9 měsíců a neumí být sám

86
28.9.06 16:25

9 měsíců a neumí být sám

Tak by mně holky moc zajímalo, jak to děláte, že všechno stíháte!
Teď vážně: opravdu si nevím rady, ale nemohu našeho divocha nechat chvilku samotného- o tom, že by si vydržel hrát sám v postýlce pět minut prostě nemůže být řeč, ani nepopisuji jak vypadá potom naše domácnost a já s kruhy pod očima na nichž by se dala cvičit prostná…
Taky by mne zajímalo, jestli máte tipy na nějaké hry s takhle starým děťátkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17718
28.9.06 17:14

ahoj,

musím se smát :lol: :D :lol: . Tak to si ještě dlouho počkáš, než si bude hrát sám. Nejdříve jsem syna hlídala kvůli jeho bezpečnosti a nyní mu je 19 měs. a vydrží si hrát sám opravdu jen chvíli, musí mě mít stále na blízku.

takže rada - prostě si zvykej, že děti nechtějí být samy :D ale bude to stále lepší, uvidíš …

pokud si vzpomínám na hry v tam malém věku, tak mne napadá jen stavění z kostek či lega

Irias + štěpán 19 m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
28.9.06 18:11

No já si ho prostě přemísťuju s sebou - když chci mít chvilku např. na netu, tak si ho prostě položím na deku po sebe na zem a dám nějaké hračky, když dělám něco v kuchyni, tak po:,–(ím do autosedačky do kuchyně a dám nějaké vařečky nebo něco takového na zabavení atd. - no a když už fakt potřebuju např. vytřít podlahu nebo se oblíkat a malovat ( :D no to už dloooouho ne), tak po:,–(ím do sedajdy k televizi a do ruky vrazím rýžovou křupku. Televize ho aspoň na chvíli zabaví - nejradši má pořady kde mluví děti anebo telenovely, kde tak přehnaně gestikulují. Tomu se hrozně směje. Telka není zrovna nej pro děti, ale když je to jen na chvilku, tak ho to snad nějak nezkazí…
Jinak mu zaručeně zlepší náladu náš pes, když si k němu sedne, tak je klid, jenže pes se ho po chvilce snaží olizovat a oňufávat, což je zdrojem veliké legrace a hlasitého smíchu, ale člověk je pak zase nemůže nechat vůbec samotné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
28.9.06 20:30

Zkus ho vzít tam, kde jsi i ty … nech ho na zemi, ať si hraje, ať se ti motá pod nohama - pokud neděláš něco nebezpečnýho. Jája je dosti aktivní, a hraje si sám jen po chvilkách a musím být u něho. takže když třeba vařím, plete se mi pod nohama, teď jsem mu parkrát vyndala všechny misky a mísy co mám a chvíli byl klid. Když je už nejhůř, tak ho šoupnu do vaku, nebo ho nechám chviličku řvát. Pokud vytírám, je v židličce a něco baští. Při vysávání leze kolem mě, při praní a věšení prádla mi taky asistuje. Ale sám někde prostě nebu ani vteřinu :roll: . A neboj, nádobí meju na etapy - třeba pár kousků a zbytek za půl hodiny … nebo se na to vykvajznu a meju až večer když spí :lol: .Jináč to prostě nejde.
Už jsem přemýšlela, že bych nahrála jeho oblíbené reklamy a znělky, že by na ně třeba 10 minut v kuse koukal a já rychle něco udělala … ale rozbilo se nám video :twisted:

Věřme, že bude líp :twisted: :wink: :lol: :lol:
Andělka

• Citovat
  • Upravit
andela
28.9.06 20:33

Blanko - ooo, jak ti závidím tvé ležící dítko :wink: :lol: :lol: :lol: To se to jináč dělá, když se dítko nepřemisťuje po místnosti rychlostí blesku a neleze kde se dá :twisted: :lol:

• Citovat
  • Upravit
341
28.9.06 20:40

No to je fakt, že leze vcelku pomalu, takže ho stačí po očku dohlížet…horší je to s tím čoklem. Pořád se kolem něj motá, krade mu a slintá hračky atd. Jenomže je to taky náš kluk :D - přece ho neutopím.
Je to tvrdohlavej vořech (kříženec jezevčíka a kolie) a nějaká výchova nebo příkazy jsou mu absolutní buřt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
28.9.06 20:56

No, našemu Maťulkovi bude za chvíli 10 měsíců a je to taky tak. Copak domácnost, to už jsem si zvykla, že holt člověk nic nestihne- aspoň teda já ne. Navíc náš miláček je ještě ke všemu nespavec, takže ho má člověk opravdu u sebe permanentně. Ale co nesu trochu s nevolí, že se nemůžu ani v klidu po:,–(it na záchodě. S ohledem na mou psychickou pohodu ho v poslední době začínám brát s sebou i tam, než abych trnula, jestli brečí když je sám nad mou ztrátou, nebo, že někam narazil, případně spadl, protože pobyt o samotě v postýlce i ohrádce je bohužel taky provázen nesouhlasem. :roll: Ale až se to jednou zlomí a já v pohodě, v klidu a sama vykonám potřebu, tak se budu vznášet blahem :oops: Doufám, že to bude brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
29.9.06 10:02

Jooo buď ráda, že si ho zatím můžeš dát na deku a jen bavit, náš Filípek měl včera 8 měsíců a už se prochází kolem nábytku, takže to není jen o tom ho zabavit, ale vůbec uhlídat, to si teprve užiješ, já nedělám nic jiného, než ho při vší práci honím po bytě a koukám, ať na něj nespadně fikus o který velmí rád staví, nebo se někde nepráskne, když chodí kolem stolu a tak, vydrž, sice bude hůř, ale jsou to přece naše zlatíčka a až jim bude 8 let, tak ještě budeme vzpomínat, jak bylo fajn, když se batolili kolem (vlastní zkušenost se starším synem…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
29.9.06 10:47

Ahojky, já mám stejný problém s 6,5 měsíčním mimčem. Jak jsme doma, tak ho tu nic nebaví, sám si hraje jen chviličku, jak mě uvidí zajít za roh, začne plakat. Když to vyprávím mojí mamce, tak mi to ani nechce věřit. Když tu byla, byl hodný, jakmile odjela, znovu začal. Jelikož jsem musela být doma s nemocným mužem, tak jsme si užili. Je zvyklý od malička být mezi lidmi, pořád jezdíme k babí. Ale samotné doma mi to leze na palici, už nevím, jak s ním, co na něj pořád mluvit. O tom, že sám neusne, nemůže být ani řeč, takže to zachraňuji kojením nebo v kočárku. Ovšem tak na půl hodinky, víc ani ťuk :D Nejradši by byl pořád na ruce, dělal kravinky. Takže toho doma moc nestihnu a někdy mi přítel sdělí, že se celý den jen válím :? ale teď viděl, jaké to je. Možná mu lezou další zuby, že je tak nevrlý a často pláče. Včera to na mě padlo a říkala jsem si, že jsem hrozná matka, když nevím, co s ním :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
29.9.06 10:50

Hlásím se do klubu matek nestíhaček :-). Jeník by zase pořád jen chodil za ruce, kolem nábytku ho to už nebaví. Jakmile zmizím z dohledu, tak max do 5 minut mi visí na teplákách. A asi bdu mít chronickou zácpu :-). Vydržme - v pubertě bude hůř!
Bosorka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
29.9.06 11:41

Ahojky, tak já Berču do postýlky dávám jenom spinkat. A co se týče pohybu, denně vytírám, luxuju a má k dispozici celej byt (nemáme ho zas tak velkej). Sice, kam vlezu, tam vyrazí taky a to i na záchod a já si jí musím dát na klín, aby nezkoumala záchodovou štětku, ale může být kdekoliv se mnou. Jak píše Andela, domácí práce děláme společně, při vysávání pozoruje vysavač, při mytí nádobí a vaření jí mám buď pod nohama nebo leze pod stolem, prostě kam jdu já, jde se mnou a přenášíme sebou i hračky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
30.9.06 14:35

Tak jsem ho zkusila po:,–(it v kuchyni, že budu něco dělat a mít ho přitom u sebe- nevydržel ani dvě sekundy a už mi s pofńukáváním lezl po noze, pak se rozplácl na dlaždičkách a hned jak přestal brečet tak se sápal na knoflíky od trouby, vysypal koš s odpadky a židlí porazil takovou poličku, co ji mám pod stolem jako špajzku- to vše během pěti minut. Do toho všeho přišla má drahá matička, spráskla ruce a začala lamentovat, že jsem si dítko zpovykala, že ho nedávám do postýlky, aby si tam hrál sám v pokoji jako to dělají všude jinde…Jsem ráda, že jste mi napsaly,že nejsem jediná. Nicméně jsem si předsevzala, že budu trochu trénovat mrńouse aby se aspoň na chvililinku zabavil (bez kaskadérských kousků ) sám. Nerada bych se dopracovala k tomu, abych ho s sebou tahala na záchod ještě v patnácti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
30.9.06 14:42

a Blondýnko u nás je to podobné, akorát jsem zjistila, že když nejsem doma vůbec- když je s tatínkem, nebo babičkou, nebo tetou tak je to broučínek miliónovej- nekńourá, pěkně si hraje (i v postýlce) a tatínek v pohodě stihne nádobí i luxování a úklid a já z toho pak mám akorát depky, že jsem opravdu neschopná, ale tuhle byl s námi doma pár dní v kuse a sice nic neřekl , ale už se mi nesměje, že nestíhám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
30.9.06 20:04

Pafko, já když ho nechám u babičky na hlídání, tak je hodňoučkej, ale běda jak mě uvidí, tak začne kňučet a být protivný :roll: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
3.10.06 11:16

Co dělám špatně...

Ahojky! Mám holky 9,5 měsíce (dvojčata) a začínám si říkat že asi něco dělám špatně. Chtěla jsem se tomu vyhnout a nemít rozmazlený miláčky… Holky se chtějí pořád chovat..pořád se po mě střídavě plazí. Jakmile jim zmizim z dohledu tak začnou vřískat… navíc po sobě pořád lezou a trápí se…takže to na náladě taky nepřidá. řeknu Vám že mi začíná z toho fakt hrabat…co s tím…nikdo mi to nechce věřit…jakmile jsou s tatínkem nebo babičkou tak si nic z toho nedovoli…ale se mnou…no jsem z toho na mašli:-( dá se s tím něco dělat..poradíte mi aby se to aspoň trochu změnilo? Doteď to bylo uplně v pohodě..holky si samy hrály a vůbec mě nepotřebovaly a teď tohle:-((( Změní se to v nejbližší době? Díky moc za každou radu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí