, jinak ho brzy roztrhnu jak hada :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
14.12.10 11:56

Takže vlastně odpověď na tvou otázku neznám… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
14.12.10 12:03

Odpoved taky neznam, mne se zacal malej vztekat ted, v 19ti mesicich. Taky mostuje u prebalovani, kope me, jeci, dneska sebou flaknul i na zem, kdyz jsem mu nechtela dat sladkost z kredence pred obedem, pak hodil na zem knedlik … takze uz dostal trochu na prdku drahousek. Hodlam tomu zamezit hned v zacatku, nechci to valejici se dite nekde v krame apod. :roll: Kdyz mu trochu lupnu, chvili knuci, ale necha toho …
Do teto doby to nikdy nedelal, byl hodnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
14.12.10 12:10

Kluk byl v tomto věku taky často vzteklý. Vztekal se při jakékoli příležiosti, kdy nebylo po jeho. Později jsem zjistila, že muu vždycky rostly zuby. Bohužel v té době jeden za druhým, jeden se prořezával i 3 týdny, takže klidných chvilek bylo málo. Ale byla jsem nakonec ráda, když se mi teorie o zubech potvrdila a po prořezání byl zase klid. věděla jsem, že to jednou zkončí a není to trvalá vlastnost.
Nastavila jsem určitá pravidla. Přes něco zkrátka nejel vla - přebalit je potřeba, takže dostal na zabavení krém, pokud ho vztekle mrsknul, už nebylo nic. Přebalovala jsem se řevem, stala jsem se rezistentní. Stejně tak jsem přestála zcény s koupáním, oblékáním apod. Jinak jsem se ale snažila situacím, které vedly ke vzteku eliminovat a snažila se dítě nějak zabavit. Tenkrát pomohlo chodit hodně ven. Placatil se na dece, pozoroval okolí. Co v zimě, neporadím - má rád procházky v kočárku nebo nosítku. Co zkusit někam na návštěvu - u nás změna prostředí pomáhá jak mě, tak klukovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.12.10 12:12

Ahoj,myslím že můžeš být v klidu..Náš malej má 13měsíců a vzteká se pořád!Od těch cca 10 měsíců,když ce začal vztekat,tak jsme mu dali papání,když ani to nezabralo,tak přebalit a šup do pokoje,tam se může vztekat do alelůja… :nevim: …Dodnes to tak praktikujem a musím říct že to trochu pomohlo…On je hrozně paličatej,takže když něco chce jde přes mrtvoly..Myslím že je dobré to v nich potlačit,páč by nám za chvíli přerostl přes hlavu!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.10 12:32

Už jste někdy malému vlepily když měl záchvat vzteku? :oops: a byl úplně modrý že ani fouknutí do obličeje nepomohlo

• Citovat
  • Upravit
16694
14.12.10 12:34

Taky mám vzteklounka. U přebalování se mi taky vztekal, naštěstí ho to docela přešlo. Je to takové střídavé, pár dní je to nejskvělejší dítě na světě, pak ale přepne a vzteká se kvůli všemu. Vzteká se i jen tak :lol: i když je po jeho :lol: Tuhle jsme zrovna vyšli z domu a většinou se dohadujeme, kterým směrem půjdeme. Tehdá jsem žádný cíl neměla, tak jsem se nechala vést a hned se začal vztekat, dupal nohama a řev. Chvilku jsme ho nechala a fakt se smála, pak jsem se ho zeptala, proč se vlastně vzteká a jak byl v jednu chvíli rudý a vzteklý, tak najednou ten vztek prostě spolknul a šlo se dál. Občas už mám taky pěkného nerva, ale je to normální. Zřejmě si tím projde většina dětí, takže se snažím být v klidu a nepovolovat mu, když dostane hysterák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
14.12.10 12:47
Anonymní píše:
Už jste někdy malému vlepily když měl záchvat vzteku? :oops: a byl úplně modrý že ani fouknutí do obličeje nepomohlo

NE.
Já tedy nedávám ani vyřvat do jiného pokoje. Zkrátka řev přečkám, v klidu mám kluka v náručí, když se brání, tak sleze na zem, nijak nereaguji, neustupuji. Ale zároveň ho nijak netrestám odloučením ode mne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.12.10 12:52

Podle věku..Nemá cenu vlepit na prdel půl ročnímu prckovi…náš malej dostal až nedávno…Cca v 1 roce…Už by měl začím rozeznávat co může a co ne… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.10 13:03

Mě je z toho samozřejmě smutno, a jaký máte na něj fígl? nechat vyřvat a zabavit? :oops: akdyž se vztekat, tak vzít do náručí? zkusím to děkuji

• Citovat
  • Upravit
16694
14.12.10 13:03

Malý dostal facku :oops: Asi před dvěmi měsíci jsme si hráli s legem a on vstal a jednu mi vlepil (a bylo vidět, že to udělal vědomě), tak jsem mu jí vrátila (samo, že neměl otisk ruky). Možná to není nejšťastnější řešení, ale už to od té doby neudělal. Tehdy ani nezaplakal, jen se na chviličku nafouknul a když jsem se ho zeptala, co čekal, že udělám, tak zase vyfoukl :lol:
Na zadek dostal poprvé o prázdninách, takže mu bylo přes rok. Kopal do kocoura a pokračoval i po napomenutí. Když se vzteká, tak buď nereaguju a dělám, že nevidím, nebo k němu dřepnu a ptám se z očí do očí, proč se zlobí. Za vztekání nedostává, chudák ještě neumí ovládat emoce, to se musí teprve naučit. Když by modral (a některé děti to „umějí“), tak bych ho spíš vzala pod sprchu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
14.12.10 13:08

To s odvedenim do vedl.pokoje jsem delala se starsim, ale kdyz uz byl trochu vetsi, kolem 3 let - kdyz kvuli necemu vyvadel, proste zlobil a jecel, tak jsem ho tam hodila a rekla mu, ze na to nejsem zvedava, at se tam vyvzteka a vyjeci a pak ze muze prijit zpatky. Vetsinou byl zpatky do minuty, jako beranek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22036
14.12.10 13:27

Odvedení do jiného pokoje na vyvztekání nám občas zabírá na tu starší - až se vyvzteká a vyječí, může přijít…

Praktikovat to na desetiměsíční dítě, jak tu zaznělo, to pokládám za nesmysl, protože takový prcek ještě rozhodně není schopný chápat příčinu a důsledek. Může to klidně napohled vypadat, jak se krásně uklidnil a pochopil to, ale ve skutečnosti si z toho ta malá hlavička vezme něco úplně jiného.

U nás se některé věci prostě dějí s řevem - přebalování, oblékání, utírání pusy, nosu, apod. Přesně jak psala Alpaka, přes některé věci nejede vlak, udělat se musejí a udělají se i mírným „násilím“. Jekot u těchto činností jsem už vlastně i přestala vnímat.

A jinak, zakladatelko, neboj, to je normálka - počkej, až se Ti začne vztekat za dva roky… ještě ráda budeš vzpomínat :mrgreen: :mrgreen:

Příspěvek upraven 14.12.10 v 13:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
14.12.10 13:28

Ahoj,asi tě neuklidním,ale já osobně mám pocit,že čím je dítě větší,tím se vzteká víc…aspoň u nás to tak vypadá.Já to řeším tak,že když už mě chytne nerv,tak ho bafnu,dam do pokojíčku,zavřu zábranu,a nechám ho,ať si řve,už se kolikrát stalo,že se sám uklidnil,a začal se smát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí