Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, nemám ani tak problém s tím, že jsem si dělala test 9.DPO a vyšel my pozitivní.
Spíš nevím co mám dělat? Mám to trochu složitější v tom, že jsem loni dvakrát potratila. Samovolně, normálně s menstruací. S doktorkou jsme to nějak neřešily. Sama jsem se objednala na genetické vyšetření kvůli tomu, že máme v rodině Downuv syndrom. Chtěla jsem mít jen jistotu, zda to není genetické, to že neudržím v sobě plod. Vše dopadlo dobře. Nyní, protože člověk je nedočkavý a pociťuji na sobě příznaky jsem to riskla. Vím, že je moc brzy. Znám vše okolo tohoto tématu. Co však chci řešit je to, zda mám zavolat na gyndu a říct jí to a nebo mám ještě počkat nějaký ten den, kvůli tomu aby my neřekla, že jsem magor, že to dělám tak brzy.Nebo se domluvit s obvoďákem aby mě nechal doma než mě objedná, vždy mě objednala až tak an ten 6.týden, což chápu, dělá se to tak.Je to i z toho důvodu, že už o to nechci zase přijít a podchytit to v začátku. Navíc dělám brutál těžkou manuální práci, kde i zvednu 100.kg kolečko s pískem, dýchám různé výpary ze žiravin atd. Jedno dítě už máme, zdravé krásné ale s druhým nám to prostě nejde. Prosím jen o názor, zda to řešit a nebo počkat do menzesu
Díky
@Martina Beneška Vzhledem k tomu, že jsi už dvakrát časně potratila, bych se k doktorce objednala hned, poradila se s ní, co a jak a nechala si případně napsat Utrogestan a neschopenku. Myslím, že když jí řekneš o své práci a vzhledem k tomu, že ví o předešlých dvou potratech, tě za blázna považovat nebude.
Zdravim ja tez mela 9 DPO // ale mudr to na uz vydela az za dyl potvrdili mi to z krve ale bohuzel ZP…
Kazdopadne zavolej k mudr ze mas pozitivni test a ze ted nevis co dal ze dychas v praci chemikalie atd. pokud ti rekne prijd za 14 dni tak jdi na obvod.ta te doma necha. ![]()
Tak já bych tam na tvým místě šla asi i bez objednání hned zítra, že se chceš poradit, jak dál postupovat a asi bych si zatím vzala dovolenou ![]()
@Martina Beneška no ale to jsi mela resit pred otehotnenim, neudrzet plod neni ani tak na genetiku jako na imunologii. Kdybys mela jiz tyto vysledky, mohl by dr. delat vic, ale stejne o moc ne, resi se to, nez se otehotni. Klidne ji zavolej, predpokladam, ze o tvych 2 sp vi, tak te snad vezme hned a bude zkouset.
Na tu genetiku my to doporučila moje gyndařka, já už se tam jen sama objednala a vše si zařídila sama.Byla ještě dotčená, že jsem si to vše sama zařídila, dál semnou nic neřešila. Proto mám i strach tam jít aby my neřekla, že je vlastně brzy že semnou nic řešit nebude a objedná mě až v tom 6.týdnu. Navíc my řekla, že až otěhotním mám přijít v 10.týdnu, proto jsem se ptala na to jestli mám jít nebo ne.jak by to udělaly druzí
@Martina Beneška je to smutne, ale ona s tebou nic neudela. Muze ti napsat utrogestan na spineni, ale pokud by byl opravdu nejaky problem, tak ted uz je pozde. Mela jsi patrat po pricinach svych minulych sp. V kolikatem tydnu byly?
Nevím bohužel na co je pozdě, jen jsem chtěla vědět jestli si mám zajít k lékařce teď a nebo počkat jak se to vyvine. potratila jsem vždy s menstruací. žádná revize nebyla.jen bylo zvýšené hcg.Bylo to vždy v 8.týdnu.
No uprimne, takhle brzy v deloze asi jeste nic neuvidi a asi ti kvuli tomu ani utrogestan nepredepise. Navic me moje dr rekla, ze je to spis jen placebo, ktere nezabrani potratu. A treba rh skupinu ti zkoumali? Kdyz uz jsi potratila a byla by jsi rh-, tak bys mela vzdy dostat injekci na tvoreni protilatek proti dalsimu plodu.
Edit:proti tvoreni protilatek
Příspěvek upraven 09.02.15 v 18:04
Mám krevní skupinu 0+…to je my jasné, že nic neuvidí, vím to. má doktorka, co se týče toho všeho semnou nic neprobírala. Vždy my řekla, že je to normální, že nejsem první ani poslední. Že se mám objednat až budu mít 10.dnů zpoždění. Ale bojím se že budu zase čekat a že to zase nevyjde. proto jsem chtěla vědět, jestli tam mám jít a třeba tomu nějak zabránit ale koukám, že zabránit tomu asi nejde bude buď a nebo.
Změna lékaře..nepřemýšlela jsi o tom? někdo kdo má víc pochopení. ![]()
Martina: Ahoj, taky nechápu, na co je pozdě? Já bych asi zkusila zavolat té gyndařce o pozitivním testu, že víš, že je brzy, ale chtěla by sis být jistá, že tentokrát to bude ok, tak se potřebuješ stavit hned. Aspoň Ti může vzít krev, předepsat ten Utrogestan a nechat Tě doma… Při takové náročné práci to snad pochopí
V každém případě držím pěstičky ![]()
@Janaxy pozdě je na to zkoumat proč došlo k těm sp. Že si měla zakladatelka diskuze dojít ještě na imunologii než otěhotněla po třetí. Tak jsem to aspoň pochopila já ![]()
@Martina Beneška zajdi hned zítra k dr řekni jí jakou děláš práci a že máš strach a uvidíš co ti řekne.